Jebło w Bostonie

Aterlupus

Well-Known Member
474
971
Służby znalazły też w mieście dwa dodatkowe ładunki wybuchowe. Zostały rozbrojone
Gdzie w mieście? Gdzieś w pobliżu, czy w oddaleniu od imprezy? Jak je znaleziono?

Jak duże są swoją drogą materiały będące w stanie wywołać taką eksplozje jak na filmiku? Nie jest to chyba nic wielkiego, jaka może być skuteczność poszukiwań gdy ktoś nie wie gdzie rzeczonego materiału szukać?

Zaraz okaże się że wszystko to wina terrorystów. Powiem szczerze że nigdy tych "terrorystów" za bardzo nie rozumiałem, jeżeli celem jest wywołanie strachu, po to by osiągnąć cel, to czy nie lepiej atakować ludzi, których działania mają przełożenie na to się dzieje na świecie? Czy nie lepiej dla "terrorystów" okrutnie zamordować paru polityków niż wysadzać supermarkety? Szczególnie że zyskało by się tym sympatie przynajmniej części społeczeństwa.

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 168
nikt sie nie zgłaszał nikt nie groził... operacja false flag jak ulał... więcej homeland security więcej kontroli więcej etacików... o to chodzi... poza tym odwrócenie uwag od dzisiejszych obrad...

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 882
12 269
Gdzie w mieście? Gdzieś w pobliżu, czy w oddaleniu od imprezy? Jak je znaleziono?
W sieci krąży jakiś tweet, ze tego dnia miał być próbny alarm bombowy połączony ze zdetonowaniem ładunku więc to może to wyczaili :) ahttp://www.globalresearch.ca/boston-marathon-bombing-happened-on-same-day-as-controlled-explosion-drill-by-boston-bomb-squad/5331505

http://alienator.pl/showthread.php?tid=649&pid=3373#pid3373 ładunek na oko kolega tutaj identyfikuje ale nie wiem na ile rzetelnie. Ja dalej nie kumam po co w tłumie odpalać ładunek bez "wsadu" bo gdyby tam naładować trochę żelastwa to ludzie by padali jak zboże przed kombajnem.

poza tym odwrócenie uwag od dzisiejszych obrad...
Jakich?

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 168
coś na fejsie czytałem że bedom głosować nad kilkoma sprawami, ale nie wiem czy znajde to jeszcze bo troche zaspamowali wszyscy tym bostonem...

edit: cispa w środe...

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 158
Podobno ładunek był z czarnego prochu trochę naładowanego kulkami i śrubami. Generalnie nie był mocny, ale ciekawe, że mnóstwo urazów nóg widać na fotkach. Cała moc poszła dołem.

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 168
mają już winnego?
swoją drogą tak zaostrzyli kontrole, kupili czołgi , broń, amunicje, macają ludzi na lotniskach, badają im tyłki, skanują, podsłuchują, obserwują przez kamery... i co? i chuja to dało... hehe
btw amerykańska bomba zabiła ponad 30 ludzi w afganistanie, ale co tam... kogo to obchodzi...

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 008
Generalnie nie był mocny, ale ciekawe, że mnóstwo urazów nóg widać na fotkach. Cała moc poszła dołem.

Ano, poszła.
boston-marathon-explosion-photo-video-08-500x375.jpg

tomislav

4 777
13 008
Nie znaleźli winnych, stąd nabrałem przekonania, że to może nie jest koniec, a początek serii z finiszem w postaci np. marshall law.
To najgorszy scenariusz jaki mogłem założyć, ale mamy burzę mózgów, no nie? ;)

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 168
no na necie widziałem kilka newsów że w różnych innych miastach pojawiło sie sporo braci z homeland security i przejmują całkiem kontrole...

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 168
kilka razy zbombardowano imprezy w afagnistanie... to są fakty... co do wczorajszego newsa z bombą na wesele to ponoć jest to powtórzona wiadomość z 2002... ale jako i w 2008 (47 zabitych) i 2011 (21 zabitych) takie cos sie stało możliwe że zaś to zrobili...

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 734
Nie doszukiwałbym się spisku. W USA raz na jakiś czas po prostu musi coś wyjebać tak samo jak raz na jakiś czas ktoś musi wyciąć w pień grupkę cywilów.
To jest tak, że raz na jakiś czas "jebnie samo z siebie", a czasem trzeba to zorganizować. Jak ostatnio u nas prowokowała ABW. A gdyby prowokowany obiekt wymknął się spod kontroli, to mogło dojść do bum.

Nie można wykluczyć, że jest tak, że zamordyści mają zaplanowaną nową ustawę i czekają aż "jebnie samo z siebie" a tu nic. A oni mają plan i terminarz, których się trzymają. Wiec dlaczego nie mieliby pomóc losowi? Tym bardziej, że ta czerwona zaraza jeszcze 30 lat temu zakładała śmiertelne pułapki, na drwali wycinających drzewa! Przecież ekoterroryści i fani różnych lewackich bojówek nie odeszli w czwarty wymiar. Oni nadal żyją, a większość z nich nie została nawet zidentyfikowana. Jak wtedy nie mieli z tym żadnych skrupułów, to niby czemu mają mieć je dziś?

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 168
btw przed eksplozja były ćwiczenia z udziałem piesków i saperów...
w tym momencie dhs przeprowacdza ćwiczenia w elektrowni atomowej 3 mile island... strach sie bać hehe

btw ciekawe fotki z bostonu dzisiaj, na stronie lokalnego radia
po chuj przyciągają to wszystko po dwóch bombach z prodiżów?
http://mix1041.cbslocal.com/
chodzi mi te te pod koniec, dea, mp, gwardia, swat? wtf?

526541_10151574114039059_952636799_n.jpg

tomislav

4 777
13 008
OP
OP
father Tucker

father Tucker

egoista, marzyciel i czciciel chaosu
2 337
6 526
Zaraz podniosą się głosy że należy zakazać szybkowarów.Wyobrażam sobie te chwyty erystyczne: "Jeśli uda się uchronić chociaż jedno dziecko, należy zabronić szybkowarów" oraz: "Nie wyobrażam sobie czemu ktoś chciałby otzymać w garnku ciśnienie dwóch atmosfer".

M

Matrix

Guest
Zaraz podniosą się głosy że należy zakazać szybkowarów.Wyobrażam sobie te chwyty erystyczne: "Jeśli uda się uchronić chociaż jedno dziecko, należy zabronić szybkowarów" oraz: "Nie wyobrażam sobie czemu ktoś chciałby otzymać w garnku ciśnienie dwóch atmosfer".
No właśnie kto dopuścił szybkowary do powszechnego użytku ? Przecież są bardzo niebezpieczne. Zaufano ludzkiemu rozsądkowi i tu popełniono błąd. :)

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 882
12 269
W sieci już piszą, że były z czarnego prochu. Wiecie co trzeba ograniczyć gdy ludziska robią bomby z prochu, nie? Widziałem też wczoraj w telewizorni ostrą żenadę polegającą na najechaniu na "środowiska radykalnie prawicowe", które teraz "nie mają moralnego prawa" pierdolić o dostępnie do broni bo od tego giną ludzie i "nikt przy zdrowych zmysłach ich nie poprze". No i oczywiście przypominajkę z tym złoczyńcą Timmym McVeighem okraszoną przepięknym tekstem, że rozjebanie urzędu to uderzenie w serce społeczeństwa. Normalnie, kurwa, się wzruszyłem do łez.

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 168
.......picture+2.jpg

meanwhile z kilku miast głoszą ze dhs przejmuje kontrole, na autach i mundurach dhs napisano police i normalnie patrolują ulice, czyli wprowadzają model jak w polsce z państwową centralnie sterowaną policją
seattle, colorado springs, rochester, lincoln, port angeles, jackson...
w oregonie widziano kolumne ok 100 wojskowych pojazdów jadących na wschód, w arizonie jechał pociąg z 150 pojazdami wojskowymi, jakiś gostek z pensylwanii odnotował ostatnio większy ruch z i do koszar gwardii narodowej niż w ostatnich 20 latach jak tam mieszka...
panika abo ludzie przewrażliwieni abo państwo konkretnie dokręca śrube, zastępują policje i służby stanowe czy lokalne takimi poddanymi jedynie władzy centralnej...
jeszcze przed chwilą czytałem że ponoć mają w piątek złapać sprawce, młodego faceta znajdą u niego broń, coś z nra, i proch którym nabija se sam naboje...

Caleb

The Chosen
511
271
Federalne Biuro Śledcze, które zajmuje się śledztwem w sprawie wybuchów w Bostonie, liczy na pomoc amerykańskiego społeczeństwa - poinformował na konferencji prasowej agent FBI Richard DesLauriers
Źródło: rp.pl
Służby same potwierdzają swoją nieudolność ROTFL.

Zaraz podniosą się głosy że należy zakazać szybkowarów.
LOL miałem to napisać. Bałem się, że ktoś będzie miał mi za złe zaśmiecanie wątku.

Do góry Bottom