Jebać Euro 2012

military

FNG
1 766
4 727
Cieniasy. Jeśli chodzi o nieuzasadniony optymizm i niegospodarność, nawet nie podskoczą LOT-owi.

521370_510008512363497_2005654148_n.jpg

• Like
Reactions: Alu
M

MichalD

Guest
Wszystko przez to, że MichalD nie rządzi. Gdyby rządził i "pokierował państwo w dobra stronę", ten stadion przynosiłby zyski większe niż Apple Co.
Walk much? ;)

Mówiłem już , nie jestem zwolennikiem wydatków konsumpcyjnych państwa , poza tymi niezbędnymi. EURO 2012 i stadiony, to wielkie "grillowanie" i "wyżerka" na koszt podatników. Natomiast zaangażowanie środków publicznych w dochodowe inwestycje, zwiększające PKB jest mniej lub bardziej uzasadnione w obecnej sytuacji.

Gdybym rządził , zamieniłbym Złom Narodowy na nietypowy biurowiec i centrum handlowe w jednym, o ile ekspertyzy nie wykazałyby że do niczego się nie nadaje (tzn. jest kompletnie nierentowny).

T

Tandor92

Guest
No tylko kto ma decydować co jest niezbędnym wydatkiem? Przecież EURO miało być dochodową inwestycją zwiększającą PKB, więc się wpasuje.

A tak swoją drogą, to PKB o niczym nie mówi. Zaciągnięcie MichaID sprzed komputera do robót publicznych aby wybudować posąg UE zwiększy PKB, choć dyskusyjną sprawą jest kto na tym skorzysta.

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 882
12 268
http://www.rmf24.pl/fakty/polska/ne...-szczytu-klimatycznego-jednoznacz,nId,1010985

Niejaki Marcin Korolec, którego mamy pecha mieć za ministra środowiska w naszym nieszczęśliwym kraju (tenże sam, który nas uraczył tzw. ustawą śmieciową, co do której onet swego czasu podawał, że jest z niej zadowolonych 3/4 Polaków, a więc co by nie mówić, człowiek sukcesu powszechnie uwielbiany przez lud pracujący miast i wsi Ubekistanu) postanawia wesprzeć naszego Misia, tfu, chciałem powiedzieć Stadion skromną kwotą 26 mln zł w ramach kontraktu na organizację szczytu klimatycznego, a to wszystko oczywiście bez zachowania trybu zamówień publicznych, bo i po co, w końcu Miś, znaczy się Stadion, jest tylko jeden.

Naprzód! Do walki o plan 6-letni! Naród z Partią! Partia z Narodem!

P.S. Sam szczyt ma mieć miejsce 11 listopada, wicie - rozumicie, taki przypadek :)

FatBantha

sprzedawca niszowych etosów
Członek Załogi
8 902
25 803
Nie wiem czy jestem w tej chwili nacjonalistą czy patriotą, ale rozpieprza mnie duma z osiągnięć rodaków. Dlaczego?

Mecz Polska - Szkocja zagrożony? Zbigniew Boniek zabrał głos

Czy mecz towarzyski Polska - Szkocja, który ma się odbyć na Stadionie Narodowym 5 marca, jest zagrożony? Jak poinformowała "Rzeczpospolita", policja i straż pożarna mają zastrzeżenia do bezpieczeństwa na stadionie. Do informacji odniósł się w Radiu Zet Zbigniew Boniek, prezes PZPN.

- Policja i Straż Pożarna dają negatywne opinie, żeby mecz Polska - Szkocja odbył się na Stadionie Narodowym? Nie chce mi się w to wierzyć. Przygotowujemy się do tego spotkania, zapłaciliśmy wielkie pieniądze za jego organizację, ponad 700 tysięcy złotych. Do konca żyjemy jednak w niepewności, czy dostaniemy zgodę na rozegranie spotkania. To pokazuje, że ustawa o bezpieczeństwie imprez masowych w Polsce jest chora - ocenił zastrzeżenia służb szef PZPN.

"Rzeczpospolita" informowała, że policja ma poważne obiekcje co do systemu identyfikacji osób i sprzedaży biletów. Straż pożarna z kolei wytknęła niewłaściwe przygotowanie przeciwpożarowe do imprezy masowej. Wszystko dotyczy największego i najnowocześniejszego obiektu sportowego w Polsce.

- Mówimy, że mamy stadion, który jest naj, naj, naj w Polsce, a teraz pojawiają się jakieś niezrozumiałe problemy. Jakoś sobie z tym poradzimy, mamy dobrą wolę wszystkich zaangażowanych. Rywale ze Szkocji na pewno przyjadą, mam nadzieję, że jakoś się wszyscy dogadamy i spotkanie się odbędzie - przyznał "Zibi".

- Na mecz ze Szkocją na Stadion Narodowy zaproszę Kamila Stocha, Justynę Kowalczyk, Tomasza Golloba i Agnieszkę Radwańską, jeśli tylko będzie w Polsce. Chcę, żeby była taka moda, że na trybunach są wybitni sportowcy, a nie tylko normalni ludzie - zakończył Zbigniew Boniek.

Za: Radio Zet, "Rzeczpospolita"​

Jak widać przepisy w Polsce są tak bardzo przyszłościowe, że nawet najnowocześniejsze stadiony nie są w stanie im sprostać. Poza tym, można powiedzieć, że ten stadion to była istna samowolka budowlana, bo gdyby państwo za to odpowiadało na pewno nie doszłoby do takiej... Oh, wait...

pawel-l

Ⓐ hultaj
1 915
7 938
Aby dziecko mogło obejrzeć mecz musi sobie wyrobić ... paszport ! Bez jakiegoś dokumentu nie da się wyrobić karty kibica i kupić biletu ! To jest chore, chore, chore.

FatBantha

sprzedawca niszowych etosów
Członek Załogi
8 902
25 803
No, na Stadionie Narodowym, jak sama nazwa wskazuje i zobowiązuje... paszport powinien być niezbędny. Trzeba mieć pewność, że wyłącznie prawdziwi Polacy zasiądą na trybunach, a nie jacyś tam emigranci z Wietnamu. Jak Narodowy, to Narodowy... Cóż za naród miałby tam sadzać tam dupsko?

Do góry Bottom