Jakiś sposób na obejście weryfikacji Facebooka?

Adeptus

Member
29
24
Facebook zaczął domagać się ode mnie weryfikacji w postaci przesłania "video selfie" albo skanu dokumentu tożsamości. Oczywiście nie zamierzam się dzielić czymś takim z Cukierbergiem (zresztą i tak pewnie by zostało odrzucone, bo na koncie nie miałem zdjęcia ani prawdziwego nazwiska). Jednocześnie szkoda mi rezygnować z dotychczasowego konta, bo ładnie się rozwinęło (5 tys. znajomych na koncie "osobistym", ponad 1 tys. na powiązanym z nim fanpage'u). Prawdopodobnie nie ma sposobu, ale zapytać nie zaszkodzi.

Frosty2

Twój lekarz poleca papierosy Malboro
396
223
Facebook zaczął domagać się ode mnie weryfikacji w postaci przesłania "video selfie" albo skanu dokumentu tożsamości. Oczywiście nie zamierzam się dzielić czymś takim z Cukierbergiem (zresztą i tak pewnie by zostało odrzucone, bo na koncie nie miałem zdjęcia ani prawdziwego nazwiska). Jednocześnie szkoda mi rezygnować z dotychczasowego konta, bo ładnie się rozwinęło (5 tys. znajomych na koncie "osobistym", ponad 1 tys. na powiązanym z nim fanpage'u). Prawdopodobnie nie ma sposobu, ale zapytać nie zaszkodzi.
Dobrze mieć około 10różnych zagranicznych SIM (nie z Alledrogo, a z Chińskich platform) i smartfonów dopasowanych pod SIM (język, region, itp.), jeśli chcesz zachować w dzisiejszych czasach BHP, a świat sztucznej inteligencji stanie przed tobą otworem.

MaxStirner

Well-Known Member
2 796
4 733
A co mu da zagranicznych sto simów, jak go odcieli od konta? Tym bardziej jeśli logujesz sie z wielu lokalizacji z zagranicznyc numerow czesto flagowane jest to jako spam.
Najlepiej aby zmniejszyć prawdopodobienstwo to logować sie ze stałej lokalizacji, -o co dzisiaj coraz trudniej - pousuwać ze znajmych konta podejrzane, boty i spam. Także jeśli cokolwiek sprzdajesz, prędzej niż później zapyta o fotke. Jesli do rejestracji czy weryfikacji 2FA używasz "burner phonów" czyli takich bez rejestracji, albo serwisów z tymczasowymi numerami w końcu zapyta o to. Albo jeżeli w znajomych masz mało ludzi z realu, a głównie jakieś grupy czy niezweryfikowane fanpejdźe od razu zapyta o fote. Flaguje też jesli przy rejestracji podałeś że masz 13 lat lub coś około. Wszystkie te okolicznosci algorytm flaguje jako potencjalny spam
Nie wiem jak to obejść, myśle że sie nie da, gdyby sie dało byłoba ta weryfikacja w sumie bezcelowa, coraz wiecej i wiecej anonimowych czy pseudo anonimowych kont jest tak eliminowanych, niestety

Ostatnia edycja:
OP
OP
A

Adeptus

Member
29
24
Dziękuję panowie, niestety, jak wspomniałem - zależy mi na odzyskaniu dotychczasowego konta, ze względu na jego spore zasięgi. Nie wiem, czy będzie mi się chciało zaczynać od nowa. Aczkolwiek chciałbym zapytać, gdzie w Polsce można kupić taki burner phone? Może być przydatny przy rejestracji w wielu miejscach, np. na Telegramie. A z doświadczenia wiem, bo próbowałem, że tymczasowe numery internetowe są odrzucane.

MaxStirner

Well-Known Member
2 796
4 733
W Polsce BurnerPhonów sie chyba nie sprzedaje, czy można takowy skądś zamówić, nie wiem. W USA są dość popularne, można je kupić na stacjach, oglądam dużo Tue Crime i tam co drugi nieudacznik jeździ na miejsce zbrodni z takim numerem. W Polsce to simy na słupa tudzież Ukraińskie raczej, tam nie ma rejestracji, nie słyszałem aby ktoś zamawiał z Chin, ale może i można, nie znam sie

tolep

five miles out
8 592
15 494
jeśli chodzi o rejestrację karty SIM, to potrzebny jest trup i jego PESEL, zakładając że trup miał kiedyś zarejestrowany na siebie telefon, czyli jego dane są w bazie. Z doświadczenia wiem, że kasjerka w żabce nie sprawdza dowodu.
A jeśli chodzi o skan dowodu, to nie sądzę by facebook odróżnił lewy dowód z fotoszopa od prawdziwego

Do góry Bottom