Inwestycje

pampalini

krzewiciel słuszności
Członek Załogi
3 585
6 862
Wynająć dom na parę lat gdzieś w okolicach uniwersytetu. Podzielić go na jak największą liczbę pokoi (ok. 9 m2 na pokój) i wyremontować (jakieś 70 tysięcy). Następnie wynajmować pokoje studentom.

jkruk2

A fronte praecipitium a tergo lupi
828
2 393
@Tra... - popieram i stosuję :)
@pam.. - pomysł fajny (choć trzeba się już trochę nachodzić), ale skąd wyszło Ci 70 tys. kafli za remont?
@vast - aktualnie mam to w złocie w domu :)

Denis

Well-Known Member
3 825
8 525
Macie jakiś dobry pomysł, w co wsadzić 100 000 PLN, tak żeby je pomnożyć?
Kiedyś nie mieli internetu, a wiedzieli. Ich pytaj, o ile jeszcze żyją.

P.S. Nie ufaj ludziom z internetu i ich opiniom. Nikt nie ma interesu w pomnażaniu Twojego majątku.

T

Tralalala

Guest
@vast
Różnie można kupować btc, nie tylko na giełdach.
Można też korzystać z giełd zagranicznych, np. w Chinach, wtedy fiaty jak mają leżeć to leżą na kontach w Chinach.
Zresztą jak się kupi btc to nie mogą sobie tego zgarnąć z walleta bez klucza prywatnego.

T

Tralalala

Guest
Blokowali konta giełdom napewno, nie słyszałem aby blokowali użytkownikom i chodziło o 2 polskie giełdy.

simek

Well-Known Member
1 367
2 122
Ja bym za cholerę nie wkładał zbyt wiele w BTC. Miałbym 10 mln, to wtedy można 100-200k można włożyć w jakieś ryzykowne aktywa.

C

Cngelx

Guest
Żywność i energia elektryczna.

Gdybym miał taką kwotę do zainwestowania to bym kupił coś do generowania energii elektrycznej, trochę GPU lub ASIC i trzepał hajs na łamaniu hashy.

ernestbugaj

kresiarz umysłów
851
3 049
Pobawić się w bukmacherkę. Dziś rusza US Open, będzie można zarobić. :)

A serio to jak masz trochę czasu i jesteś mobilny to w Holandii istnieją tzw. Kringloopwinkels czyli sklepy z rzeczami z drugiej ręki. Mój kumpel jeździ tam mniej więcej 2x na w miesiącu i przywozi masę mebli, zabawek, elektroniki, porcelany i różnego rodzaju bibelotów. W Niemczech były podobne sklepy, ale jak się Niemcy zorientowali, że kupujący to przede wszystkim Polacy, którzy to potem odsprzedają z zyskiem w kraju, to ceny poszły w górę i zrobiło się nieopłacalnie.

kalvatn

Well-Known Member
1 317
2 112
Załóżmy, że macie 20 tys lub 50 tys lub 100 tys PLN do zainwestowania w cokolwiek tutaj na miejscu w Polsce. Co byście zrobili z takimi sumami na zasadzie: przy 20 tys to...., przy 50 tys to ....., przy 100 tys to.... Jestem ciekaw Waszych pomysłów.

pampalini

krzewiciel słuszności
Członek Załogi
3 585
6 862
Załóżmy, że macie 20 tys lub 50 tys lub 100 tys PLN do zainwestowania w cokolwiek tutaj na miejscu w Polsce. Co byście zrobili z takimi sumami na zasadzie: przy 20 tys to...., przy 50 tys to ....., przy 100 tys to.... Jestem ciekaw Waszych pomysłów.
Obligacje korporacyjne z rynku pierwotnego zabezpieczone 777.

pampalini

krzewiciel słuszności
Członek Załogi
3 585
6 862
Spekulacja na giełdzie - nie ma nic bardziej kapitalistycznego ;).
Aha, no właśnie - zależy, ile chcesz na to przeznaczyć czasu i jakie dopuszczasz ryzyko. Obligacje są na zasadzie - kupuję, zapominam, sprzedaję przed wykupem albo nasyłam prawnika, jeśli nie wykupią. Ale wyciągniesz z tego max 10% rocznie. Na drugim biegunie jest gra na foreksie ;)

Do góry Bottom