tolep
five miles out
- 8 587
- 15 491
Jako ze jestemz Poznania, wrzuciłem tego newsa na swonego pejsbuka juz te pare dni temu. Tu chyba nie, bo po głębszym zastanowieniu nad treścią stwierdzam ze opis sytuacji zawarty w artykule jest WYBITNIE jednostronny. Nie tylko dlatego, że nie ma w nim najmniejszego śladu stanowiska i argumentów drugiej strony.Newsy z Polszewii z cyklu "25 lat wolności", żywy dowód na to, że historia jest cykliczna:
Przed sądem w Szamotułach rozpoczął się wczoraj proces byłego opozycjonisty, któremu policja zarzuca, że bez rejestracji wydawał czasopismo. Chodzi o krytyczny wobec lokalnych władz blog wikiduszniki.pl.
Sędzia rutynowo zapytał obwinionego o karalność. Radke stwierdził, że nie był karany, ale kiedy później dano mu głos, odniósł się do tej kwestii. - Niemal dokładnie 30 lat temu, 1 października 1985 roku zostałem aresztowany m.in. pod tym samym zarzutem, jaki jest mi teraz stawiany. Obecnie wyrok z PRL jest już zatarty - powiedział Radke.
Czytaj więcej: http://www.gloswielkopolski.pl/artykul/8977085,byly-opozycjonista-oskarzony-za-to-samo-co-w-prl,1,id,t,sa.html
Polecam szanownemu kolezenstwu analizę zarówno samej tresci, jak i wlasnej reakcji.