- Admin
- 4 876
- 12 261
To jest dobre:
Kurcze, może jednak ten abonament warto płacić
Kurcze, może jednak ten abonament warto płacić
— To znaczy, że trzeba złożyć uroczystą przysięgę, że wszyscy będziemy sobie pomagać wzajemnie i nigdy żaden z nas nie wyda tajemnic bandy, choćby go siekano na kawałki, a każdego, kto by skrzywdził któregokolwiek z nas, zabijemy razem z całą jego rodziną.
Monument przedstawiający makietę rządowego Tupolewa w skali 1:2,5 został umieszczony obok sanktuarium Matki Bożej Bolesnej Królowej Polski w Kałkowie-Godowie w województwie świętokrzyskim.
Wykonany ze stali i betonu pomnik poświęcony katastrofie smoleńskiej, przedstawiający makietę rządowego Tupolewa w skali 1:2,5, został w niedzielę odsłonięty obok sanktuarium Matki Bożej Bolesnej Królowej Polski w Kałkowie-Godowie w województwie świętokrzyskim. Charaktertystycznym elementem pomnika są zdjęcia przedstawiające naturalnej wielkości sylwetki Lecha i Marii Kaczyńskich, a także kilku innych ofiar katastrofy smoleńskiej. Lokalizacja pomnika na mapie Fot. Norbert Litwiński/Onet (GK;Onet/PAP)
Lancaster napisał:Kiedyś przez przypadek znalazłem w domu "Przygody Tomka Sawyera" z ciekawości zobaczyłem ostatnią stronę i oto co znalazłem :
— To znaczy, że trzeba złożyć uroczystą przysięgę, że wszyscy będziemy sobie pomagać wzajemnie i nigdy żaden z nas nie wyda tajemnic bandy, choćby go siekano na kawałki, a każdego, kto by skrzywdził któregokolwiek z nas, zabijemy razem z całą jego rodziną.