[humor] Różne ROTFLE ...

A

Antoni Wiech

Guest
"Ciągle trudno określić, komu poza Unią Wolności odbiera głosy Platforma Obywatelska. Ugrupowanie nowe, programowo nieokreślone, udające, że nie jest partią polityczną i celowo unikające zabierania głosu we wszystkich ważnych kwestiach społecznych, ekonomicznych i politycznych – lecz za to dające popisy hipokryzji i cynizmu, dość skutecznie żerujące na znanych fobiach, ignorancji i naiwnej wierze ludzi zniechęconych do polityki. Liderzy PO już zaczynają napotykać trudności z przekonaniem wyborców do szczerości intencji swych polityków – dobrze przecież znanych, i to nie zawsze z najlepszej strony. Teraz owi politycy nagle zapewniają, że stali się inni, uczciwsi, bardziej autentyczni i bardziej prawdomówni niż wszyscy pozostali. Przy okazji nasuwa się pytanie, jak to możliwe, by ktoś z takim życiorysem jak Andrzej Olechowski – płytki intelektualnie i pod wieloma względami po prostu niewiarygodny – mógł zdobyć kilka milionów głosów w wyborach prezydenckich. PO najprawdopodobniej skończy tak jak wszystkie ruchy, które spaja jedynie cynizm, hipokryzja i konformizm. Ciekawe tylko, czy nastąpi to jeszcze przed wyborami, czy zaraz po."

Źródło: Rozbijacze na prawicy, „Gazeta Wyborcza” nr 168,20 lipca 2001

To nawijał Niesiołowski :D

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 504
Kiedyś niesioł nawijał (oczywiście nikogo nie krzywdząc ;) ) za komuny, bo "się załamał" czy coś tam... No i tam pewnie tkwią źródła libretta do jego późniejszej nieustającej operetki.

father Tucker

egoista, marzyciel i czciciel chaosu
2 337
6 521
Zdążymy na Euro2012? Zdążymy!

531382_10150879485974424_321264489423_9231814_221868789_n.jpg

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 110
Rozmawia Donald Tusk z Jackiem Rostowskim:
JR: Premierze, mam dobrą i złą nowinę
DT: Jaka jest dobra?
JR: Według sondaży polakom żyję się co raz lepiej
DT: To dobrze, a jaka jest ta zła nowina?
JR: Sondaże przeprowadzono w Wielkiej Brytanii

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 871
12 259
Udało mi się dziś trafić z ofertą na licytacji na alle na 3 sekundy przed godziną, o której upłynie termin składania ofert. Niestety, pomyliły mi się daty, termin upływa jutro.

FatBantha

sprzedawca niszowych etosów
Członek Załogi
8 902
25 790
Jak widać, miny przeciwpiechotne są uniwersalnym symbolem akapu. :) Ludzie dochodzą do tego wniosku pod każdą szerokością i długością geograficzną.

Szynka

Złota szynka wolnego rynku.
1 209
2 055
Być może, w internecie jest tyle informacji, że ciężko się w tym połapać. A ten obrazek akurat mi się kojarzy z wpisami Trystero i jemu podobnych utylitarystów :)

Lukasevic

Member
145
4
Szynka napisał:
Być może, w internecie jest tyle informacji, że ciężko się w tym połapać. A ten obrazek akurat mi się kojarzy z wpisami Trystero i jemu podobnych utylitarystów :)

Latający Potwór Spaghetti

Uwielbiam w dyskusjach ze świadkami Jehowy albo z "ortodoksyjnymi" katolikami dyskutować o FSM albo różowym niewidzialnym jednorożcu, ubaw po pachy.

Do góry Bottom