MaxStirner
Well-Known Member
- 2 775
- 4 721
ach, ta przeklęta biurokracja.Za Ramzesa nie budowano już piramid.
komandor 4 godz. temu
+14
@luksus2: Kilka lat temu na jakimś forum typu "Milf szuka męża" widziałem wpis jakiejś 18-latki - miała dziecko z Murzynem i narzekała, że że każdy jest zainteresowany, nawet wtedy, gdy mówi, że ma dziecko, dopóki tego dziecka nie zobaczy. Pisała, coś w stylu "tyle się mówi o tolerancji, walczeniu z rasizmem, ale jak tylko zobaczą, że mój Simonek jest trochę ciemniejszy to uciekają i więcej nie dzwonią!!! To ja się pytam gdzie ta tolerancja??" Szkoda, że screena nie zrobiłem, bo weszłoby do kanonu polskich memów.
I koment:
Grant Sibley 4 miesiące temu
This is cruel because you didn't allow the lobster to finish its beer
· 220
Jakby się nad tym memem zastanowić to brak mu logiki. Jeżeli piramidy były dla Ramzesa [no dobra, wiadomo że nie dla niego osobiście ale dla tych z jego kasty] to kiedy usuwamy jego skrybów, po co dalej budować piramidy dla niego samego? Czemu nie usunąć samego Ramzesa czyli źródło problemu? Zresztą de facto bez pisma i liczb [skryba to nie urzędnik, skryba to skryba] budowanie wychodzi gorzej, trzeba sie uciekać do różnych metod mnemotechnicznych, paraliczydeł, paciorków itd. Zupełnie abstrahujemy od faktu, że podobno o miejsce na tej budowie zabiegano, bo robotnicy nie byli niewolnikami, lecz żyjącymi względnie dostatnio - choc ciężko pracującymi fachowcami. Przez to mieli ponoć o wiele lepiej niż przeciętny chłop.ach, ta przeklęta biurokracja.
No jak to... interwencje państwowe, wzrost PKB ?Jakby się nad tym memem zastanowić to brak mu logiki. Jeżeli piramidy były dla Ramzesa [no dobra, wiadomo że nie dla niego osobiście ale dla tych z jego kasty] to kiedy usuwamy jego skrybów, po co dalej budować piramidy dla niego samego?