Gramsci - Karol Marks XX wieku?

Rebel

komunizm warstwowy
679
822
A może byś przczytał coś o AK i powojennym podziemiu antykomunistycznym? Oni poradzili sobie z wieloma tego typu problemami. I nie odjebywali tych od których komuniści kradli zaopatrzenie i ściągali "podatki" a tych co np donosili. Dla mnie jest jest jasne że okradziony nie jest winien.

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 168
Tyle, że wszyscy są w mniejszym lub większym stopniu upaprani państwem. Płacąc podatki także współpracujesz z wrogiem.
aktywna współpraca to co innego... niech se znajdą jakąś inną robote to bedzie ok przecie ich nikt nie zmusza do pracy dla państwa... a jak zmusi to powinni sie bronić, spierdolić, zdezertować...
ty to byś pewnie nawet wehrmachtowca po plecach poklepał bo to przecie nie jego wina przecie mu kazali a on by cie sekunde później odjebał...

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 168
nie oczekuje, ale niech oni sie wtedy nie dziwią jak zostaną pokrzywdzeni w czasach działań zbrojnych...

Gość niedzielny

Well-Known Member
968
2 125
Ciekawostka- od niedawna eksperymentalnie słucham Radia Maryja i w ciągu ostatnich paru dni zdążyli już dwa razy nawrzucać na Gramsciego, obwiniając go za umocnienie pozycji lewicy.

Alu

Well-Known Member
4 638
9 700
Tyle, że wszyscy są w mniejszym lub większym stopniu upaprani państwem. Płacąc podatki także współpracujesz z wrogiem.

Nie, jak nie zapłacisz podatków to U.S. i tak ściągnie tę kasę a w najgorszym razie cię zamkną lub zastrzelą. Nic ci nie grozi za to, że nie pracujesz dla rządu.

D

Deleted member 4151

Guest
Ciekawostka- od niedawna eksperymentalnie słucham Radia Maryja, i w ciągu ostatnich paru dni zdążyli już dwa razy nawrzucać na Gramsciego, obwiniając go za umocnienie pozycji lewicy.
Ciekawe. Ja też słuchałem ale skończyłem jak usłyszałem że winnym demoralizacji dzieci jest noszenie ich na biodrach ;)
Strzelaniem do komuchów raczej wiele nie zdziałamy. Uważajmy też z tym pisaniem o strzelaniu bo jakiś lewak doniesie że planujemy masowe mordy socjalistów :)

Gość niedzielny

Well-Known Member
968
2 125
Ciekawe. Ja też słuchałem ale skończyłem jak usłyszałem że winnym demoralizacji dzieci jest noszenie ich na biodrach ;)
Strzelaniem do komuchów raczej wiele nie zdziałamy. Uważajmy też z tym pisaniem o strzelaniu bo jakiś lewak doniesie że planujemy masowe mordy socjalistów :)

Ostatnio do nocnej audycji dodzwonił się jakiś dziadzio z propozycją odjebania rządzących kosami osadzonymi na sztorc. Była jeszcze jakaś babcia, która zauważyła, że nie mamy w Polsce ani komunizmu, ani kapitalizmu, tylko jakieś nie wiadomo co.

D

Deleted member 427

Guest
babcia, która zauważyła, że nie mamy w Polsce ani komunizmu, ani kapitalizmu, tylko jakieś nie wiadomo co.

Sołżenicyn o współczesnej Rosji:

Ustrój, jaki nami rządzi, to połączenie starej nomenklatury, rekinów finansjery, fałszywych demokratów i KGB. To wstrętna, niemająca precedensu w historii hybryda, o której nie wiadomo, w jakim kierunku będzie się rozwijać, ale jeśli ten sojusz zwycięży, będą nas eksploatować nie przez 70, ale przez 170 lat.

Do góry Bottom