Freddy Ruiz Garcia

Słupek

Member
335
2
Premislaus napisał:
Słupek napisał:
Premislaus napisał:
sierp napisał:

Niech sobie to Trikster przeczyta.
Po co?

Po to żeby nie gadał głupot w innym temacie.
Nie widzę w jaki sposób ten artykuł miałby wpłynąć na stanowisko Trikstera w temacie o samoposiadaniu. Chyba coś źle zrozumiałeś.

A

Anonymous

Guest
Słupek napisał:
Premislaus napisał:
Słupek napisał:
Premislaus napisał:
sierp napisał:

Niech sobie to Trikster przeczyta.
Po co?

Po to żeby nie gadał głupot w innym temacie.
Nie widzę w jaki sposób ten artykuł miałby wpłynąć na stanowisko Trikstera w temacie o samoposiadaniu. Chyba coś źle zrozumiałeś.

To, że zwykli Indianie widzieli interes w ujęciu swojego, który zamordował obcych. Resztę sobie dopowiedz. Rzecz niebywała według Trikstera, ciekawe czy wcześniej dyskutowali o samoposiadaniu?

Słupek

Member
335
2
Premislaus napisał:
To, że zwykli Indianie widzieli interes w ujęciu swojego, który zamordował obcych.
No, pewnie widzieli, dlatego złamali aksjomat samoposiadania łapiąc Freddy'ego, a właściwie pomogli policji złamać aksjomat.
Rzecz niebywała według Trikstera
Dla Trikstera jest niebywałe, że Indianie mają w dupie aksjomaty? Czy mógłbyś pokazać cytat?

A

Anonymous

Guest
Słupek napisał:
Premislaus napisał:
To, że zwykli Indianie widzieli interes w ujęciu swojego, który zamordował obcych.
No, pewnie widzieli, dlatego złamali aksjomat samoposiadania łapiąc Freddy'ego, a właściwie pomogli policji złamać aksjomat.
Rzecz niebywała według Trikstera
Dla Trikstera jest niebywałe, że Indianie mają w dupie aksjomaty? Czy mógłbyś pokazać cytat?

Dla Trikstera jest niebywałe, że ludzie stosują aksjomaty. Nie wiadomo na czyjej własności go ujęto.

Słupek

Member
335
2
Premislaus napisał:
Dla Trikstera jest niebywałe, że ludzie stosują aksjomaty. Nie wiadomo na czyjej własności go ujęto.
Z tego artykułu nie wynika by stosowali jakiekolwiek aksjomaty (nie sądzę by w ogóle wiedzieli o istnieniu takiej koncepcji), jeżeli tak uważasz, to powinieneś to jakoś udowodnić. Równie dobrze można stwierdzić, że postępowali zgodnie z nauczeniem ich ulubionego Kościoła, albo gościa bardzo nie lubili, albo rzucili monetą co zrobić, a może nawet tak lubili heglować, że korzystali z każdej okazji by wesprzeć państwo. A jeśli przyjąć interpretację Trikstera, w której nie widzę błędu, to najprawdopodobniej aksjomaty zostały przez nich złamane.

A

Anonymous

Guest
Słupek napisał:
Premislaus napisał:
Z tego artykułu nie wynika by stosowali jakiekolwiek aksjomaty (nie sądzę by w ogóle wiedzieli o istnieniu takiej koncepcji), jeżeli tak uważasz, to powinieneś to jakoś udowodnić. Równie dobrze można stwierdzić, że postępowali zgodnie z nauczeniem ich ulubionego Kościoła, albo gościa bardzo nie lubili, albo rzucili monetą co zrobić, a może nawet tak lubili heglować, że korzystali z każdej okazji by wesprzeć państwo. A jeśli przyjąć interpretację Trikstera, w której nie widzę błędu, to najprawdopodobniej aksjomaty zostały przez nich złamane.

Na pewno Indianom jest znana koncepcja, by mijać się pokojowo na ulicy a nie walić cegłami po łbach. Jeżeli zatrzymali go na nie jego własności to nie ma problemu. Dalej w artykule masz mowę, że dopuścił się zbrodni na nie swoim terytorium i że był tropiony( czyli pewnie ukrywał się w dżungli) i dopiero ujęty.

Słupek

Member
335
2
Nadal nie wiem jaki to ma związek z Triksterem i aksjomatami. To coś na zasadzie, że wieloryb to ryba, bo trochę podobnie wyglądają?

A

Anonymous

Guest
Słupek napisał:
Nadal nie wiem jaki to ma związek z Triksterem i aksjomatami. To coś na zasadzie, że wieloryb to ryba, bo trochę podobnie wyglądają?

Chodziło mi o empiryczny dowód mojego wywodu.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 734
sierp napisał:
Tu jest odmienna wersja tego zdarzenia:

Na sali sądowej będzie pewnie jeszcze inna wersja. Freddy Ruiz Garcia zrobi minę niewiniątka i pójdzie w zaparte, że zobaczył na kajaku chupacabrę i pishtaco. No i ze strachu zaczął strzelać bo myślał, że te potwory zeżrą wszystkie zwierzęta we wiosce a nawet jego krewnych. A że się te potwory okazały potem ludźmi to tylko nieszczęśliwy wypadek.

Słupek

Member
335
2
Nie wykazałeś ani, że:
1. Ci Indianie w ogóle coś wiedzą o jakichś tam aksjomatach;
3. Jeśli wiedzą, to czy je próbowali w tym wypadku stosować;
3. Jeśli próbowali to czy jakiegoś przy okazji nie złamali albo niepoprawnie zinterpretowali.
a musisz to zrobić (udowodnić wszystkie te punkty), jeśli chcesz udowodnić na tym przykładzie, że Trikster gada głupoty.

Jest też inna możliwość. Możesz przyjąć nowy aksjomat, że Indianie zawsze postępują zgodnie z aksjomatami, ale to by już było modyfikowanie rothbardyzmu, więc niczego nie udowadnia :(

A

Anonymous

Guest
1. Żyją razem na kupie, czyli wypracowali reguły pokojowego współżycia.
2. Zastosowali je ścigając mordercę.
3. W artykule jest mowa o tym, że był tropiony a nie poszukiwany czyli musiano go ująć w dziczy. Najprawdopodobniej nie pogwałcono żadnej własności.

Oczywiście komentujemy na podstawie artykułu i na jego podstawie wnioskujemy w tym temacie. Nie jesteś w stanie udowodnić mi tych zarzutów w ten sposób.

Meritum wygląda tak, że morderca pogwałcił aksjomat nieagresji, bo bezzasadnie dokonała agresji na samoposiadanie kajakarzy, którzy nie przebywali na jego własności. Następnie uczestnicy rynku postanowili go ścigać i ująć w granicach swojej własności i na ziemi niczyjej. W artykule jest też mowa, że to wszystko udało się dzięki lokalnej milicji, wyspecjalizowanej w walce z komuchami.

Alu

Well-Known Member
4 638
9 700
Indianie byli pijani i chcieli się obłowić na ekwipunku podróżników. Nie dorabiajmy do tego ideologii.
Jaki wniosek może z tego wyciągnąć propertarianin na przyszłość? Jak spływasz kajakiem to weź ze sobą pistolet maszynowy.

A

Anonymous

Guest
aluzci20 napisał:
Indianie byli pijani i chcieli się obłowić na ekwipunku podróżników. Nie dorabiajmy do tego ideologii.
Jaki wniosek może z tego wyciągnąć propertarianin na przyszłość? Jak spływasz kajakiem to weź ze sobą pistolet maszynowy.

Odpowiedź godna prawdziwego libertarianina! :D Dałem Ci plusa :).

A

Anonymous

Guest
Słupek napisał:
Moje uściślanie na nic się zdało. Good day, sir!

Nie moja wina, że jesteś mało inteligentny :p. Patrząc na twoje ostatnie posty to dobrze się stało, że cię wypieprzono z Knajpy. Ciekawe kiedy dochrapiesz się bana?

Odpowiedziałem ci z sensem, na temat i prostym językiem, odwołałem się do każdego twojego punktu.

Słupek

Member
335
2
Nie moja wina, że jesteś mało inteligentny
Nie. To Ty jesteś na bakier z logiką (ale nie przejmuj się tym za bardzo, każdy ma czasem gorszy dzień). Wyciągnąłeś tezę z dupy, a potem nie potrafisz dowieść jej słuszności. Więcej na ten temat nie będę dyskutować, szkoda na to czasu i mojego i Twojego.
Patrząc na twoje ostatnie posty to dobrze się stało, że cię wypieprzono z Knajpy.
:(. Nie zauważyłem wcześniej. Dzięki za info.
Ciekawe kiedy dochrapiesz się bana?
Jak sobie chcecie tu robić circlejerk, to proszę bardzo. Tylko po co udawać, że to publiczne forum dyskusyjne?

Do góry Bottom