alfacentauri
Well-Known Member
- 1 164
- 2 181
Co o nim sądzicie? Ma szansę stać się nowym męczennikiem propertarianizmu??
Czyli chyba mamy zderzenie cywilizacji.Amazonia jest niebezpiecznym miejscem dla turystów, jeśli nie zna się miejscowych zwyczajów. Przed wejściem do wioski trzeba przedstawić się władzom osady i poprosić o pozwolenie, a tego w przypadku polskich turystów najpewniej nie było.
alfacentauri napisał:Ma szansę stać się nowym męczennikiem propertarianizmu??
Ciekawe, że kiedy w Polsce są jakieś manifestacje katolickie i narodowe to Wyborcza szaleje, że to ciemnogród. A tutaj to już trzeba znać miejscowe obyczaje. Tak jakby w Polsce nie było tradycji katolickich i narodowych (co wcale mi się jakoś specjalnie nie musi podobać). Natomiast najebani indianie z gnatami, które stworzył biały człowiek to już mogą latać.kr2y510 napisał:Gazeta pisze tak:
Amazonia jest niebezpiecznym miejscem dla turystów, jeśli nie zna się miejscowych zwyczajów. Przed wejściem do wioski trzeba przedstawić się władzom osady i poprosić o pozwolenie, a tego w przypadku polskich turystów najpewniej nie było.
Zderzenie cywilizacji jest prawie zawsze, nawet jak się pojedzie 200km od Wawy. Ludzie w wiosce mojego ojca normalnie wchodzą do domu bez pytania i się witają i nikt nie ma tego za złe. W dużych miastach to niemożliwe. Co nie zmienia faktu, że patrząc z pozycji libertariańskiej to dla mnie czy to był macho czy nie, to nie ma znaczenia. Gość był najprawdopodobniej bandytą, który liczył z ziomami na szybki zarobek. Problem na ile można pozwolić sobie w przypadku naruszenia własności jest otwarty, jednak libertarianizm uznaje przemoc za ostateczną ostateczność. Wendy Mc Elroy napisała kiedyś, że wpakowałaby kulę w łeb Hitlerowi, ale zwrócenie ku przemocy jest wyrazem doznanej porażki "oznacza, że wszystkie drogi władzy społecznej zostały zniszczone a ja zostałam zmuszona do zaakceptowania taktyki państwa." I chyba tego powinniśmy się trzymać w ocenie, tak sądzę...Czyli chyba mamy zderzenie cywilizacji.
Wendy Mc Elroy napisała kiedyś, że wpakowałaby kulę w łeb Hitlerowi
Sprawdź cały artykuł zanim zaczniesz postlewakować.kawador napisał:Wendy Mc Elroy napisała kiedyś, że wpakowałaby kulę w łeb Hitlerowi
O kurde mol, twardzielka Należy do klubu 6.5 miliarda ludzi, którzy by to zrobili.
Dzizas.. Kawador. Nie zachowuj się jak upośledzony inteligent z forum PO. Czy w moim tekście chodziło, żeby pokazać, że była twardzielką??? Sama napisała, że jako libertarianka musiała przyjąć taktykę państwa i to jest porażka.. A Ty mi wyskakujesz z jakimiś szacunkiem...kawador napisał:To daj linka Samo stwierdzenie, że wpakowałoby się kulkę w łeb Hitlerowi nie wzbudza mojego szacunku z powodu tego, że to trywialne i w sumie pospolite marzenie mas, a ja nie utożsamiam się z masami
sierp napisał:
Po co?Premislaus napisał:sierp napisał:
Niech sobie to Trikster przeczyta.
Słupek napisał:Po co?Premislaus napisał:sierp napisał:
Niech sobie to Trikster przeczyta.