Francuski "Breivik" na skuterze

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 739
Dobuch napisał:
Może i masz rację, ale robiąc mały offtop. Jak Twoim zdaniem ją znać i nie dać się okłamać przez media, gdzie czytać by nie narzucano nam interpretacji? Pytam z racji świeżości w temacie, wolałbym usłyszeć coś od ludzi doświadczonych.

Tak jak odpowiedział Premislaus.
Oczywiście bardzo trudno poznać prawdę, ale łatwo odrzucić manipulacje. Bo posuwanie się do paranoi typu "nie wierze w niezdementowane informacje" nie ma sensu.

Ja jak kiedyś jeździłem po świecie, interesowałem się tym jak miejscowi żyją. Gadałem z co inteligentniejszymi przedstawicielami tubylczej nacji. Czasem pomogłem jakiemuś tubylcowi naprawić samochód a ten w zamian mi powiedział jak tu jest z psiarnią, kurewkami, dragami czy na co uważać. Kontakty takie zmieniają stereotypy. Nawet raz kolesie z Bractwa Muzułmańskiego (tego na bazie którego CIA zmontowała Al Queidę) postawili mi browara (sami nie pili ale widziałem, że mieli smaki). I jak teraz słyszę/czytam co niektóre "newsy", to je natychmiast odrzucam.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 739
kawador napisał:
Jest już reakcja - Marine Le Pen ogłosiła wojnę z islamistami:

To nie Marianna obali rządzące Francją lewactwo a islamiści. Oni są gotowi zabijać i ginąć. Prawo von Clausewitza nadal obowiązuje. A rządzących pokurwieńców mało komu będzie się chciało bronić. Więc czy Marianna nadaje na islamistów czy nie, nie ma to znaczenia.

Cyberius

cybertarianin, technohumanista
1 441
36
Dobuch napisał:
Moim zdaniem nadinterpretacja faktów,

to były zaledwie przypuszczenia, jednek szkolenia w bazach al-cia idy w afga i paki -stanie uprawdopodobniają je.

politycy mimo oślizgłości nie stosowali by tak drastycznych metod, tak bynajmniej mi się wydaje.
Do czego nie są zdolni? Rozmawiałem kilka razy z ludźmi na których robiono eksperymenty w obozach koncentracyjnych gdy byli dziećmi.
Idi Amin jadał podobno ludzkie mięso które trzymał zamrożone w wielkich chłodniach.
Chociaż akurat w tym przypadku obstawiałem inspiracje służb. Politycy faktycznie o takich rzeczach mogą nie wiedzieć :)

Dobuch

New Member
34
0
Moim zdaniem to zaledwie polityczny szum, by nakręcić jak ludzi jak ta akcja przeciwko imigrantom w Holandii.

Cyberius

1 441
36
Dobuch napisał:
Moim zdaniem to zaledwie polityczny szum, by nakręcić jak ludzi

ażeby nakręcić ludzi zupełnie wystarczy, teraz do akcji może wejść kilku skinów lub "niezidentyfikowanych osobników" i podpalić parę meczetów, a sytacja będzie się dalej radykalizowała. Do tego aby zablokować zwycięstwo Hollanda wystarczy, bo o to im chyba chodzi [gdy wygra Hollande rozwój UE jako państwa trochę straci racje bytu ponieważ same niemcy to za mało ]. Zresztą poczekajmy na rozwój wypadków i zobaczmy co będzie się działo.

kr2y510 napisał:
kawador napisał:
Jest już reakcja - Marine Le Pen ogłosiła wojnę z islamistami:

To nie Marianna obali rządzące Francją lewactwo a islamiści.

na obalenie lewactwa we francji jest moim zdaniem za wcześnie. W razie potrzeby przyjdą im z pomocą sojusznicze armie z bratnich krajów ue jak np. na wegrzech w 56 lub czechosłowacji w 68 -albo w hiszpani:)

S

stormtrooper

Guest
Francja jest naturalnie lewacka, od zawsze miała resentyment taki, począwszy od jakobinów, przez Komunę Paryską, Le Monde'a aż do tego co obecnie jest. Kisiel w swoich "Dziennikach" świetnie opisuje, jak to żabojady zakochane w komunizmie były, polecam.

Cyberius

1 441
36
stormtrooper napisał:
Francja jest naturalnie lewacka, od zawsze miała resentyment taki, począwszy od jakobinów, przez Komunę Paryską, Le Monde'a aż do tego co obecnie jest.

kandydaci lewicy w wyborach na prezydenta francji 2012: :):):)

Nathalie Arthaud (Walka Robotnicza)

Eva Joly (Zieloni)

Jean-Luc Melenchon (Front Lewicy)

Philippe Poutou (Nowa Partia Antykapitalistyczna)

Voy

Active Member
386
242
Jak zwykle genialne rozwiązanie problemu pojebów muzułmańskich:

Prezydent Francji Nicolas Sarkozy zapowiedział, że do czynów karalnych zaliczane będzie wchodzenie na strony internetowe, które nawołują do terroryzmu czy podburzają do nienawiści, a także indoktrynacja ekstremistyczna

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 739
Voy napisał:
Prezydent Francji Nicolas Sarkozy zapowiedział, że do czynów karalnych zaliczane będzie wchodzenie na strony internetowe, które nawołują do terroryzmu czy podburzają do nienawiści, a także indoktrynacja ekstremistyczna

Francja poza Koreą Pn. ma najbardziej zamordystyczne prawo internetowe i najbardziej restrykcyjne zakazy stosowania kryptografii. To kolejny zamordystyczny kwiatek.

Ale to dowodzi tego, że oni się boją.

D

Deleted member 427

Guest
Jakaś powiązana rzekomo z Al-Kaidą organizacja Islamskiego Maghrebu (AQMI) wzięła na siebie odpowiedzialność za zabójstwa w Tuluzie. Wystosowali też komunikat:

19 marca jeden z rycerzy islamu, nasz brat Jussef Francuz, przeprowadził błogosławioną operację, która zachwiała filarami syjonistów i krzyżowców na świecie. (...) Mudżahedini są zdecydowani, by odpowiedzieć na każdą kroplę krwi niesłusznie przelaną w Palestynie, Afganistanie i innych krajach muzułmańskich.

http://konflikty.wp.pl/kat,1356,title,G ... omosc.html

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 739
Dobuch napisał:
Jeden taki człowiek to ogromny potencjał terrorystyczny, a jest ich tak wielu..

Oczywiście, że tak.
Wśród Algierczyków, Senegalczyków i innych "kolonialnych" narodów, którzy są przez Francuzów traktowani jako obywatele II kategorii, będzie takich coraz więcej.
Zamykanie się społeczeństw w miarę narastania socjalizmu to naturalny odruch. Im bardziej pokurwieńcy z Wielkiego Wschodu Francji i euro-pedalscy smrole będą dokręcały śrubę, tym bardziej ludzie będą się zamykać w rodzinach czy lokalnych społecznościach. Obcy będzie wrogiem. A "obcy" również będą się zamykać i coraz bardziej nienawidzić gospodarzy. Jak dojdzie do tego brak perspektyw dla ludzi utalentowanych, zdolnych i odważnych to terroryzm będzie niesamowicie efektywny, bo oni to zrobią skutecznie. A rządzących pokurwieńców nikomu nie będzie się chciało bronić, tak jak było w latach 60-tych na Kubie, gdzie armia i policja poddały Kubę walkowerem Fidelowi Castro, choć militarnie mogły go z 50 razy zaorać.

Zobaczycie, jak tak dalej pójdzie, to Sarkozy będzie spierdalał do Izraela a Wersal będzie stajnią dla wielbłądów kalifa. :p

CmO2

New Member
34
0
Oczywiście, że była to operacja Gladio. Zobaczcie jakie chcą ustawy przepchnąć - powiedział bym, że coś na kształt Patriot Act w USA. Jak w Europie niewiele trzeba...

I jeszcze jedno pytanie: dlaczego od razu uśmiercili bandziora? Czy nie warto by było go przesłuchać? Może nie działał sam? Acha, no tak, nie mieli gazu ze sobą, bo on nie miał zakładników, jak w Dubrovce...

D

Deleted member 427

Guest
Dobry art - ten podlinkowany przez kr2y510 na stopsyjonizmowi.

Musiałeś atakować cywilów, ludzi, kobiety, dzieci, niewinnych ludzi, nieznanych ludzi dalekich od jakichkolwiek gierek politycznych. Powód był bardzo prosty: zmusić opinie publiczną, aby zwróciła się do państwa z prośbą o większą ochronę

-- Vincenzo Vinciguerra

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 739
CmO2 napisał:
I jeszcze jedno pytanie: dlaczego od razu uśmiercili bandziora? Czy nie warto by było go przesłuchać?

No nie od razu a po długim czasie. Z informacji które dotarły wynika, że mieli rozkaz brać go żywcem. A zrobili to tak by ściągnąć na siebie uwagę (np. wyłączanie prądu i wody w okolicy) i zmusić go do walki do ostatniego pocisku.

Ja przypuszczam, że gostek był manipulowany. Jeśli da się znaleźć stadko idiotów gotowych ubrać jednakowe ciuchy i wypić truciznę, by się przenieść na przelatującą kometę, to równie łatwo (jak nie łatwiej) da się znaleźć jakiegoś arabskiego szaleńca, by rozwalał ludzi.

Do góry Bottom