Forumowy sondaż

Na jaki komitet zagłosujesz w wyborach do EP?

• Total voters
    62

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 111
Mam blisko do urny, więc zawsze staram się głosować. Ale wiem też, że mój głos się nie liczy, bo po pierwsze, jest tylko jeden na kilka milionów, po drugie, zawsze mogą sfałszować wyniki. Dlatego głosuję zawsze wg poglądów i nie przejmuję się zmarnowanym głosem itd. Tyle razy głosowałem na Korwina i nic to nie dało. Teraz nawet jak na niego nie zagłosuje, to i tak wejdzie. A jak nie wejdzie, to nie przeze mnie. Głos na Sierpa, bo inaczej bym nie mógł.

Staszek Alcatraz

Tak jak Pan Janusz powiedział
2 794
8 467
Kurwa, też nie mam ważnego dowodu. A pierwszy raz w życiu jestem naprawdę zajarany wyborami. Oczywiście głos na KNP.

Ostatnia edycja:

MaxStirner

Well-Known Member
2 781
4 723
Jeśli JKM zdobędzie 10% to kupuję Gw następnego dnia, a może nawet wykupię Piano na miesiąc. Serio piszę i solennie obiecuję.

pikol

Od humanitarystów nie biorę.
1 004
1 635
Jakakolwiek współpraca z partyjką, która widzi wybawienie świata w dupokracji jest intelektualnym samogwałtem. Nie muszę chyba mówić jakiś banałów, że decydowanie o sprawach innych ludzi poprzez głosowanie pasuje do libertarianizmu jak pięść do nosa. Głupsi od dupokratów są chyba tylko ci co pod różnymi filmikami na yt wypisują "chcesz, żeby w Polsce było lepiej? Poprzyj jednomandatowe okręgi wyborcze!" Postawmy sprawę jasno. Jeżeli już bawimy się w politykę to od jednomandatowych trzymajmy się jak najdalej. To tylko doprowadzi do umocnienia układu popis. Tak samo nie widzę sensu w jakichkolwiek współpracach z ludźmi masturbującymi się nad ideą demokracji.

Jack Ruby

Rezerwowy pies.
114
420
Jakakolwiek współpraca z partyjką, która widzi wybawienie świata w dupokracji jest intelektualnym samogwałtem. Nie muszę chyba mówić jakiś banałów, że decydowanie o sprawach innych ludzi poprzez głosowanie pasuje do libertarianizmu jak pięść do nosa. Głupsi od dupokratów są chyba tylko ci co pod różnymi filmikami na yt wypisują "chcesz, żeby w Polsce było lepiej? Poprzyj jednomandatowe okręgi wyborcze!" Postawmy sprawę jasno. Jeżeli już bawimy się w politykę to od jednomandatowych trzymajmy się jak najdalej. To tylko doprowadzi do umocnienia układu popis. Tak samo nie widzę sensu w jakichkolwiek współpracach z ludźmi masturbującymi się nad ideą demokracji.
Jeżeli JOWy wzmocnią PO i PiS to dlaczego PO i PiS są przeciw JOWom?

pikol

Od humanitarystów nie biorę.
1 004
1 635
Jeżeli JOWy wzmocnią PO i PiS to dlaczego PO i PiS są przeciw JOWom?

A chuj wie dlaczego:) Nie bawię się w jakieś głębokie analizy i teorie spiskowe, ale w senacie jowy zrobiły im dobrze i to mi wystarcza. Gdziekolwiek na świecie są JOWy tam jest system dwupartyjny. W USA szanse na to, że jakiś kandydat partii libertarianskiej wejdzie do kongresu to 0%, w Polsce natomiast Korwin jak najbardziej ma szansę wejść do parlamentu, jak wysokie to inna kwestia, ale w obecnym systemie ma. Moja dusza akapowca podpowiada mi, żeby popierać rozwiązania rozpierdaląjace państwo. JOWy i demokracja bezpośrednia wzmacniają władzę. Dla mnie najmniejszym złem jest system podobny z początku lat 90, czyli brak progu wyborczego, jak najwięcej planktonu politycznego itp.

Ostatnia edycja:
C

Cngelx

Guest
1. Mam lepsze rzeczy do roboty niż wyjazd do oficjalnego miejsca zamieszkania, po to aby postawić krzyżyk na kartce.
2. Krzyżyk na kartce równie dobrze mogę sobie nagryzdać o dowolnej porze w dowolnym miejscu i wrzucić tę kartkę do śmietnika – będzie to miało niewiele mniejszą wagę niż nagryzdanie tego krzyżyka w dniu wyborów w lokalu wyborczym i wrzucenie go do urny.
3. Podobnie jak inne osoby, które się tu wcześniej wypowiadały naruszam Art. 34 ustawy o ewidencji ludności i dowodach osobistych co zgodnie z Art. 55 tejże ustawy podlega karze ograniczenia wolności do jednego miesiąca albo karze grzywny.
4. W okręgu wyborczym, w którym mógłbym niby głosować nie ma żadnych sensownych kandydatów. Koalicja DB nie zarejestrowała nawet listy wyborczej, a jest to jedyna opcja, którą może bym był w stanie poprzeć. W samej nazwie ma jedną z dwóch form demokracji, które są dla mnie względnie akceptowalne (druga to demokracja wojenna).
5. PE i tak gówno może, decyzje właściwie należą do KE, a jeszcze ważniejsi są lobbyści.

GoldenColt

Well-Known Member
817
3 627
W moim okręgu komitet DB-PL-PPP wygląda dość cienko, sami ludzie z DB, tylko jeden student z PL, za to z KNP kusi Żółtek :). Ogólnie PL jeszcze na te wybory nie za dobrze się zebrali, więc jeśli pójdę na wybory (z pewnych względów nie wiem jeszcze czy będę mógł iść w tę niedzielę) , to raczej pomogę przepchać KNP przez próg wyborczy. A niech się trochę posrają w tej Unii i tym TVN-nie że "taka" partia wchodzi do PE :D

Rebel

komunizm warstwowy
679
822
KNP. Powodów mnóstwo, od chęci upowszechnienia antyunijnych idei, do przyjemności z oglądania masakr w pe.

alfacentauri

Well-Known Member
1 164
2 181
U mnie nie ma głównego dylematu w postaci wyboru listy, ponieważ w moim okręgu wyborczym DB nie uzbierała podpisów. Pozostaje jeszcze wybór kandydata. Skłaniam się ku tej dziewuszce http://joannakuraszkiewicz.pl/ . Prezencję ma, po angielsku umie, za wolnym rynkiem i bronią się opowiada, cóż potrzeba więcej w europarlamencie?

Eli-minator

zdrajca świętych dogmatów
698
1 673
A chuj wie dlaczego:) Nie bawię się w jakieś głębokie analizy i teorie spiskowe, ale w senacie jowy zrobiły im dobrze i to mi wystarcza. Gdziekolwiek na świecie są JOWy tam jest system dwupartyjny. W USA szanse na to, że jakiś kandydat partii libertarianskiej wejdzie do kongresu to 0%, w Polsce natomiast Korwin jak najbardziej ma szansę wejść do parlamentu, jak wysokie to inna kwestia, ale w obecnym systemie ma. Moja dusza akapowca podpowiada mi, żeby popierać rozwiązania rozpierdaląjace państwo. JOWy i demokracja bezpośrednia wzmacniają władzę. Dla mnie najmniejszym złem jest system podobny z początku lat 90, czyli brak progu wyborczego, jak najwięcej planktonu politycznego itp.

Też jestem przeciwko JOW-om (no i też przeciwko demokracji bezpośredniej) i też uważam, że pierwsze wolne wybory po PRL-u były według optymalnego prawa wyborczego. Bardzo dobrze że Korwin wtedy wszedł i zawdzięczamy to mądrej ordynacji wyborczej. Dorobiono potem do prawa wyborczego bezsensowny syf: wysoki próg wyborczy, przywileje dla mniejszości niemieckiej, a ostatnio parytety. JOW-y w swoich skutkach praktycznych to jakby podniesienie progu z 5 do, powiedzmy, 8. To jest (dla mnie) dalsze obcinanie społeczeństwu reprezentacji, wyboru. Jasne, że wzmacnia władzę (zwłaszcza w sensie - najsilniejszą partię) i to jest złe.

Kukiz niech spada na drzewo żreć liście.

Ale sadzę, że KNP wcale nie popiera ordynacji wyborczej w stylu roku 1991. Ich nowy nabytek, Wipler, mówił, że popiera JOW-y. Oni są przecież za silną władzą, to typowe dla nich.

libertarianin.tom

akapowy dogmatyk
2 700
7 113
Zgadzam sie z Grzechotnikiem. PL dala dupy wiec popieram czasowo KNP.

Ale w przeciwienstwie do niego nie zaglosuje...bo zapomnialem sie zarejstrowac w konsulacie. Termin uplynal pare dni temu... No trudno. Ale namawiam rodzine na glosowanie na KNP (zreszta ich nie trzeba namawiac, sami to wiedza). I to pomimo tego, ze Korwin juz od dawna dziala mi na nerwy. Ale wiadomo, Korwin niedlugo na emeryture przejdzie bo juz stary jest wiec no problem (w wyborach prezydenckich jednak bym na niego juz nie glosowal...).

military

FNG
1 766
4 727
Do tej pory chciałem wesprzeć Sierpa tym symbolicznym, gównoznaczącym krzyżykiem, ale chyba jednak pójdzie na Korwina. Po obejrzeniu tego "show" z Olejnik doszedłem do wniosku, że jednak warto jest przyczynić się do tego, żeby Korwin pojechał do Brukseli i zaczął im pierdolić o Hitlerze, kobietach, biciu dzieci i innych głupotach, i żeby im powtarzał że ich powsadza do kryminału albo że powystrzela. Chuja tam. Niech ma na starość. I niech oni mają.

Sierp - masz mój głos następnym razem.

Hitch

3 220
4 877
A ja kiedy już postanowiłem oddać głos na Korwina uzmysłowiłem sobie, że... nie mieszkam na Śląsku! Zagłosować na kogoś z KNP mogę tylko na jakiegoś nieopierzonego podrostka. Damn it :(

Do góry Bottom