GoldenColt
Well-Known Member
- 817
- 3 627
Hehe jakby zbojkotować wszystko w czym mieli udział Żydzi to człowiek by został z liczydłem i notatnikiem
Do czego służy nowa dyrektywa?
Przepisy te mają poprawić relacje konkurencyjności w Unii Europejskiej. Zapisują się one szerzej w kontekście międzynarodowym stawiając na równi wszystkich dostawców e-usług.
« Dziś w UE widać duże dysproporcje. Dyrektywa ta pozwoli na uniknięcie uciekania do krajów z niskim podatkiem VAT. Przywraca ona władzę poszczególnym państwom. Dyrektywa ta pozwoli również na opodatkowanie dostawców amerykańskich, którzy proponują usługi klientom europejskim i którzy do tej pory nie podlegali podatkowi VAT. Od tej chwili wszyscy dostawcy będą podlegać tym samym zasadom » wyjaśnia Alban Schmutz, VP Business Development w OVH. « Poza tym zmiana ta jest związana z ogólną tendencją. Międzynarodowy system podatkowy opiera się na idei stabilnego podatku. Wcześniej wymienialiśmy dobra materialne, fizyczne. Były więc sytuacje do pobierania podatku. Logika ta została zakwestionowana przez globalizację usług nie materialnych. Decyzja UE jest pierwszym krokiem w kierunku ujednolicenia systemu podatkowego związanego z usługami cyfrowymi na świecie. »
OVH należy bojkotować. Bo:http://www.ovh.pl/wiadomosci/artyku...t-na-uslugi-elektroniczne-w-unii-europejskiej
Nie tyle wkurwia, że dyrektywy przestrzegają - wiadomo nie jestem naiwny aby wymagać tego od dużych firm (aby były pionierami w walce z urzędem skarbowym) tyle, że sama forma i przesyłanie mi na maila tej niebieskiej szmaty z tekstem jakby padającym z ust eurobiurokraty mnie rozdrażniło.
exit [-] OVH Kimsufi changed their TOS in July 2013 and allow Tor as long as they don't notice illegal activities. Exit nodes would eventually be shut down, but relays are allowed. Octave Klaba, CEO of OVH said himself that the TOS have been changed to make them clearer about the use of Tor. Many relays are currently running on Kimsufi servers and my own relay has been running for a year without problem.
Powiedz czego konkretnie wymagasz, to pomożemy wybrać lokacje. Chcesz tam łamanać prawa autorskie, negować holokaust, hostować botnet, czy ma być to poza zasięgiem jakichś służb?
30 milionów grantu? miedziaki.Pierwsza polska firma dostaje pokaźny grant na inwestycję w fabrykę. Nie byle jaką: za 380 mln zł.
postanowiłem nie kupować bo są agresywni
Pewnie nie każdy abonent Orange wie, że Fundacja Orange jest darczyńcą Krytyki Politycznej. A co za tym idzie - ludzie płacąc abonament telefoniczny firmie Orange wspierają lewicowy, antywolnościowy, antywolnorynkowy portal polityczny.
http://www.krytykapolityczna.pl/darczyncy