David Irving

D

Deleted member 427

Guest
Premi, ale mi nie chodzi o konstrukcję pieców krematoryjnych, bo ta była ok. Mówiąc o krematorium, miałem na myśli budynek - Krematorium II w Auschwitz. Krematorium II składało się z kilku segmentów: przebieralni, komory gazowej, windy i piętra z piecami. I ta konstrukcja jest absurdalna - według tego filmiku co podlinkowałem. Obejrzyj go i powiedz, czy ty byś tak zaprojektował ten kompleks.

I ta konstrukcja jest absurdalna - według tego filmiku co podlinkowałem. Obejrzyj go i powiedz, czy ty byś tak zaprojektował ten kompleks.

Ok, film obejrzałem i coś mi się przypomniało. Te krematoria na samym początku służyły do pozbywania się ciał zmarłych na tyfus więźniów. Tam gdzie później utworzono komorę i przebieralnię wcześniej miano składować ciała. Tej konstrukcji nie projektowano więc z myślą o masowej eksterminacji. To może tłumaczyć jej niepraktyczny design. Jeszcze wcześniej były tam zwyczajne prysznice. Więc całość była przeprojektowywana dwa razy, jeśli wierzyć temu co podają na http://www.holocaust-history.org/denial/

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Krematoria zostały wybudowane wskutek protestów mieszkańców Oświęcimia i Brzezinki. Chodziło o to, że w tamtych rejonach wody gruntowe są bardzo płytkie. W pobliżu jest ujście Soły do Wisły a w przypadku powodzi (Soła mimo wybudowanych zapór i dziś potrafi zaskoczyć), normalnie kopane zwłoki mogłoby doprowadzić do skażenia wód gruntowych.
Podobno to były normalne krematoria a nie jakieś kompleksy przemysłowe z przebieralniami i prysznicami, przypominające budową świątynię Salomona albo jakąś inną talmudyczną budowlę.

Do góry Bottom