Brytyjski Korwin przejmuje władzę w UK?

• Thread starter Deleted member 427
  • Rozpoczęty

libertarianin.tom

akapowy dogmatyk
2 703
7 121
Korwin zdaje sie o imigrantach podobnie myśli. Mimo to fajnie byłoby go zobaczyć w PE

Korwin zupelnie inaczej mysli. Dla Farage'a imigracja to przyczyna 3/4 zla w jego kraju. JKM predzej bu sobie jezyk odgryzl niz powiedzial, ze "obcokrajowcy zabieraja nam prace". JKM twierdzi tylko, ze jak jakas grupa osiagnie 10% ludznosci to wtedy zamknie on dla nich na jakis czas granice. Oczywiscie pomysl poroniony, ale nie moze sie to rownac ze zjebami z Farage'a, ktory chce imigrantow wykopac i pewnie otoczyc cala wyspe minami zeby juz sie nikt wiecej nie przedostal.

P.S. Ja mu radze aby sam sie wykopal bo przeciez prawdziwym Celtem to on pewno nie jest, tylko imigrantem z Norwegii (potomkiem Wikingow jak jakies >90% mieszkancow Anglii).

Ostatnia edycja:

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 739
Dla Farage'a imigracja to przyczyna 3/4 zla w jego kraju.
Nie przyczyna. To cyniczna retoryka wyborcza.

JKM twierdzi tylko, ze jak jakas grupa osiagnie 10% ludznosci to wtedy zamknie on dla nich na jakis czas granice. Oczywiscie pomysl poroniony,
Nie poroniony. Względy kontrwywiadowcze. Kiedyś taka grupa Niemców odwiedziła Francję w celach zarobkowych, po czym Bismarck najechał Francję. Każdy mostek był dokładnie opisany na niemieckich mapach. Każda fabryka była dokładnie opisana.

Szynka

Złota szynka wolnego rynku.
1 209
2 055
Nie przyczyna. To cyniczna retoryka wyborcza.
Skąd wiesz? O ile mnie pamięć nie myli, Farage mówił to niezależnie czy są wybory czy nie.
Nie poroniony. Względy kontrwywiadowcze. Kiedyś taka grupa Niemców odwiedziła Francję w celach zarobkowych, po czym Bismarck najechał Francję. Każdy mostek był dokładnie opisany na niemieckich mapach. Każda fabryka była dokładnie opisana.
Co? Do opisania każdego mostku potrzeba ludzi w ilości 10% ludności kraju?

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 739
Przypuszczam że zachowuje się jak normalny polityk-demokrata.
Farage to demokrata.
Co? Do opisania każdego mostku potrzeba ludzi w ilości 10% ludności kraju?
Nie. Ale do stworzenia V-kolumny wystarczy już 3%÷5%. Niemiecki wywiad nie tylko miał opisany każdy mostek, ale miał tez opisanego, każdego bogatszego gospodarza. Każdą fabrykę i każdy zakład. Jak wchodzili do wsi, to wiedzieli o niej więcej niż francuska władza. Zaopatrzenie miel zawsze na miejscu. Niemcy Prusy wygrały wojnę z Francją głównie wywiadem.
Dziś wystarczy wpuścić trochę ISIL-owej dziczy i trochę wschodnich worów, a będą kłopoty. Dla każdego organizmu politycznego, czy to państwo, czy to ankap, jest pewien zakres stabilności. Jak się go przekroczy, to system pada. Te 10% - dla JKM to taka liczba umowna - "słowo-klucz". Taki skrót myślowy.

mikioli

Well-Known Member
2 770
5 387
P.S. Ja mu radze aby sam sie wykopal bo przeciez prawdziwym Celtem to on pewno nie jest, tylko imigrantem z Norwegii (potomkiem Wikingow jak jakies >90% mieszkancow Anglii).
90% angoli to potomkowie anglów, sasów i jutów, a więc german z szlezwiku. Wygrana Wilhelma zdobywcy ściągneła na wyspy, jedynie szlachte normandzką, więc to właśnie te 10% max to jacyś tam potomkowie wikingów. Chyba, że ja o czymś nie wiem...

libertarianin.tom

akapowy dogmatyk
2 703
7 121
Dziś wystarczy wpuścić trochę ISIL-owej dziczy i trochę wschodnich worów, a będą kłopoty. Dla każdego organizmu politycznego, czy to państwo, czy to ankap, jest pewien zakres stabilności. Jak się go przekroczy, to system pada. Te 10% - dla JKM to taka liczba umowna - "słowo-klucz". Taki skrót myślowy.

To powinno zalezec od wlascicieli dzialek czy chca cudzoziemcow wpuszczac na swoje posejse, dawac im prace, kupowac ich produkty/serwisy, a nie od prezia w W-wie...

90% angoli to potomkowie anglów, sasów i jutów, a więc german z szlezwiku. Wygrana Wilhelma zdobywcy ściągneła na wyspy, jedynie szlachte normandzką, więc to właśnie te 10% max to jacyś tam potomkowie wikingów. Chyba, że ja o czymś nie wiem...

W kazdym razie nie jest on Celtem tylko potomkiem jakich najezdzcow. Przyajmniej Polacy przyjechali aby sobie spokojnie zyc, pracowac i nie gapic sie co dzien na jape Komuchowskiego w TV. A przodkowie Farage'a przyjechali mordowc, gwalcic i rabowac Celtow. To kto jest gorszym imigrantem?

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 169
W kazdym razie nie jest on Celtem tylko potomkiem jakich najezdzcow. Przyajmniej Polacy przyjechali aby sobie spokojnie zyc, pracowac i nie gapic sie co dzien na jape Komuchowskiego w TV. A przodkowie Farage'a przyjechali mordowc, gwalcic i rabowac Celtow. To kto jest gorszym imigrantem?
tak właściwie to anglowie sasi fryzowie i jutowie wpierw przybyli na wyspy jako najemnicy w służbie rzymian, potem jak imperium zaczęło sie sypać przejęli kontrole militarnie bo nadarzyła sie okazja, no i przybywali tam imigranci szukający lepszego życia, potem byli duńczycy i normani z francji oni w sumie przybyli ino jako szlachta, na północy wikingowie zakładali kolonie...
celtowie zajebali szkocje piktom, a germanie zajebali rzymianoceltom, południowo wschodnią część wyspy, rzymianie zaś zajebali celtyckim plemieniom...

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 739
90% angoli to potomkowie anglów, sasów i jutów, a więc german z szlezwiku.
Celtów jest trochę więcej, a 20% szlachty szkockiej to potomkowie najeźdźców - Słowian z Połabia i Pomorza.

Chyba, że ja o czymś nie wiem...
Germanie musieli najechać na Brytanię, bo byli notorycznie najeżdżani i napierdalani przez Słowian z okolic Lubeki (która nazywała się wtedy Ljubieć/Lubiecz i była głównym słowiańskim portem). :p Wbrew pozorom ten najazd był raczej pokojowy.

To powinno zalezec od wlascicieli dzialek czy chca cudzoziemcow
Jest jeszcze ziemia niczyja lub publiczna czyli, drogi, miedze, ulice i szlaki wodne. System własności gdzie jest "wszystko prywatne" się nie sprawdzał i nie sprawdza.

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 169
Celtów jest trochę więcej, a 20% szlachty szkockiej to potomkowie najeźdźców - Słowian z Połabia i Pomorza.
z tymi 20% to przesada, no i to nazywanie pijaków i roboli z polski i innej zachodniej azji szlachtą...

Germanie musieli najechać na Brytanię, bo byli notorycznie najeżdżani i napierdalani przez Słowian z okolic Lubeki (która nazywała się wtedy Ljubieć/Lubiecz i była głównym słowiańskim portem).
nie te czasy krzysio, liubice powstały kiedy anglowie i sasi mieli już od ponad 200 lat swe państwa na brytyjskiej wyspie...

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 169
słowianie tak daleko na zachód dotarli dopiero po 600... a saksończycy osiedlali sie w brytanii juz jako rzymscy foederati...
skąd niby szkocka szlachta miała by być słowiańska???

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 146
Na zdjęciu znajduje się podobno Nigel Farage. 1983 rok

10151965_10202396531927830_2195435624136541473_n.jpg

Ostatnia edycja:

Denis

Well-Known Member
3 825
8 524
Brytyjski Korwin nie przejął władzy. Moja refleksja? Jak tak dalej pójdzie to każdy potencjalny premier Wielkiej Brytanii będzie musiał uraczyć tłum takimi słowami: "Będę prezydentem wszystkich Polaków!" - zapamiętaj te słowa, sir Nigel Cameron Elżbieta.

Do góry Bottom