Bóg stworzył człowieka

J

jaskółka

Guest
Chcialabym porozmawiać z Wami na temat religii.

W jakim celu Bóg stworzył czlowieka?
Życie na ziemi to nie bajka ale walka o zbawienie duszy. Walka z diabłem i własnymi wadami.
Koniec świata może być w każdej chwili. Pomyśl o wieczności. Masz do wyboru niebo albo piekło.
Nie dbasz o zbawienie duszy?
Prawda o świecie nie jest łatwa do przyjęcia, bo nasza duma ludzka nie pozwala nam przyznać się nawet przed samym sobą do tego, że być może całe życie żyliśmy w błędzie.
Tyle zła nie było nawet za Dni Noego, dlatego polecam prawdę objawioną przez Boga i ostrzegam przed piekłem, do którego ludzie wpadają jak rzęsisty deszcz.
Czy wiesz w jakich czasach żyjemy?

Ilu z Was tutaj przebywających jest wierzących w Boga katolików?
Co myślicie o religii ale tej prawdziwej,katolickiej a nie jakimś buddyzmie który jest kultem satanistycznym i mam tysiące demonów a w skrócie jest religią szatana!!trzeba ich wyzwolić z okowów szatana i przywrócić do wolności moralnej.!

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Nie ma czegoś takiego jak prawdziwa wiara. Katolicyzm nie jest prawdziwą wiarą. Biblia to taka baśń jak "Księga tysiąca i jednej nocy" - moim zdaniem mniej ciekawa, chociaż Stary Testament miał ciekawe momenty w odróżnieniu od Nowego i tego rozdziału z nudnym Jezusem.
Chociaż ukrzyżowanie było zajebiste, ale to raczej w wizji Mela Gibsona.
Nie.
Koniec świata może być w każdej chwili. Pomyśl o wieczności. Masz do wyboru niebo albo piekło
Wybieram piekło.
Tyle zła nie było nawet za Dni Noego
Pełna zgoda.
Jak można było pozwolić na podtopienie tylu uczciwych ludzi?
trzeba ich wyzwolić z okowów szatana i przywrócić do wolności moralnej
Staram się.
Ave!

OP
OP
J

jaskółka

Guest
Dziś nie mam czasu ale odpisze innym razem Widze że Biblii nie znasz Amel a trudno mi rozmawiać z ludzmi takimi bo i o czym jak podstaw wiary nie znają?Ale będe probować/

A

Artur Nowak

Guest

Xynoslav

Paleoagentarianin, Transferysta
229
408
Ja nie jestem katolikiem, ale chrześcijaninem już raczej tak.

Co myślicie o religii ale tej prawdziwej,katolickiej a nie jakimś buddyzmie który jest kultem satanistycznym i mam tysiące demonów a w skrócie jest religią szatana!!trzeba ich wyzwolić z okowów szatana i przywrócić do wolności moralnej.!
Buddyzm "satanistyczny"?
Ja sądzę, że to katolicyzm zmierzył w tę stronę, bo ma mało wspólnego z prawdziwym chrześcijaństwem, a określenie ta jedyna prawdziwa religia, to już według mnie w ogóle śmiech na sali. Jeśli coś miałoby być "tą prawdziwą religią" (chrześcijańską jak mniemam) to tylko restoracjonizm, baptyzm, albo kalwinizm, a jeśli mozaistyczną w ogóle, to od śmierci Jezusa samarytanizm nie zmienił się w ogóle i kontynuuje kilkunasto-tysiąc-letnią tradycję.

tolep

five miles out
8 585
15 483
Rozmowa o istnieniu Boga lub nie istnieniu boga ma mało sensu. Nie jesteśmy na forum teologicznym.

Jesteśmy na forum politycznym i można raczej pogadać o wpływie religii i wiary na sprawy społeczne i polityczne.

tolep

five miles out
8 585
15 483
Nie mówięże powinni tego zabronic, tylko że nie ma sensu dyskutowac nad czymś co jest kwestią wiary lub nie.

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 111
Zakładając, że jest jakiś przepotężny Bóg i stworzył człowieka, to jedyne wytłumaczenie, jakie mi przychodzi do głowy, to takie, że stworzył go z nudów dla zabawy, żeby sobie oglądać ludzi, jak takie zwierzątka i badać ich zachowanie.
Gdybym wiedział jak to zrobić, to bym dbał.
Co myślicie o religii ale tej prawdziwej,katolickiej
Myślę, że jest nielogiczna, nieprawdopodobna i niemoralna, dlatego ograniczam się do niechętnego praktykowania od święta bez absolutnie żadnej wiary w nią.

Ostatnia edycja:

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 166
którego?
Życie na ziemi to nie bajka ale walka o zbawienie duszy. Walka z diabłem i własnymi wadami.
ja walcze o swoją ślebode, diobeł mi nic nie ukradł i nie zniszczył ani nie ograniczył mi wolności, polskie państwo jest moim wrogiem...
Koniec świata może być w każdej chwili.
obiecanki cacanki... miał być juz kilka razy i nadal nic... :/ ten komuszy świat nie zasługuje na nic innego...
Pomyśl o wieczności.
myśle o teraźniejszości oraz planach na przyszłość, wieczność mnie nie interesuje...
Masz do wyboru niebo albo piekło.
skrajnie ograniczona ilość opcji... są przecie jeszcze inne, fajniejsze... w piekle ani w niebie nie ma gór i lasu...
jaką korzyść to przynosi?
nie wiem, ja jestem GAZDA i jako że nie mam dowodów zaprzeczających istnieniu bogów to nie wykluczam możliwości ze istnieją...
to komusza organizacja, wykorzystująca wiare chrześcijańską, stworzona przez państwo rzymskie by umocnić i rozszerzać swoją władze...

D

Deleted member 4683

Guest
jaskółka napisał:

to komusza organizacja, wykorzystująca wiare chrześcijańską, stworzona przez państwo rzymskie by umocnić i rozszerzać swoją władze...

Chyba się najebię. Pierwszy raz napisałeś w kwestii religijnej coś z czym całkowicie się zgadzam :)

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 728
przypomniała mi się jehowa, której nie wpuściłem do domu z pół roku temu - oni się wycwanili ostatnio wysyłają tylko młode i ładne
Ale nie do mnie :(
Ja chętnie nawrócę klika ładnych i młodych jehowiczątek. Najlepiej szczupłe, do 170, mały-średni biust, rasa biała kaukaska.
Oczywiście wszystko zgodnie z ich religią, zacznę od znanej im procedury "mieszania krwi". ;)

R

Ronbill

Guest
Która religia jest prawdziwa? Podaj dowód. A może ten wasz nienawidzący ludzi bożek ruszyłby tyłek, żeby ten dowód dać? Milczy?Tak samo milczą bogowie innych religii ale ich wyznawcy odczuwają w swych umysłach ich obecność.
Wierzący w każdą z religii jest tak samo ogłupiony. A wyznawcy waszego bożka wciąż spowiadają się ze swoich grzeszków, bo religia nie czyni z nich ludzi dobrych, bo nie uważają, by było to dla nich ważne.
Religia jest zbędna i szkodliwa.

tomahawk

Well-Known Member
736
1 296
Jaki jest sens dyskutować o czymś, co nie jest nawet zdefiniowane? Ja wiem, że istnieją ludzie, którzy wierzą, że deszcz pada, bo aniołki płaczą, że Ziemia się kręci, bo aniołki obracają sznurkiem, zaczepionym do Ziemii (tak twierdzono w polskich książkach jescze kilka set lat temu!); w średniowieczu np. zastanawiano się nad tym, ile diabłów mieści się na główce szpilki, ale:
1. To nie jest prawda
2. To jest niemożliwe
3. W ten sposób można wszystko wytłumaczyć.
Moim zdaniem, człowiek ucieka w mistykę, gdy jest tchórzem lub leniem - i zamiast uczyć się fizykii, biologii, chemii, woli iść na łatwiznę.

Do góry Bottom