- Moderator
- 8 902
- 25 803
No sorry, ale o co masz teraz do niego pretensje? O to, że nie ma wielkich wymagań i jego oferta nie jest skierowana do kogoś, kto ma wyższe? Zresztą co to jest za argument z przerostu formy nad treścią? Jeżeli udało mu się żyć nie płacąc zupełnie podatków, to chyba tylko pogratulować, a nie się czepiać. WTF w ogóle? Zbyt ekstremistycznie koszerny się zrobił czy jak?O ile zrozumiem praktykowanie kontrekonomii, czy staranie się o mniejsze karmienie trolla państwowego, to to co Ty proponujesz to jakiś kabaret, przerost formy nad treścią. Wyrzekasz się większości zdobyczy ludzkości żeby żyć w jakimś anarchobiedyźmie. Wolny jesteś, ale tylko w swojej głowie, żyjesz jak szczur uciekający przed cywilizacją. Poddałeś się już przy obliczaniu szans w konfrontacji.
A Gazda nie płaci już dziś. Twoje marzenia jutra najwyraźniej stały się jego codziennością już dziś. #takbędziePłacę podatki, niestety, ale wiem że dożyje w swoim życiu dnia w którym będę ich płacił mniej, coraz mniej i nie będą to dni biedyzmu.
A Gazda kocha nie płacić podatków już teraz i uwielbia szukać sposobów wyrolowania urzędasów. Jeżeli mu coś takiego odpowiada, to nie kumam po co ta cała krytyka i śmiechy. On nam powinien warsztaty prowadzić, a nie zbierać na boku kpinki.Kocham życie, uwielbiam obcować, uczyć się i współpracować z innymi ludźmi, nawet z tymi którzy nie widzą krat klatki w której się urodzili (nie każdy trafił na trop). Ja mogę im je pokazać. Będę to robił do końca swojego życia i nie oddam skurwysynom wszystkiego co czyni życie ludzkie pięknym.
No na razie dokładasz cegiełki na zupełnie inny cel w postaci swoich podatków i czepiasz się gościa, który ich nie dokłada w ogóle, jeśli faktycznie jest tak jak pisze. Jaki to ma sens?Ludzie mają przed sobą wiele wspaniałych rzeczy do zrobienia. Będą żyć po 300 lat i zawłaszczać pieprzone Galaktyki! Ta cała czerwona hołota tylko choroba tocząca ludzkość, którą trzeba wyleczyć, a nie ignorować. Wiem, że prędzej czy później ludzie wymyślą na to lekarstwo, ale chciałbym dołożyć własną cegiełkę i oglądać upadek tego ścierwa na własne oczy.
A co robią?teroz próbują pośrednio zaszkodzić mi uderzając w moją rodzine...