Znośni kandydaci dla libertariańskich wyborców (Sejm/Senat 2015)

FatBantha

sprzedawca niszowych etosów
Członek Załogi
8 902
25 790
Libertarianin startujący z list Kukiza

Pełna profeska i piękna promocja myśli wolnościowej, warto było dogadać się z Jowmenem, co nie?
Trzeba się nagimnastykować? No trzeba...

Alex u Kukły też mógłby zaliczyć starta - zresztą on żył z politykami za pan brat... ;)

vast

Well-Known Member
2 745
5 808
Odpowiadajac na wcześniejszą uwagę. On nie jest Mesjaszem, ale prorokiem. Reakcje ze swiata na ten filmik o imigracyjnej polityce UE jest wystarczająco wymowna. Standardowy komentarz wyglada tak: wow, ktoś mial odwagę powiedzieć prawde. Tylko tyle trzeba, by ludziom zaimponować. Korwin jest wariat i ma w dupie czy to co mówi przynosi korzyści polityczne. To co jest u niego największą wadą z punktu widzenia polityki demokratycznej, z mojego punktu widzenia jest zaletą.

Ciekawe jakby świat zareagował na szachy dla debili. Albo na czarnuchów europy. Ludzie klaszczą do wypowiedzi o uchodźcach, bo to co odpierdala europa to jest totalny odjazd. I założę się że sukces tej wypowiedzi nie leży w "wolnościowym" wytłumaczeniu problemu, tylko w ludzkich śmieciach.

libertarianin.tom

akapowy dogmatyk
2 700
7 113
Skoro Walter Block glosuje to czemu nie. W sumie nie widze żadnego powodu by nie głosowac. Rewolucji poprzez wybory nie będzie, ale moze uda się wycisnac jakiś maly bonus.

Wybory nic nie zmiania. Dalej bedzie zamordyzm...ALE bede tym razem glosowal (poraz pierwszy od 6 lat!) bo jednak chce zobaczyc mordy tych wszystkich jebanych Sejmowych lewakow i prawakow, jak beda musieli sluchac jakiegos korwinowca albo (prawie)liba, gloszacego z mownicy legalizacje heroiny, kalaszkow, sutenerstwa, wszelkiego hazardu, zwiekszenie limitu alkoholu do prowadzenia auta, likwidacje zasilkow, likwidacje dotacji dla p-stw, wjscie z UE, likwidacje ZUS-u i KRUS-u, prywatyzacje szpitali, szkol i uczelni, etc. Chce tez zobaczyc w Sejmie Korwina odpowiadajacego na haselka w stylu "Jak panstwo nie da pieniedzy tej biednej dziewczynce to ona jutro umrze z glodu!" prostym, klarowym i pozbawionym empatii - "A co mnie to kurwa obchodzi?! Jak bede chcial to dam z wlasnej kieszeni!". I to jest jedyny powod, dla ktorego chce sobie zaglosowac.

P.S. Ale nie wiem czy sie uda. Chyba po tym jak ostatnio za granica KNP dostalo tyle glosow, ambasady postanowily nieprzesylac chetnym do glosowania kart (albo przesylac z duzym opoznieniem), bo juz kurwa czekam ponad tydzien i mi popierdolence z Szanghaju (konsulatu) nic nie przeslali! A wybory za pasem.

tolep

five miles out
8 576
15 476
Ciekawe jakby świat zareagował na szachy dla debili. Albo na czarnuchów europy.

Tak jak na ludzkie śmiecie. Pozytywnie. Wypowiedzi JKM są łagodne i wyważone, gdy puścić całą minute i żadna dziennikurwa nie wyrwie niczego z kontekstu ani nie opatrzy wcześniejszym naprowadzającym komentarzem.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Obejrzałem kandydatów KORWiN z mojego okręgu. Na pierwszym miejscu Wipler, spoko... Ale k..wa dalej widzę jeden ubecki ryj. Co to kurwa jest? Zero selekcji wstępnej. I jak tu nie mieć ochoty zabijać tym cwelom biologiczne potomstwo?

inho

Well-Known Member
1 635
4 516
Obejrzałem kandydatów KORWiN z mojego okręgu. Na pierwszym miejscu Wipler, spoko... Ale k..wa dalej widzę jeden ubecki ryj. Co to kurwa jest? Zero selekcji wstępnej. I jak tu nie mieć ochoty zabijać tym cwelom biologiczne potomstwo?
Zdziwiłbym się, gdyby przykładali większą rolę do miejsc poza pierwszym i może drugim z wyjątkiem może listy warszawskiej. Mają świadomość, że kilkuset posłów nie wprowadzą stąd często żeby wypełnić listy i zapewnić wymuszone parytety osoby na dalsze miejsca są dobierane byle były. Zawsze to trochę głosów ich rodzin, znajomych itp. ;)

OP
OP
mikioli

mikioli

Well-Known Member
2 770
5 382
Zdziwiłbym się, gdyby przykładali większą rolę do miejsc poza pierwszym i może drugim z wyjątkiem może listy warszawskiej. Mają świadomość, że kilkuset posłów nie wprowadzą stąd często żeby wypełnić listy i zapewnić wymuszone parytety osoby na dalsze miejsca są dobierane byle były. Zawsze to trochę głosów ich rodzin, znajomych itp. ;)
Problemem jest, że w pewnych okręgach (mój opisany w poście założycielskim) dopiero któraś tam osoba z kolei okazuje się być w miarę koszerna (w moim przypadku 6-stka sic!) i to z pozycji klasycznego liberała!

Alu

Well-Known Member
4 633
9 694
Krzysztof Olędzki (kandydat niezależny startujący z list KORWiN w okręgu warszawskim, były członek Partii Libertariańskiej) przedstawił swoje postulaty.
  1. Sąd nad sędziami i urzędnikami
  2. Federalizm i miasta statutowe
  3. Prywatne ustawy, miasta, sądy,... likwidacja ceł i dochodowego
  4. Likwidacja Sejmu, Senatu i rządu
  5. Płynna demokracja
  6. Wprowadzenie lokalnych księstw
  7. Wyjście z unii europejskiej
  8. Otwarcie granic i pogłówny dla gości
  9. Broń atomowa dla wojska na balonach stratosferycznych
  10. Dostęp do broni
  11. Infoanarchizm
  12. Dostęp do leków i narkotyków
  13. Legalny hazard
  14. Prawo do budowy domu na każdej działce
  15. 200 tyś nowych małych szkół zamiast starych molochów
  16. Rejestracja nowej szkoły w 15 min. w jednym okienku
  17. Sprawdzian oceny końcoworocznej na życzenie
  18. Równe uprawnienia szkół
  19. Równe prawa dla uczniów
  20. Likwidacja obowiązku szkolnego i dobrowolne prace domowe
  21. Prywatny transport próżniowy

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 110
Ja z okręgu kojarzę tylko Wiplera, o pozostałych znalazłem 2 czy 3 rozpiski z okazji tych lub wcześniejszych wyborów, ale żaden kandydat mi się nie spodobał. A oddałbym głos na kogoś innego niż prawnik Wipler, gdyby napisał coś o sobie sensownie (żeby było jasne, że to lib, a nie jakiś katolicki przychlast albo ekonomiczny lamus). Strona partiakorwin.pl powinna mieć opisy wszystkich kandydatów, żebym nie musiał szukać nie wiadomo gdzie.

libertarianin.tom

akapowy dogmatyk
2 700
7 113
Ja z okręgu kojarzę tylko Wiplera, o pozostałych znalazłem 2 czy 3 rozpiski z okazji tych lub wcześniejszych wyborów, ale żaden kandydat mi się nie spodobał. A oddałbym głos na kogoś innego niż prawnik Wipler, gdyby napisał coś o sobie sensownie (żeby było jasne, że to lib, a nie jakiś katolicki przychlast albo ekonomiczny lamus). Strona partiakorwin.pl powinna mieć opisy wszystkich kandydatów, żebym nie musiał szukać nie wiadomo gdzie.

Ja mam w planach glosowac na tego kolesia:

http://gps65.salon24.pl/AA000014

Czlonek PL, akap, zwolennik wolnej imigracji. Tyle wystarczy.

vast

Well-Known Member
2 745
5 808
Przecież i tak powchodzą fachowcy z jedynek, więc wasz wybór poszczególnych, bardziej koszernych kandydatów nie ma większego sensu.

libertarianin.tom

akapowy dogmatyk
2 700
7 113
Przecież i tak powchodzą fachowcy z jedynek, więc wasz wybór poszczególnych, bardziej koszernych kandydatów nie ma większego sensu.

Polepszy samopoczucie :).

P.S. I tak lepiej zaglosowac na liba z listy KORWIN-a i tym samym wprowadzic do Sejmu "konserwowanego-liba", niz glosowac na liba na listach KUKIZ-a i wprowadzic jakiegos zwiazkowca albo samorzadowego pasozyta.

vast

Well-Known Member
2 745
5 808
Krzysztof Olędzki (kandydat niezależny startujący z list KORWiN w okręgu warszawskim, były członek Partii Libertariańskiej) przedstawił swoje postulaty.
  1. Sąd nad sędziami i urzędnikami
  2. Federalizm i miasta statutowe
  3. Prywatne ustawy, miasta, sądy,... likwidacja ceł i dochodowego
  4. Likwidacja Sejmu, Senatu i rządu
  5. Płynna demokracja
  6. Wprowadzenie lokalnych księstw
  7. Wyjście z unii europejskiej
  8. Otwarcie granic i pogłówny dla gości
  9. Broń atomowa dla wojska na balonach stratosferycznych
  10. Dostęp do broni
  11. Infoanarchizm
  12. Dostęp do leków i narkotyków
  13. Legalny hazard
  14. Prawo do budowy domu na każdej działce
  15. 200 tyś nowych małych szkół zamiast starych molochów
  16. Rejestracja nowej szkoły w 15 min. w jednym okienku
  17. Sprawdzian oceny końcoworocznej na życzenie
  18. Równe uprawnienia szkół
  19. Równe prawa dla uczniów
  20. Likwidacja obowiązku szkolnego i dobrowolne prace domowe
  21. Prywatny transport próżniowy

Ja pierdole, ludzie. Nie kompromitujcie się. Broń atomowa dla wojska na balonach stratosferycznych, serio? prywatny transport próżniowy?

vast

Well-Known Member
2 745
5 808
W akapie by się przydał do przesyłania przedmiotów między piwnicami, ale czy aby na pewno jest to postulat pierwszego rzędu?

Do góry Bottom