Zbysiu Hołdys znowu pierdoli

A

Anonymous

Guest
Nigdy go nie lubiłem, a moja matka mająca w większości mainstreamowe poglądy, zawsze uważała go za idiotę. Pamiętacie jak sobie przefarbował brodę i była ona dwukolorowa :D?

Czemu Britannice a nie PWN? On chyba nie wie, że w encyklopediach są notatki encyklopedyczne, a na Wiki w większości są artykuły.

Modny temat ostatnio, więc każdy się wypowiada i poraża swoją głupotą i nieznajomością tematu.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 739
MaxStirner napisał:
Hołdys popisał się też swoją wiedzą w kwestii Wikipedii, twierdząc, że okrada ona z treści encyklopedię Britannica, nie płacąc za to, a jednocześnie sama zbiera co roku od ludzi 20 mln dolarów, szantażując ich zamknięciem witryny.
:)
Webhosting.pl

Za to mu powinni wytoczyć proces lub ryja obić.

A wracając do gościa, to za komuny on był koncesjonowanym muzykiem. Za komuny nie można było tak sobie grać. Trzeba na to było mieć zgodę cenzury (Urzędu Kontroli...). Z wydawaniem płyt było podobnie. Wolnego rynku nie było. Więc takie twory jak on wypływały częściej na powierzchnię, niż to czego ludzie chcieli słuchać.
Dziś o muzyce którą ludzie słuchają decydują w dużej części koncesjonowane media. Swobodny wybór treści w internecie jest dla koncesjonowanego filuta nie do pomyślenia. Więc jest za zamordyzmem, bo wtedy jego będą grali, a ludzie nie będą mieli wyboru i będą musieli go słuchać. O to dziadowi chodzi i tyle. Kasa, kasa i jeszcze raz kasa.

Voy

Active Member
386
242
oj nie wiem jak dokładnie to wyglądało z tym koncesjonowaniem. Znam trochę punków, którzy grali w latach '80 na Jarocinach i jakoś ciężko mi jest ich sobie wyobrazić jak się cwelą z władzą

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 739
Po jarocinach, weselach, klubach studenckich i świetlicach. Ale nie w salach, halach czy na stadionach.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 739
Ja nie jestem ani fanem jego muzyki, ani nie oglądam mediów, więc mnie ten palant nigdy nie interesował. To że jest głupim bezmózgim chamidłem, mi nie przeszkadza. Chamidła też są potrzebne. Ale po tym jak napisał kumplowsko "Władka Gomółkę" to uważam, że to zasrany komuszy mend bezwzględnie do odjebania.
Tym bardziej, że nawet niektóre komuchy go nie cierpią.

OP
OP
D

Deleted member 427

Guest
Zbysiu hardzieje:

Jestem medialnym zadymiarzem. Nie bawię się w dyplomację. Nie należę do show-biznesu, więc nie martwię się, że mnie nie zatrudnią po jakiejś kontrowersyjnej wypowiedzi (...) Wyliczono, że ten biznes daje oszustom 500 miliardów dolarów rocznie na lewo, bez jakiegokolwiek podatku. Opinia publiczna nie została w tej sprawie właściwie poinformowana. Nie było żadnej dyskusji, a powinna być pół roku temu. I za to rządowi należy się potężny klaps.

Zadymiarz medialny, oszuści nie płacą podatków, klaps dla rządu? W pupe?

http://wiadomosci.wp.pl/title,Holdys-ma ... omosc.html

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 885
12 269
Lincz, lincz... w takich przypadkach lepsze jest oubliette.

whirlinurd

Member
556
19
nie wiem jaka mafia może kopiować/podrabiać jego twórczość? riffy teksty nuty kapelusze? :) tak serio... ciekawi mnie czy Hołdys posiadając np. samochód używa w nim tylko oryginalnych części zamiennych? czy też może jakichś zamienników? takich tzw. "podróbek" - tańszych ma się rozumieć - np. śrubek... :D

OP
OP
D

Deleted member 427

Guest
Warto chyba zapamiętać ten wywiad, a przynajmniej ten jego fragment:

BBC: Nie przejmujesz się tym [wpływem technologii i kopiowania na zarobki artystów] zbytnio, prawda?

Jagger: Nie, nie przejmuję się. To jest faktycznie duża zmiana i faktycznie ludzie nie zarabiają tak dużo na płytach. Ale mam na ten temat opinię: ludzie zarabiali na płytach tylko przez bardzo, bardzo krótki odcinek czasu. Kiedy jako The Rolling Stones rozpoczęliśmy działalność, nie zarabialiśmy z płyt nic, bo wytwórnie nic nie płaciły! Nie płaciły nikomu! Potem był krótki okres czasu, pomiędzy 1970 a 1997, w czasie którego zaczęli płacić – i płacili dużo i wszyscy zarabiali. Ale teraz ten czas się skończył. Więc jeśli spojrzysz na historię nagrywanej muzyki od 1900 roku do teraz, nastąpił ok. 25-letni okres, w czasie którego artyści zarabiali na tym świetnie, ale poza nim wcale tak nie było.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/entertainment/8681410.stm

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 503
Ueheheh, nie zabijajcie polskiego Eryka Klaptą :D

z11277441O.jpg

S

stormtrooper

Guest
Wiedziałem, że jak Lis przejdzie do Newsweeka to się teraz tego kompletnie nie da czytać - nawet filtrując treści przesyłane w artykułach.

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 503
Komenty: "ta gazeta nie ma żadnego wstydu, żeby tak ch... na okładce bez żadnej cenzury" :D

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 739
No cóż, za okupacji niemieckiej jednym golono pół głowy a innych eliminowano. Obecna okupacja jest gorsza od adolfowej, więc błagania i mizdrzenia kurwiąt lansowanych przez media służące władzy, nie pomogą. Za krzywdy ktoś oberwać musi. A skoro władza jest ukryta a jaj kurwięta-pacholęta są widoczne, to na nie wpierw będzie bęc.

margines

wujek dobra rada
626
84
Co się dziwicie, Hołdys musiał się samoprzecwelić, żeby dojść do takiego punktu kariery, w którym może trzepać kasę i zwalczać swoje niedowartościowanie. Bo muzykę, od dłuższego już czasu, robi chujową.

Piter1489

libnetoholik
2 072
2 036
margines napisał:
Bo muzykę, od dłuższego już czasu, robi chujową.

Ja już od dłuższego czasu nie słyszałem żadnej jego nowej muzyki. Niech zgadnę, co nowego nagra to mu piraci kradną ;) ?

"Nie zabijajcie nas", to samo powiedział któryś z PiSmenów po tym zabójstwie w Łodzi.

Do góry Bottom