kr2y510
konfederata targowicki
- 12 770
- 24 727
http://technowinki.onet.pl/inne/multimedia/superksiezyc-ciekawe-zjawisko-na-nocnym-niebie,5545917,14591130,foto-male.html
"Według zwolenników teorii spiskowych, księżyc ma niekorzystny wpływ na nasza planetę, przypisuje się mu odpowiedzialność za wiele niszczycielskich zdarzeń, jak trzęsienia ziemi, wybuchy wulkanów, czy tsunami, które mają być skutkiem oddziaływania satelity na płyty tektoniczne."
a ja bym dodała: według zwolenników teorii spiskowych, słońce wpływa na życie na ziemi... JAPIERDOLĘKURWAMAĆ! To teraz zjawiska naturalne są już zaliczane do teorii spiskowych! Leżę zmiażdżona tym tekstem...
To już 4,5 mld lat temu ludzie umieli pisać ?W starożytnych zapiskach mówi się również o czasie przed zestąpieniem księzyca na orbitę ziemską.
druga pozostaje zawsze ciemna
To akurat jest mit. Dawno obalony i od dawna wyśmiewany przez astronomów.
The Myth: There is a dark side of the moon
Actually – every part of the moon is illuminated at sometime by the sun. This misconception has come about because there is a side of the moon which is never visible to the earth. This is due to tidal locking; this is due to the fact that Earth’s gravitational pull on the moon is so immense that it can only show one face to us.
Ale to nadal nie wyklucza istnienia bazy księzycowej na drugiej stronie - jaszczurowej bazy.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Charon_(księżyc)Ale księżyc to nie zjawisko do końca ewidnetnie naturalne - jest dosyć nietypowe - jest zupełnie nieproporcjonalny do masy ziemi (żadna inna znana planeta nie ma takiego dużego satelity w stosunku do masy własnej)
To tylko ustalenie astronomów, ustalili termin "planeta karłowata" dla obiektów, które były za małe na "normalną" planetę i za duże na planetoidę. Pozostaje, więc uzupełnić informacje o inne obiekty tego typu w układzie słonecznym.ale pluton już od kilku lat nie jest zaliczany do planet
To tylko ustalenie astronomów(...)
1. A ktoś się pytał o zdanie Plutonian? Jeśli nie, to mamy dyskryminacjęale pluton już od kilku lat nie jest zaliczany do planet
Coś w tym jest, praktycznie cała moja wiedza pochodzi z tamtego okresu. Mój starszy syn ostatnio się pytał o czarne dziury i ciężko odpowiedzieć jakoś sensownie gdy pierwsze skojarzenie jakie się nasuwa to czekoladowe laskinigdy się nie spodziewał ze z tego powodu można dostać tyle listów z pogróżkami od wkurzonych ośmiolatków ^^
Dla mnie nic nowego. Zespół objawów, które Eisenberg wykorzystał, by stworzyć fikcyjną jednostkę chorobową, uważam za wynik albo tzw. cukrowego "bluesa", albo częściej jest to rezultat bezstresowego wychowania, tzn. dziecko nie ma wyznaczonych żadnych granic, nie posiada odpowiedniego poczucia stabilizacji, ponieważ rodzic bezstresowy oznacza najczęściej rodzica ignorującego.