Zakładamy partię stricte libertariańską

OP
OP
Lancaster

Lancaster

Kapłan Pustki
1 168
1 115
Nie jestem właścicielem portalu ani adminem ,ale próbuje coś zrobić żeby odtajnili. Program partii jest w trakcie tworzenia i strona podobno zakupywana.Czekam do czwartku jak się nic nie ożywi albo nic z tego nie wyjdzie pieprzę politykę i pomyślę co dalej.

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 153
Niecierpliwy jesteś. Polska partia libertariańska ma czas tylko do czwartku. A potem już nie, bo twórcy muszą zabierać zabawki i wracać do domu...

M

Matrix

Guest
tosiabunio napisał:
Niecierpliwy jesteś. Polska partia libertariańska ma czas tylko do czwartku. A potem już nie, bo twórcy muszą zabierać zabawki i wracać do domu...
To niech się zarejestrują na naszym libertariańskim forum, w piątek:)

23HailEris

Member
277
10
kr2y510 napisał:
Tak się składa, że w tym państwie panuje monopol radiowo-telewizyjny. Można go przełamać albo działając w ramach systemu albo niszcząc ten monopol.

Tak się składa, że jak zniszczysz fizycznie czyjś monopol, to ten ktoś będzie miał go nadal prawnie - zniszczenie monopolu to zniszczenie przywilejów a nie zniszczenie infrastruktury.

Niszczenie monopolu rtv sprowadza się do niszczenia obiektów (ostrzał a rakiet, granatników, moździerzy, bombingu...) i/lub eliminowania jego zwolenników oraz beneficjentów (zabijania ich wraz z rodzinami).
Nie życzę sobie, żeby ktokolwiek strzelał do obiektów telewizji państwowej, ponieważ, funkcjonuje ona dzięki między innymi moim podatkom - tam znajduje się, pośrednio, część mojej własności. To jest zniszczenie kapitału i własności, a nie monopolu.

Rozumiem że jesteś za tą drugą opcją

Nie wiem skąd to wywnioskowałeś - nie akceptuję twojej fałszywej logiki. Najlepiej byłoby telewizję państwową zsyndykalizować, przejąć siłą - masy ludzkie rzucają się na budynek telewizji, przepędzają celebrytów, którzy upaśli się na moich piniendzach i organizują własną oddolną telewizję :) Nie wiem czemu wszystko od razu trzeba zajebać i wysadzić w powietrze.

Ale jest jeszcze jeden aspekt tej sprawy - jak ktoś chce się dorwać do państwowej tv, żeby przy pomocy państwowego aparatu propagandy promować się to znaczy, że popiera ETATYZM. A wy tu chyba nie lubicie tego słowa?

Avx

Active Member
831
186
Lancaster napisał:
Nie jestem właścicielem portalu ani adminem ,ale próbuje coś zrobić żeby odtajnili. Program partii jest w trakcie tworzenia i strona podobno zakupywana. Czekam do czwartku jak się nic nie ożywi albo nic z tego nie wyjdzie pieprzę politykę i pomyślę co dalej.

Kurwa, ale parodia xD
Wybacz, nie mogłem się powstrzymać xD

W sumie sam miewałem różne nietrafne pomysły, może więc nie powinienem się śmiać, ale... Kurde, to "czekanie do czwartku" to jest szczyt; rotfl roku :)
Do wszystkiego masz tego typu podejście ? ;)

OP
OP
Lancaster

Lancaster

Kapłan Pustki
1 168
1 115
Avx napisał:
W sumie sam miewałem różne nietrafne pomysły, może więc nie powinienem się śmiać, ale... Kurde, to "czekanie do czwartku" to jest szczyt; rotfl roku :)
Do wszystkiego masz tego typu podejście ? ;)

Szczerze chyba do wszystkiego ,dlatego wolałbym doprowadzić tą sprawę do końca. Macie rację. Zaczekam dłużej zobaczę co z tego wyjdzie. Odtajnili forum :shy: . Wstępny program bez debaty jest na naszym forum ,a o zaproszeniu poinformuje.

Piter1489

libnetoholik
2 072
2 035
Zakładamy partię stricte libertariańską

images

Ta strona to jest jakiś skecz, co nie?

Gdy nadszedł Dzień Sznura
a panowanie nad Ziemią Polską
objął KORWIN...

:rolleyes:

72o

New Member
95
3
Niepostrzeżenie wkradł się nam tu CZWARTEK. Dzień w którym dowiemy się, czy Lancaster zakłada partię libertariańską czy pieprzy politykę.

Ciemno wszędzie, głucho wszędzie,
Co to będzie, co to będzie?

A

Anonymous

Guest
Takie tematy powinny lądować w śmietniku. Najpierw niech założą i dopiero się chwalą i namawiają. Z resztą ja mam antypartyjne poglądy, bo partie łatwo się infiltruje.

Trigger Happy

Mądry tato
Członek Załogi
2 946
957
Premislaus napisał:
Takie tematy powinny lądować w śmietniku.

Oczywiście, że powinny i oczywiście, że od razu. Przerabiałem takich partii i stronek od jasnej francy i trochę (więcej niż 10), ale nie chce dać pretekstu pt "Bo admini rzucali kłody pod nogi" a skończy się (skończyło się = już czwartek), jak zwykle ...

RiGhT_WiNg

Schizoid
233
44
Nie jest łatwo i nie jest to sensowne. Ludzie muszą wreszcie przebić szklany sufit intelektualny i zrozumieć że kolejnymi biurokratycznymi instytucjami niczego nie zwojują. O wiele lepsza byłaby nieformalna konfederacja oddolnych inicjatyw (fani broni, fani koksu, fani czegośtam...) która w razie potrzeby (i chęci) stanowi potencjał wyborczy i referendalny.

OP
OP
Lancaster

Lancaster

Kapłan Pustki
1 168
1 115
margines napisał:
Eris ci dobrze doradził, łopatkę i grabki zostaw w piaskownicy i znajdź se jaką dupę :)

Poszukiwania trwają.

Jeśli chodzi o partię pomysł nie wypalił.Nikt nie doszedł ,z pozostałą 4 nie mam kontaktu ,a sam partii zakładać nie będę. Zgodnie z obietnicą pieprzę politykę i zajmuje się swoimi sprawami.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 728
Lancaster napisał:
Jeśli chodzi o partię pomysł nie wypalił.

Bo zabrałeś się do tego od tyłu. Mało który przedsiębiorca wpierw kupuje garnitur, wypasionego laptopa, smartfona, bajerancką torbę, porządną furę, po czym robi wizytówki stronę www... a na końcu zastanawia się jak to będzie wyglądało, nie mając pojęcia jak się to robi.

Spoko. Nie jeden tak się sparzył. Jak masz potrzebę działania, to rób to wpierw na mniejszą skalę. Zrób coś pro bono. Wyrób sobie reputację. A potem pomyśl o partii. Jak będziesz miał reputację, trochę empirycznej wiedzy o polityce i nadal ochotę na działanie to osiągniesz ten cel.

Do góry Bottom