Zabijanie lewaków?

Czy zabiłbyś lewaka?

• Za to co robią teraz w Europie? Bardzo chętnie. :)

Votes: 1 5,0%
  • Tak :)

Votes: 2 10,0%
  • Nie (uzasadnij dlaczego) -_-

Votes: 9 45,0%
  • Nie - życie człowieka jest najwyższą wartością i będę jego bronił. :(

Votes: 1 5,0%
  • Tak ale w ramach sportu - Wziąłbym udział w polowaniu na lewaków w AKAPIe (pożyteczne z przyjemnym)

Votes: 4 20,0%
  • Za pieniądze - czemu nie?

Votes: 4 20,0%

• Total voters
    20
D

Deleted member 427

Guest
Pytasz, czy zrobiłbym krzywdę Cecili Malmström, która lobbuje za:

- wprowadzeniem na terenie UE bezwzględnego zakazu posiadania wszystkich modeli broni samopowtarzalnej;
- uznaniem magazynków do broni palnej za "kluczowe części" tejże broni, co w praktyce oznacza ich licencjonowanie;
- ograniczeniem pojemności magazynków do 7 nabojów;
- ustaleniem maksymalnej dozwolonej liczby nabojów, jakie można by kupić;
- całkowitym zakazem internetowej sprzedaży broni palnej oraz komponentów do niej;
- wprowadzeniem dla każdego kraju centralnego depozytu, w którym przechowywałoby się broń (innymi słowy, zakazem trzymania broni palnej w domu);
- narzuceniem wytwórcom broni palnej obowiązku implementowania w swoich produktach czytnika linii papilarnych;
- przesunięciem wiatrówek i replik do kategorii broni objętej reżimem licencyjnym;

O to pytasz?

1cecilia

D

Deleted member 427

Guest
Swoją drogą, Arturek to niezły patafian, jeśli myśli, że ktoś mu tu wprost odpowie na to pytanie.

D

Deleted member 427

Guest
sekty zabijająca ludzi, którzy nie zabijają za poglądy.

lol, ale dojebałeś z tymi sektami. To może od razu kanibale z Nowej Gwinei?

Poglądy każdego polityka zagrażają mi BEZPOŚREDNIO.

Jak powiedział James Ellroy - jeden polityk bardziej zagraża bezpieczeństwu przeciętnego człowieka niż wszyscy seryjni mordercy działający obecnie na terenie USA.

OP
OP
WnusioPinoczeta

WnusioPinoczeta

Dawniej "Arturek"
665
1 499
Ależ komuchy nie zabiją za poglądy - dla komucha powodem do morderstwa może być sam fakt bycia człowiekiem i posiadania więcej pieniędzy niż on (a nie wiele trzeba, aby mieć więcej od komucha - zwykły człowiek z mieszkaniem na kredyt i dobrym samochodem, może się stać wrogiem klasowym)

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
lol

poglądy każdego polityka mi zagrażają BEZPOŚREDNIO.

Jak powiedział James Ellroy - jeden polityk bardziej zagraża bezpieczeństwu przeciętnego człowieka niż wszyscy seryjni mordercy działający obecnie na terenie USA.
Na wyrost to powiedział. Poza tym większość polityków nie ma poglądów, a interesy.

D

Deleted member 427

Guest
Poza tym większość polityków nie ma poglądów, a interesy.

Nie rozumiem, co to znaczy.

Wspomniany cytat z Ellroya:

Jeden skorumpowany polityk jest bardziej przerażający i może uczynić więcej zła niż wszyscy seryjni mordercy. Wie pan, ilu seryjnych morderców działa obecnie na terenie Stanów Zjednoczonych? Góra 30. Rachunek prawdopodobieństwa gwarantuje nam z niemal stuprocentową pewnością, że nigdy żadnego na swojej drodze nie spotkamy. A wie pan, ile powieści o seryjnych mordercach powstaje w Stanach? Około 30 tygodniowo. Seryjni mordercy, choć w przyrodzie niemal nie występują, zawładnęli masową wyobraźnią, a przecież większe zagrożenie dla pana życia, zarobków, planów na przyszłość stanowią politycy, którzy mają moc decydowania o naszym poziomie życia.

OP
OP
WnusioPinoczeta

WnusioPinoczeta

Dawniej "Arturek"
665
1 499
Tak.. jeśli dowiedziałbym się, że mam raka i zostałoby mi kilka miesięcy życia, to zaplanowałbym jakiś zamach na budynek rządowy.
A to zbieg okoliczności.
Ja tak ostatnio sobie leżałem na kocu na trawniku z rękami za głową i patrzyłem w niebo i marzyłem o tym.

Ale wychodzi niestety na to że raka nie będę miał przed 60.

Do góry Bottom