Mad.lock
barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
- 5 149
- 5 113
Robię zakupy przez sieć kartą w dolarach, a konto mam w PLN. Przelicza mi chyba idealnie wg kursu, a na pewno korzystniej niż w jakimś przyulicznym kantorze.
Nad PLN masz władze? Urzędnicy mają władzę dodrukowują kiedy chcą, lub nie dodrukowują w ogóle kiedy trzeba.Wspólna waluta, nad którą nie mamy władzy jest znacznie gorsza od PLNów. Można dodrukować ją w jednym kraju, a inflacją obarczy się wszystkich użytkowników po trochu.
Uważasz, że walutę należy dodrukowywać? Z jakiego niby powodu?lub nie dodrukowują w ogóle kiedy trzeba.
W celu samoobrony, aby odebrać tym którzy nachapali się dodrukowując walutę w wygodnym dla siebie momencie, a niedogodnym dla mnie. Z jakiego powodu ktoś za dodrukowane pieniądze w przeszłości, kupił sobie to co było do sprywatyzowania, gdzie jest część z tego pieniędzy dla mnie?Uważasz, że walutę należy dodrukowywać? Z jakiego niby powodu?
Powiedz to Słowakom, którzy jeżdżą po kilkadziesiąt km na zakupy do Polski.Jedyne rzeczy dobre w UE to wspólna waluta.
Rosjanie też jeżdżą do nas po zakupy, powiedz mi dlaczego Polaków nie stać, aby jeździć na zakupy do Słowacji, nie stać ich aby zatankować samochód, skoro złotówka jest taka dobra mocna i tyle warta? Czy przypadkiem ci co tu przyjeżdżają, to nie są Romowie, mieszkający na Słowacji w tym mieście Romskim koło PL?Powiedz to Słowakom, którzy jeżdżą po kilkadziesiąt km na zakupy do Polski.
Jak lubisz robić zakupy w internecie to załóż konto, gdzie przy płaceniu kartą korzystnie przelicza z PLN na EURO i po problemie. Sama trochę kupuję za granicą w necie, ale złotówki na euro w życiu bym nie zamieniła
Widują bardzo dużo Rosjan przyjeżdżających na zakupy do PL, kupują wszystko od art spożywczych, AGD, po dobra luksusowe, wszyscy płacą złotymi kartami kredytowymi, więc jest to conajmniej klasa średnia.Nie, biali Słowacy przyjeżdżają do PL po benzynę między innymi (tak samo jak Niemcy i nie, nie są to niemieccy Romowie ani Polacy), więc nie wiem po co Polacy mieliby jeździć do nich. Oprócz benzyny Słowacy kupują też spożywkę, ubrania i agd. Dużo ich nawet w bielskim centrum handlowym.
Polaków raczej nie tyle nie stać na zakupy na Słowacji co nie ma to sensu. 1. mają drożej, 2. te same produkty co w Czechach, ale drożej też niż w koronach