Wyruchany

• Thread starter Deleted member 427
  • Rozpoczęty
D

Deleted member 427

Guest
Dariusz Smukowski – jeden z oszukanych przedsiębiorców – nie wytrzymał i wykrzyczał wprost w poselskie i rządowe twarze swój gniew. Posłowie PO i rządzący byli jednak obojętni. Po tym wystąpieniu – czego nie ma już na filmie – Smukowski siedział samotnie w Sejmie na korytarzu i z bezsilności płakał.

[video=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wPz7zAawOE8[/video]

zygfryd

Active Member
241
48
Ja już zapłaciłem podatki, VAT zapłaciłem z tych 360 tys. zł, których nie otrzymałem – informuje
Mogliby to chociaż odroczyć, o umorzeniu nawet nie mówię, bo w tym kraju to chyba nie do pomyślenia.

OP
OP
D

Deleted member 427

Guest
Koleś, któremu kurwy ABWherowo-skarbowe zniszczyły firmę i życie kupuje używany M-10, amunicję poddźwiękową hollow-point, wypasy i chce pomścić krzywdy. I szuka kurwy, która mu bruździła i śmiała się w żywe oczy, by ją zajebać. Znajduje dom prokuratora czy pizdy ze skarbówki, a ta kurwa nie żyje.
Wywleka potomstwo kurwy czy tego pokurwieńca na plac, pyta sąsiadów by ustalić tożsamość, bo niewinnego rozwalić nie chce i zamierza przejechać serią.
Teraz wyskakuje jakiś pajac i mówi:
- Tak się nie robi.
A tamten na to:
- A twoje są te krzywdy? Jak chcesz by tamci żyli, to kurwa płać za moje krzywdy, albo zamknij ryj!

Cyberius

cybertarianin, technohumanista
1 441
36
link nie działa albo nie mam wstępu na frondę :)
ale znalazłem artykuł na wp o Smukowskim

"Grożą oszukanym przy budowie autostrad przedsiębiorcom, że zaleją ich betonem

http://www.wykop.pl/ramka/1146161/groza ... h-betonem/

Mój dziadek woził kiedyś dla Niemców, za darmo budował drogi, rowy i okopy, bo byliśmy pod okupacją niemiecką w czasie wojny. Teraz jest 70 lat po wojnie i wnuczek znów ma za darmo budować? To ja pytam: pod czyją jesteśmy okupacją? Podobno komunizmu nie ma, żyjemy w wolnej Polsce, a my dalej mamy reżim i mamy za darmo pracować?
Dariusz Smukowski, przedsiębiorca budujący A2

Groźby "zalania betonem", przypadkowo zbiegające się w czasie liczne kontrole urzędników i ściąganie podatków od nieotrzymanych pieniędzy - takie "przyjemności" spotykają przedsiębiorców, którzy opowiedzieli Wirtualnej Polsce o nieprawidłowościach przy budowie autostrad. Twierdzą, że zostali oszukani przez polityków i przez DSS S.A. - wybranego poza przetargiem wykonawcę odcinka C autostrady A2. Na skraju bankructwa lub w stanie upadłości jest ponad 60 firm,

http://www.wykop.pl/ramka/1146161/groza ... h-betonem/

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 739
Problem w tym, że z mafią inaczej się nie da. Jak nie pójdziesz na całość i nie zniszczysz zarazy totalnie, to zawsze przegrasz. Certolić się można z pojedynczym bandytą. Podczas Wojny Niepodległościowej USA linczowano oficerów i poborców podatkowych wraz z rodzinami. Podziałało! Na krótko, bo już po krótkim czasie Hamilton pierwszy dostał erekcji niewolenia innych, ale płomień wolności się jeszcze do dziś pali.

Zasady gry są takie: ONI mogą zabrać Ci wszystko, zabić Ci rodzinę i zniszczyć Cię. By ich pokonać trzeba właśnie to zrobić im. Ale ONI nie mogą zrobić jednego, pochować Cię w miejscu hańby. Zawsze jak wolność bierze górę to ich groby są grobami hańby, a ich wersja historii nagle przestaje funkcjonować.
Jedynym ICH ludzkim uczuciem jest strach. Jedynym ICH sposobem na przetrwanie i przekazanie genów jest pasożytnictwo. Strategia wygrania wojny i utylizacji pasożytów nasuwa się sama. Litość wobec tej zarazy to hańba.

Ale Rothbardianie, czytali von Clausewitza, teorię metod walki czerpali z książek Palladin Press i wiedzą lepiej. :p

M

MichalD

Guest
płomień wolności się jeszcze do dziś pali
Ja mam wrażenie że amerykanie to komuchy, przynajmniej w sporej części. W przeciwnym razie, wygrywaliby inni politycy i inne partie niż D... i R....

Jeżeli w jakimś kraju od ponad 100 lat rządzi Partia Bolszewików wraz z "opozycyjną" Partią Mienszewików i ten stan rzeczy nazywa się "wzorem demokracji", a obie partie w wielu kwestiach mówią jednogłośnie (np. system podatkowy, wspólne komusze nagonki na ludzi, którzy zrzekają się obywatelstwa, wspólna polityka narkotykowa, wspólne zdanie w polityce wojskowej), to ciężko uwierzyć w słowa o "wolnościowym" podejściu społeczeństwa.

OP
OP
D

Deleted member 427

Guest
Cyberius napisał:
link nie działa albo nie mam wstępu na frondę

U mnie to samo za każdym razem jak linkuje. Wywaliłem więc odnośnik, tekst można łatwo znaleźć przez googla.

tosiabunio napisał:
Kawador, bo dostaniesz minusa za trollowanie!

Nic na to nie poradzę, że to była pierwsza rzecz, jaka przyszła mi do głowy po usłyszeniu reakcji Smukowskiego: Pan jest pierwszym oszustem na tej liście! Chce mnie pan zaskarżyć, służby na nas nasyłacie, urzędy skarbowe, policje. Ja nie mam nic do stracenia. Co ja mam teraz wrócić do domu i co żonie powiedzieć, dzieciom?!

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 883
12 269
Najprawdopodobniej odpowiednio nie zabezpieczył swoich interesów bo oszczędzał na prawniku albo zwyczajnie nie miał wyboru i zaakceptował to co mu proponowano. Nie zmienia to faktu, że jak coś zrobił a kasy nie dostał to ma święte prawo się wkurwić. Jeśli zawiodło wszystko inne to powinien pójść po rozum do głowy i dojść do wniosku, że betoniarkę można wyładować nie tylko betonem ale również ... ulotkami, egzemplarzami biblii, zdjęciami papieża czy przewodniczącego Tuska i innymi tego typu sprawami ;)

hanys

Active Member
171
136
Zapraszamy do wspólnej modlitwy

W najbliższych tygodniach zapadną najważniejsze decyzje dotyczące naszej Firmy, związane z jej istnieniem i dalszą działalnością. W tym niezwykle trudnym dla nas wszystkich okresie chcemy wspólnie modlić się w intencji: "Przełamania kryzysu oraz uchronienia miejsc pracy w spółce Dolnośląskie Surowce Skalne S.A.”

Pragniemy zatem zaprosić wszystkich Pracowników i Współpracowników DSS S.A. wraz z rodzinami, a także naszych Przyjaciół, Akcjonariuszy i Wierzycieli, do wzięcia udziału w modlitwie, którą zaplanowaliśmy:

Piława Górna
Parafia pw. św. Marcina w Piławie Górnej (ul. Sienkiewicza 32)

23.05.2012 (środa)

- godz. 14:40 Różaniec
- godz. 15:00 Msza Święta

http://www.dss.pl/o-firmie/aktualnosci/ ... j-modlitwy

Za mocne. :s

Cyberius

1 441
36
"Napchać własną kieszeń, a resztę mieć w nosie - to dla Kazimierza Marcinkiewicza (53 l.) najważniejsze. Skąd to wiemy? Po pierwsze, to on załatwiał upadłej firmie DSS państwowe kontrakty na budowę autostrad i zainkasował za to ok. 64 tys. zł. Ale gdy inwestor jest niewypłacalny, a podwykonawcy bankrutują, były premier ma ich w nosie. Gdy go zapytaliśmy o dramat tych ludzi, bezczelnie się rozłączył. Za to chętnie rozmawiał z nami, kiedy zaprosiliśmy go na zmyśloną konferencję do Hiszpanii. Widać, gdy idzie o jego korzyść, ma czas i ochotę..."
http://fakt.pl

M

MichalD

Guest
Kazio Obiecankiewicz, wielki pobożniacha , Polak, Katolik , Patriota jak każdy z PiS. Natomiast praktyka jest taka jaką widać.

Cyberius

1 441
36
No, żeby nie było że jedziemy tylko po lewicy czerwonej i różowej a lewicę pobożną omijamy.

A

Antoni Wiech

Guest
Jeden typ w komentach pod tym filmem wrzucił istotną informację z kodeksu cywilnego:

Art. 647.

§ 5. Zawierający umowę z podwykonawcą oraz inwestor i wykonawca ponoszą solidarną odpowiedzialność za zapłatę wynagrodzenia za roboty budowlane wykonane przez podwykonawcę.
---

Czyli rząd też jest winny wg tego, ale prawnikiem nie jestem i na 100% nie wiem.

simek

Well-Known Member
1 367
2 122
Cyberius napisał:
"Napchać własną kieszeń, a resztę mieć w nosie - to dla Kazimierza Marcinkiewicza (53 l.) najważniejsze. Skąd to wiemy? Po pierwsze, to on załatwiał upadłej firmie DSS państwowe kontrakty na budowę autostrad i zainkasował za to ok. 64 tys. zł. Ale gdy inwestor jest niewypłacalny, a podwykonawcy bankrutują, były premier ma ich w nosie. Gdy go zapytaliśmy o dramat tych ludzi, bezczelnie się rozłączył. Za to chętnie rozmawiał z nami, kiedy zaprosiliśmy go na zmyśloną konferencję do Hiszpanii. Widać, gdy idzie o jego korzyść, ma czas i ochotę..."

Nie rozumiem, czemu Marcinkiewicz miałby ponosić jakąkolwiek odpowiedzialność za losy tej firmy - podpisał z nią umową o doradztwo, czy jak to tam nazwali, w każdym razie chodziło o to, żeby załatwił jej kontrakt dzięki swoim znajomością i za to dostał uczciwe wynagrodzenie. Jego rola w momencie wygrania przetargu się zakończyła.

A

Anonymous

Guest
simek napisał:
Cyberius napisał:

Nie rozumiem, czemu Marcinkiewicz miałby ponosić jakąkolwiek odpowiedzialność za losy tej firmy - podpisał z nią umową o doradztwo, czy jak to tam nazwali, w każdym razie chodziło o to, żeby załatwił jej kontrakt dzięki swoim znajomością i za to dostał uczciwe wynagrodzenie. Jego rola w momencie wygrania przetargu się zakończyła.

Tu chodzi o to, że to niby polityk, "mąż stanu" i powinno mu zależeć na dobru zwykłych Polaków.

Cyberius

1 441
36
hanys napisał:
Zapraszamy do wspólnej modlitwy
z tą modlitwą to był chyba pomysł Kazia Marcinkiewicza

Na zasadzie "my robimy kasę, a wy się idziecie modlić" :)

Modlitewna usługa kateringowa w ramach kontraktu gratis! -pamiętam że Marcinkiewicz miał jakieś związki z portugalską chadecją.

simek napisał:
Nie rozumiem, czemu Marcinkiewicz miałby ponosić jakąkolwiek odpowiedzialność za losy tej firmy

A co tu rozumieć? Jest ignorantem, jeśli nie znał sytuacji finansowej firmy. Jeśli znał to już gorzej -jest oszustem. Ot i całe rozumienie ;)

Premislaus napisał:
Tu chodzi o to, że to niby polityk, "mąż stanu"

:):):)
Jaki tam z niego polityk? Został wybrany do przeprowadzenia paru geszeftów bo J.K. ani nikt inny z tego towarzystwa nie chcieli sobie za bardzo wybrudzić rąk.

Premislaus napisał:
i powinno mu zależeć na dobru zwykłych Polaków.

baaardzo im zależy na losie zwykłych polaków ;)
baardzo.

Do góry Bottom