Wprost: Popełnił samobójstwo po marihuanie

D

Deleted member 427

Guest
33dyusi.jpg

Czekam na okładkę: "Zabił sąsiada po Glocku" - w środku pierwszy akapit i cytat z Dziewula: "Widok broni wzmaga agresję. A NIE MÓWIŁEM?"

T

Tandor92

Guest
Niech zgadnę, kolejny samobójca, który przed śmiercią nosił skarpety.

Swoją drogą, zauważyliście, że jak mówi się o złym wpływie narkotyków to pokazuje się byłych narkomanów w ośrodkach odwykowych? Przecież to ci najwięksi nieudacznicy, którzy nie znali umiaru i mieli słabą wolę. I oni mają prawo mówić "tylko sądzisz, że masz nad tym kontrolę naprawdę uzależnisz się i staniesz się wrakiem mi się tak stało i tobie też bo wiem o innych lepiej niż oni sami".
Na tej samej zasadzie można zrobić organizację zrzeszającą osoby, które nie potrafią jeździć na rowerach i mówić "też myślałem, że to fajna zabawa ale ciągle się wypierdalałem i o mało życia nie straciłem, więc nie próbuj jeździć, i tak ci się nie uda".

Alu

Well-Known Member
4 638
9 700
Pomysł, że ktoś się zabił bo wypalił skręta wydaje mi się absurdalny. Nie zdziwiłbym się natomiast, gdyby młodzi ludzie mający skłonność do samobójstw (depresja itp) częściej sięgali po narkotyki i inne używki.

FatBantha

sprzedawca niszowych etosów
Członek Załogi
8 902
25 806
Też się nie dziwię. Zarówno narkotyki jak i samobójstwa mają naturę eskapistyczną. Sztuka zresztą też, więc nie dziwne, że artyści też się odjebują.

hanys

Active Member
171
136
Artykuł jest dojebany, niektóre linijki warto zapamiętać:

. Dilerzy są wszędzie, pod każdą szkołą, pod każdym centrum handlowym. Trawę łatwiej kupić niż piwo, bo tu nikt nie sprawdza wieku klienta – tłumaczy.

Od specjalistów dowiedziała się, że marihuana nie jest taka jak 20 lat temu. Teraz dilerzy mieszają ją z kokainą, heroiną, morfiną, z tłuczonym szkłem, ze wszystkim, co może dać większego kopa i bardziej uzależnić
http://spoleczenstwo.newsweek.pl/w--newsweeku---wigilijne-samobojstwo-dziecka,100616,1,1.html

Oczywiście politycy nie śpią i dzisiaj już jeden zacny pomysł o SP dostaliśmy:

Solidarna Polska chce zaostrzenia kar za posiadanie narkotyków. Politycy SP wysłali też listy do polityków i celebrytów, którzy - według nich - propagują zażywanie marihuany.
SP - jak poinformował rzecznik partii Patryk Jaki - zamierza jeszcze w poniedziałek złożyć w Sejmie projekt nowelizacji ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii, który m.in. zaostrza kary za posiadania znacznej ilości narkotyków; za to przestępstwo miałoby grozić od 5 do 25 lat pozbawienia wolności. Projekt uchyla ponadto możliwość umorzenia postępowania karnego w przypadku osób posiadających nieznaczną ilość narkotyków przeznaczonych na własny użytek.
Przywołał ponadto opisaną w najnowszych wydaniach tygodników "Wprost" i "Newsweek" historię nastolatka, który w Wigilię odebrał sobie życie "pod wpływem psychozy ponarkotykowej". Matka chłopca uważa, że przyczyną samobójstwa była marihuana, którą chłopak zaczął palić jesienią zeszłego roku.
W ocenie polityków SP, podobnych historii opisujących prawdziwe dramaty rodzin jest znacznie więcej, o czym świadczą m.in. dane Krajowego Biura Przeciwdziałania Narkomani. Jaki powiedział, że badania te pokazują, że w ciągu ostatnich kilku lat liczba nastolatków używających miękkich narkotyków, w tym marihuany, lawinowo rośnie.
- Ta ekspansja mody na marihuanę postępuje i musimy jako państwo zrobić coś, aby to zatrzymać. Musimy powiedzieć sobie wprost: marihuana i narkotyki to śmierć, to tragedia wielu polskich rodzin - powiedział Jaki.
Jaki poinformował, że jeszcze w poniedziałek Solidarna Polska wyśle listy do Kwaśniewskiego, Palikota i Jackowskiej, w których zamieszczone będą publikacje tygodników dot. historii nastolatka.
- Mam nadzieję, że opis tej prawdziwej i tragicznej sytuacji wpłynie na zmianę postaw tych osób i sprawi, że ten czynnik zainteresowania, czy spożycia marihuany zamiast rosnąć zacznie spadać. Musimy sobie powiedzieć wprost, że osoby, które stoją na czele tej krucjaty biorą wyłącznie polityczną i moralną odpowiedzialność za te tragedie polskich rodzin - powiedział Jaki.
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/sp-c...osiadanie-narkotykow,1,5400164,wiadomosc.html

tyle tylko dodam:
20090607101218!Ja_pierdole.jpg

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 882
12 269
Przebijmy pokutaszonych komuchów z SP. Ja mówię 100 lat paki za działkę dragów, w tym 50 ml wódki :) Jeśli to pomoże ocalić choćby jedno dziecko to nie mamy wyjścia :)

Nene

Koteu
1 094
1 690
http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,...yczyna_samobojstw___Ci__ktorzy_biora_.html#MT odpowiedź Wyborczej
Matka nastolatka przekonuje w rozmowie z "Newsweekem", że narkotyki łatwiej kupić niż piwo, a dilerzy "mieszają marihuanę z kokainą, heroiną, morfiną, z tłuczonym szkłem, ze wszystkim, co może dać większego kopa i bardziej uzależnić".

- To mitologizacja. Jaki jest sens mieszać z czymkolwiek marihuanę? To najtańszy narkotyk. Nie ma czegoś takiego jak mieszanie taniej marihuany z drogą heroiną, kokainą czy amfetaminą.

raiden00

megazord
160
278
ciekawe czemu nie zakazali jeszcze gałki muszkatołowej i sprężonego powietrza. Tanie to i dostępne bez problemu, a odjebki odchodzą po tym ostre :)

Szynka

Złota szynka wolnego rynku.
1 209
2 055
O cholera, właśnie zrozumiałem jakiego faila zaliczyłem w poprzednim poście hahah. Chyba dlatego, że wątek od końca zacząłem czytać...

C

Cngelx

Guest
Ta matka to chyba zwala winę na wszystko, tylko nie na siebie.
Jest w tym zdaniu przerażająco dużo prawdy. Wygłasza opnie, które doskonale pokazują, że jest idiotką.
Wątpię, żeby osoba taka jak ona umiała chociażby włączyć komputer, nie mniej jednak mam do niej proste przesłanie:

JESTEŚ ODPOWIEDZIALNA ZA ŚMIERĆ WŁASNEGO SYNA TY GŁUPIA SUKO!!!

OP
OP
D

Deleted member 427

Guest
narkotyki łatwiej kupić niż piwo

Czyli prohibicja narkotykowa - w odróżnieniu od tej obejmującej broń palną - to pic na wodę. Bo w 3RP guna nie kupisz łatwiej niż piwa.

Do góry Bottom