libertarianin.tom
akapowy dogmatyk
- 2 700
- 7 113
@libertarianin.tom Przebywasz teraz w Chinach?
Ano, dokladnie od 5-ciu lat juz tu mieszkam. Ostatnio ciagle gadaja wlasnie o tych nozownikach oraz o samolocie co sobie zniknal.
@libertarianin.tom Przebywasz teraz w Chinach?
Ej, to weź napisz coś więcej. Jak się mieszka, które miasta są fajne itp. Mają tam akap?Ano, dokladnie od 5-ciu lat juz tu mieszkam. Ostatnio ciagle gadaja wlasnie o tych nozownikach oraz o samolocie co sobie zniknal.
Ej, to weź napisz coś więcej. Jak się mieszka, które miasta są fajne itp. Mają tam akap?
I czy dobrze widzę, że w ich filmach i serialach serwuje się propagandę chwalącą militaryzm, pokazywanie, że w kolektywie siła i że Chiny muszą być niepodzielone?
Jednak w Chinach udalo mi sie pare osob przekonac do akapu, a w Polsce nikogo.... No coz, o czyms to swiadczy.
Ja akurat ostatnio rozmawiałem z dziewczyną z mojej dalszej rodziny, która pracuje jako modelka w Azji. I ona jest takim akapem praktycznym I z tego co mi mówiła, to Hong Kong to obecnie najwolniejsze, najbardziej neutralne miejsce na świecie. Nawet Szwajcaria nie ma tak silnej tajemnicy bankowej. Wszyscy jej znajomi mają otwarte konta w HK i do 70.000 USD nikt nie pyta, skąd te pieniądze masz. ( bywa tak, że ci modele zasuwają z walizami pełnymi gotówki ). Do samego HK nie potrzeba mieć wizy, jeśli przyjechałeś na krócej niż 90 dni. Jeżeli potrzebujesz wizy do ChRL , a w Polsce nie chcieli ci dać, można sobie załatwić ją w kontr-ekonomii za 1000 dolarów HK. ( ok. 400 PLN ). Dotyczy to wizy turystycznej L-90
Co do wiz, to o wize turystyczna jest tak latwo, ze tylko idiota by placil 400 zeta :-/ (albo ktos z przeszloscia kryminalna...).