Weterani chcą szacunku za wojny

vapaus

Active Member
209
251
Jednemu cwelowi ujebało nogę na wojnie, na którą nikt go nie prosił i teraz domaga sie za to szacunku.
Podobno działają w imieniu Polski, także nie wiem od kogo domagają się szacunku, ale znowu idzie kasa na uświadamianie ludzi o słuszności wpierprzania się państwa w ich życie i to jak bezczelnie.

http://wyborcza.pl/1,75478,13873348,Weterani_chca_szacunku_za_wojny.html

z13875213Q,Jacek---weteran-misji-w-Iraku-i-Afganistanie.jpg

FatBantha

sprzedawca niszowych etosów
Członek Załogi
8 902
25 803
Na szacunek trzeba zasłużyć. Żebranie czy wymuszanie na innych jego okazywania jest wyłącznie mydleniem oczu samemu sobie. Całkiem niezła autokompromitacja. Domagasz się okazywania szacunku za czyny, które obrzydzają ludzi, od których tego wymagasz? To może zrób im lobotomię, będzie prościej.

Ta tresura jest coraz bardziej irytująca. Niebawem zaczną kazać nam klaskać na sam widok określonych ludzi...

Szynka

Złota szynka wolnego rynku.
1 209
2 055
- Chcemy wyjść poza nasze środowisko, pokazać społeczeństwu weteranów nowych wojen. Bo weteran wciąż kojarzy się ze starszym panem z II wojny światowej. A 30-latek bez ręki czy nogi też jest weteranem i ma prawo poza kolejką wejść do lekarza. W Polsce, niestety, często spotyka się z agresją i nietolerancją. Na forach internetowych jesteśmy nazywani najemnikami.
Oh, jaki on biedny. Żałosne...
Mam nadzieję, że akcję podchwyci karachan i zacznie się w necie masowy hejt na weteranów.

Zbyszek_Z

Well-Known Member
1 021
2 467
Udajcie się do sejmu i zróbcie użytek ze swoich broni to może ktoś będzie darzył was szacunkiem.

Oczywiście nigdy tego nie zrobią a pierwsi będą mordować ludzi jak zaczną się zamieszki. Oni sami przeszli lobotomie i merdają ogonkiem jak im pan karze. I to jeszcze za zrabowane pieniądze innych ludzi. Gówno dostaniecie a nie szacunek.

Niech wam pourywa nogi to przynajmniej w dniu sznura nie będziecie za szybko uciekać :D

Trigger Happy

Mądry tato
Członek Załogi
2 946
958
Przeczytałem ostatnio Alfabet polskiej misji - Ogdowskiego i doprawdy wzruszyła mnie historia, biednych najemników za 10k/miesiąc których zły MON zmusza do wyjazdu i to wcale nie na ochotnika. A po powrocie z misji, na ichniejszym forum ich żony piszą "czemu napierdala moją głową o podłogę" ...

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 734
Tu nigdy nie będzie szacunku dla wojen zaczepnych i dla okupacji obcych terenów. Mają dokładnie taki sam szacunek, jak przygraniczni jumacy, jumający w Niemczech.

military

FNG
1 766
4 727
Udział żołnierzy w wojnach można rozpatrywać w 5 kategoriach:

- poszedłem za kasą, nie wiedziałem o ryzyku - wtedy jesteś idiotą i nie masz mojego szacunku;
- poszedłem za kasą i znałem ryzyko - wtedy jesteś cynicznym agresorem i nie masz mojego szacunku;
- zmusili mnie - wtedy jesteś dla mnie neutralny, oczywiście jeśli to nie wymówka;
- brałem udział w wojnie, ponieważ uważałem że jest słuszna i dobra dla kraju - wtedy jesteś idiotą;
- brałem udział w wojnie, broniąc własnego domu, tego prawdziwego, przed agresorem - tylko wtedy możesz liczyć na mój szacunek.

Do której kategorii kwalifikuje się pan weteran?

pampalini

krzewiciel słuszności
Członek Załogi
3 585
6 860
Czy forumowi libowie planują marsze ku czci Breivika w Dniu Weterana? ;)

Hitch

3 220
4 880
Weteranów i żołnierzy biorących udział w misjach bardzo łatwo się orze. Wystarczy spytać z kim tam walczą i kiedy Irak lub Afganistan zaatakował Polskę. Na koniec grzebie się ich prośbą o definicję terroryzmu :)

A na obrazek ma się ochotę odpowiedzieć "to sobie siedź w domu i nie pozwalaj ale od ludzi oraz ich przekonań się serdecznie odpierdol, tłumoku".

Caleb

The Chosen
511
271
W przyszłym tygodniu telewizja publiczna rozpocznie emisję spotów z weteranami, a na ulicach największych miast pojawią się billboardy z ich zdjęciami.
Rozpocznie sie pranie mózgów.
Kampania była przygotowywana od pół roku. Weterani dostali dotację z MON, pomoc zaoferowały też prywatne firmy oraz państwowy koncern zbrojeniowy Bumar.
Dlaczego nie sfinansują tego z własnej kieszeni? Już raz nasze pieniądze wzięli.

father Tucker

egoista, marzyciel i czciciel chaosu
2 337
6 526
Wszystkim naszym dzielnym chłopakom, którzy z orzełkiem na berecie chronią naszej Wspaniałej Ojczyzny na wszystkich frontach świata, dedykuję ten oto skromny utwór muzyczny. Mam nadzieję że stanie się on hymnem waszej akcji :)

Norden

Well-Known Member
723
901
Zastanawia mnie jedno: dlaczego przeciwnicy nazywają żołnierzy na misjach najemnikami? To jest wg nich obelga?
Najemnik może sobie wybrać, po której stronie będzie walczył zgodnie ze swoimi przekonaniami. Najemnik o poglądach wolnościowych może pracować tylko dla ruchów wolnościowych, a odmawiać współpracy z siłami, które są finansowane np. przez korporacje i godzą w interesy zwykłych ludzi.
Żołnierz w służbie państwa nie ma tego komfortu.

Zbyszek_Z

Well-Known Member
1 021
2 467
No bo wiesz, najemnik to zły kapitalista walczący i zabijający dla pieniędzy a prawdziwy żołnierz poświęca życie aby służyć swemu państwu ;)

Prywaciarz, najemnik, kapitalista, lichwiarz itp. - to wszystko negatywne określenia, gdyż ci, którzy zarabiają pieniądze rzekomo zrobią wszystko aby je dostać nie znając litości i współczucia, w przeciwieństwie do ludzi pracujących w państwowych instytucjach, którzy to dniami i nocami naprawiają świat całkowicie bezinteresownie. Tyczy się to wojska, służby zdrowia, szkolnictwa itp.
Nie słyszałem aby ci pracowali charytatywnie, ale i tak nic nie szkodzi.

Nazywanie żołnierzy najemnikami pokazuje, że ci zamiast walczyć o dobro wspólne, kierują się własnymi interesami i dążą do zysku za wszelką cenę.

Aterlupus

Well-Known Member
474
971
Ciekawe komentarze są pod tym artykułem, najbardziej mnie rozwalił pewien fragmencik:
Podszedłem do niego i konspiracyjnym głosem rozglądając się wokół odparłem:
- To Pan też jest zwolennikiem Talibów? To bardzo dobrze, że jest nas więcej! Ma Pan święta rację, że powinni wracać do domu, bo tam nam tylko przeszkadzają i zabijają Bogu ducha winnych męczenników i bojowników o wolność. Bo przecież Talibowie nie są terrorystami! Tylko oni mają najlepszy program odnowy tego sponiewieranego przez zachodnią demokrację kraju! Gdyby się nie wtrącali w nasze interesy już dawno spacyfikowalibyśmy afgańczyków i ustanowilibyśmy jedyne i mądre talibańskie rządy. Zresztą nie tylko tam! Tu w Polsce, tez by się to przydało! Ciesze się, że popiera pan ten piękny i najmądrzejszy system! Zlikwidować internet i wolność słowa! Zlikwidować uczelnie wyższe i szkoły! Po co mają tam uczyć! Przecież wychowywać można w domu! Zgodnie z jedyną i słuszną wiarą! Wszystkie kościoły zamienić na meczety i wprowadzić szariat! Wszystkie kobiety powinny nosić burki! Kto to widział, żeby na ulicy jak dziwki wyglądać! A wszyscy katolicy albo dostosują, albo się ich do tego siłą zmusi, żeby mogli sławić Islam jako religię pokoju! Ma Pan rację - wojsko to lewacki, komunistyczny przeżytek! Pan wie ile kasy na to idzie? Ile nowych meczetów byśmy pobudowali? I przed kim mieliby nas bronić? Francja, Dania i Holandia niedługo będą już islamskie! To samo wkrótce czeka Rosję! Allah Akhbar bracie! Nadjeżdża mój tramwaj!
I nie czekając na odpowiedź wsiadłem do tramwaju.
Mina gościa im dłużej mówiłem była NIEZAPOMNIANA. Takie :O
Też bym zrobił ":O" gdybym zobaczył kosmitę, który w odpowiedzi na moją zaczepkę rozpoczyna słowną obstrukcje, dokonując spektakularnego samozaorania pięćdziesięcioskibowym, tytanowym, pozłacanym, barokowym pługiem.

W końcu w Afganistanie jedyni ludzie to talibowie. Tak samo w Generalnej Guberni, czy też tym co wcześniej nią było, istniały tylko grasujące oddziały AK i AL. Dobrze, że SS dzielnie wprowadzało na naszych ziemiach jedyny słuszny ustrój.

Założę się że tam skąd przyszły oddziały wermachtu, kobiety i dzieci tych którzy zostali w domach też byli karmieni jakąś miłą dla ucha propagandą, że ich ojcowie, bracia i synowie niosą do Polski cywilizacje tak jak my do Afganu, że polakom lepiej będzie pod rządami niemieckimi tak jak Afgańczykom lepiej będzie z przywódcami demokratycznie wybranymi przez polityków zachodu, że w końcu to Polacy zaczęli napadając na radiostacje gliwicką, tak jak Afgańczycy zaczęli wojnę atakując WTC.

Chciałbym żyć na świecie gdzie takie teksty jak cytowany przeze mnie wrzuca się nie jako argument za wojną, tylko jako argument przeciw idiotom ją popierających, jako zagwozdkę w tonie "patrzcie jacy nasi oponenci są głupi".

Gero

New Member
4
1
Jak dla mnie hejtowanie żołnierzy i ta cała nagonka,ile to oni nie zarabiają wynika z frustracji Polaków,ciągle oszukiwanych przez rząd i ogólnie wszechobecnej w naszym społeczeństwie zazdrości i złorzeczenia innym.

"Niech wam pourywa nogi to przynajmniej w dniu sznura nie będziecie za szybko uciekać"- Zbyszek Z ty wiesz co ty w ogóle mówisz?

Ja nic do tych chłopaków nie mam. Nadstawiają dupę za te 6-8 tysięcy miesięcznie,ale pomimo iz moze sie to wydawać całkiem sporo to moim zdaniem kwota ta nie rekompensuje rozłąki z rodziną, faktu że każdego dnia mogą ich odstrzelić oraz często zrytej psychiki po powrocie do "normalnego życia".

Do góry Bottom