W Egipcie znowu obalają rząd

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 734
Armia egipska (a raczej jej przedstawiciele) jest właścicielem 40% bogactwa kraju i wszyscy się cieszą, że przejmuje rządy ? Ja chyba nic nie rozumiem...
A wolałbyś dyktaturę Jaruzelskiego, czy demokratyczny rząd religijnych katolickich pojebów, urobionych w większości kwestii przez żydokomuchów?
Armie z natury rzeczy, nigdy nie poddają się do końca religii i nigdy nie poddają się do końca komunizmowi. Poznali się na religijnych zjebach i mają dość. W Iranie religijne rządy mają sens, bo są wrogowie, czyli USA i ich sojusznicy. Jak tylko USA oleją ten region, Strażnicy Rewolucji natychmiast schowają się do swych nor.

military

FNG
1 766
4 727
Swoją drogą to ewenement na skalę światową - zostać wyrzuconym po 2 latach za ... właściwie za co ?

Za próbę napisania od nowa konstytucji poza obowiązującym systemem prawnym, czyli próbę napisania jej pod siebie, bez żadnych ograniczeń, aby uzyskać władzę absolutną? Jak dla mnie powód niezły.

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 146
Rodziców wysłałem rok temu do Egiptu, żeby nie jechali do Grecji (Fuck UE!) :) Byli tam już 3 razy ale powiedzieli, ze takiego syfilisu na ulicach, gór śmieci i ogólnej chujozy nie widzieli nigdy wcześniej ...

Dobrze że w Indiach nie byli :) Nie wiem, czy istnieje kraj w którym jest większy syfilis, smród i ogólna chujoza na ulicach.

OP
OP
D

Deleted member 427

Guest
Tymczasem w Egipcie strzelanina między wojskiem i zwolennikami Mursiego. Naliczono 10 zabitych i 210 rannych.

Cholesterol

New Member
6
0
Nawet jeśli wojsku uda się przewrót co jest prawdopodobne to czy istnieje jakiś sposób, żeby BM znowu nie wygrało wyborów?. Koptów i umiarkowanych jest z pewnością za mało, żeby wygrać wybory. Pozostaje Mubarakv2.

Voy

Active Member
386
242
Obaj prezydenci - Mursi i Mubarak byli sunnitami. Jeśli kolejny prezydent będzie sunnitą - znów za rok szykuje się rozpierducha.

przecież oczywiste że będzie sunnitą, bo niby kim? Koptowie stanowią max 10% społeczeństwa, a reszta to praktycznie sami sunnici z różnych szkół. I w ogóle nie wiem co do tej rozpierduchy ma fakt że jeden i drugi to sunnita.

Do góry Bottom