Aterlupus
Well-Known Member
- 474
- 971
Oj więcej, więcej niż sto.Sto jeśli nie więcej lat totalnego zamordyzmu, dezinformacji i inżynierii społecznej
Dziękuje .chcesz znieść jedną, dwoma kampaniami? Powodzenia
Nie ma wielkiego znaczenia czy propaganda trwała 50 czy 5000 lat (chyba że doszły do tego jakieś czystki, nie wiem czy to możliwe, ale prawdopodobnie wybicie wszystkich indywidualistów mogłoby zostawić społeczeństwo ludzi myślących wyłącznie kolektywnie, ponieważ mają to w genach), każdym pokoleniem trzeba się zająć na swój sposób osobno. Stosunkowo wiele ludzi reprezentuje postawę "Chryste, ale głupoty gadają w tym pudle", a władzę hejtuje zdecydowana większość społeczeństwa.
W wymiarze jednostkowym - naprawienie poglądu na kapitalizm u jednej osoby nie powinno być szczególnie trudne, powinna wystarczyć poważna dyskusja/analiza definicji na wikipedii.
Zwróć uwagę że nie powiedziałem "przekonamy większość do kapitalizmu", napisałem jedynie o przywróceniu prawidłowego postrzegania tego jednego terminu (już abstrahuje od tego że o rozmiarach czy czasie trwania kampanii nie pisnąłem nawet, dlatego trochę dziwi mnie wasza reakcja). Od czasu do czasu znajdzie się nawet skończony socjalista, który dobrze zna definicje kapitalizmu - "no, my to żyjemy w gospodarce rynkowej raczej (ale do socjalizmu i tak wiele brakuje!)".