Spoliczkowanie Boniego złamaniem NAP?

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 728
Prawda jest taka ze obrazanie nie jest agresja i jest to zbyt subiektywne pojecie, jak napisze ze pierdole jezusa to a chwile tez ktos powie ze go obrazilem i zacznie sie wojna.
  • Po pierwsze, Boni był kapusiem bezpieki. Bycie kapusiem oznacza współudział w zbrodni jaką było PRL. Informatorów, obserwatorów i kapusiów Ali Baby też się wiesza.
  • Po drugie, jako poseł uniemożliwiał lustrację. Czynne utrudnianie ujawnienia i osądzenia komunistycznych skurwysynów, którzy w tamtym okresie dalej kradli i szantażowali innych, jest złamaniem NAP-u.
Boni co najmniej zasługuje na srogą śmierć po wołyńsku, lub na śmierć Gienricha Jagody. Plaskacz na zakłamany ryj to jedynie symbol.

OP
OP
A

artur1978

Guest
  • Po pierwsze, Boni był kapusiem bezpieki. Bycie kapusiem oznacza współudział w zbrodni jaką było PRL. Informatorów, obserwatorów i kapusiów Ali Baby też się wiesza.
  • Po drugie, jako poseł uniemożliwiał lustrację. Czynne utrudnianie ujawnienia i osądzenia komunistycznych skurwysynów, którzy w tamtym okresie dalej kradli i szantażowali innych, jest złamaniem NAP-u.
Boni co najmniej zasługuje na srogą śmierć po wołyńsku, lub na śmierć Gienricha Jagody. Plaskacz na zakłamany ryj to jedynie symbol.
Przyjmuje do wiadomosci ocene moralna ale co to ma do NAPu to nie wiem.
Nie mozna sobie arbitralnie zakladac ze cos tam jest agresja albo nie.
Kardynal Wojtyla tez jakos nie mial problemu z byciem biskupem w PRL przez co legitymizowal system, ty teraz tez placisz podatki i legitymizujesz zbrodnie jaka jest III RP etc.
Ja nie mowie o jakims heglowaniu tylko o prostych zasadach, jak kogos uderzysz za to ze ktos cos powiedzial to jest agresja a dorabianie ideologii zostawie politykom i ideologom.
Jesli nie ma byc proporcjonalnosci to jesli znajde gdzies dowod ze w dziecinstwie kolega ukradl mi cukierka to czy znaczy ze do konca zycia mam prawo go a to odjebac, bo raz zlamal NAP i jest przeklety do konca?

P

Przemysław Pintal

Guest
Osobiście sławiłem czyn Korwina. Zwłaszcza, że nie walnął mu z pięści ale dał liścia, spoliczkował. W naszej kulturze coś takiego uchodzi nie za pobicie, ale za upokorzenie.

Literalnie trzymając się NAP i samoposiadania, prawdopodobnie Korwin dopuścił się agresji, bo było to naruszenie nietykalności cielesnej. I nie zmieni tego to, że uważamy, że boni i inni konfidenci pisani z małej litery, powinni przystroić latarnie. Ale Janusz K. nie zrobił tego bo mu przyszła taka ochota, by pognębić kogoś niewinnego, miał ku temu konkretny powód. I czy taki powód może być słuszny by dać komuś po ryju? Jak najbardziej tak. Nie funkcjonujemy w oderwaniu od otaczającej nas kultury. W różnych rejonach świata gdzie będzie panował akap, może dojść do różnic co wolno a co nie. Ponieważ rynek tworzą ludzie, a ludzie mają swoje przekonania, wizje świata, podłoże kulturowe. Jeżeli nam się to nie widzi, to musimy jak najwięcej ludzi przekonać do przyjęcia etyki wolnościowej.

Pomówienia, obrażanie, krzywoprzysięstwo, etc. na pewno będą ścigane w akapie. Słusznie ktoś może żądać satysfakcji jeśli jego matkę nazwano kurwą, bądź ktoś o czyimś biznesie rozpowiadał banialuki i obniżał mu dochody (choćby kebab z nieświeżego mięsa), albo posługiwał się czyimś znakiem handlowym i wprowadzał w błąd (podróbki bez zmiany loga to oszustwo). Czy obraza uczuć religijnych i inne przypały wpisują się w to? Zależy. Na prywatnym terenie ma się prawo do dyskryminacji, więc np. ci co dzisiaj rozpierniczają msze w kościołach, beknęli by za to.

Trzeba po prostu rozróżnić jakie słowa dotykają osobiście, fizycznie. Chyba najlepiej rozgraniczyć szkodę od mniemania, jeśli obraźliwe teksty wiążą się z czynnością. Chodzi o to by nie dopuścić do zniesienia wolności słowa. Bo wyrażenie opinii o czyichś poglądach, to zupełnie coś innego od takiego stalkingu. Pisanie do jakiejś kobiety, że będzie się ją gwałcić jak ostatnią... Jak najbardziej narusza aksjomaty.

EDYCJA:

Przykłady:
  • Zastraszenie kogoś tak, że z wrażenia nie trzyma kału, a zastraszenie to nie wiązało się z wyrokiem, jest agresją.
  • Zinfoanarchizowałeś recepturę Coca Coli, sprzedajesz to samo, ale nie masz praw do znaku handlowego Coca Cola, nie jest to oryginalna Coca Cola. Możesz sprzedawać to samo, ale zmień nazwę bo to świadome wprowadzanie w błąd i oszustwo.
  • Prowadzisz kebab i nagle tracisz klientów. Dowiadujesz się, że ktoś rozpowiadał, że ty i pracownicy spuszczacie się do sosu czosnkowego. Jest to kłamstwo na temat metod produkcji.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 153
Libertarianie mieli ból dupy z tego powodu, bo z punktu widzenia wolnościowego nie ma plaskaczy "za obrażanie", a tak to usprawiedliwił JKM. Natomiast Boni był agresorem bezsprzecznie i należał mu się wpierdol bez gadania, tylko Krul jednak nie po libertariańskiej linii do tego podszedł. Narobił kłopotu.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 728
Przyjmuje do wiadomosci ocene moralna ale co to ma do NAPu to nie wiem.
Bycie kapusiem PRL-owej bezpieki, czy obecnej Rzeczpospolitej nie podlega jakiejkolwiek dyskusji co do moralnej oceny. Agresja i koniec.

Nie mozna sobie arbitralnie zakladac ze cos tam jest agresja albo nie.
Czyli pierdololo co?
Nikt nie zaczął, nikomu się nie stała krzywda, a jak się stała, to wszyscy winni, co? Ja tego komuszego heglowania nie kupuję.

Kardynal Wojtyla tez jakos nie mial problemu z byciem biskupem w PRL przez co legitymizowal system, ty teraz tez placisz podatki i legitymizujesz zbrodnie jaka jest III RP etc.
Tu klasyczny macie przykład mylenia palca z hujem w wydaniu czerwonej małpy.
Jeśli zasrany intelekt komuszej małpy nie odróżnia płatnika podatków czyli ofiary, kapusiowej kurwy która temu systemowi czynnie pomaga i czerpie z niego korzyści, czyli od bandyty, to nie ma o czym dyskutować.

Powiem tyle. Dla mnie osobnik o nicku artur1978 kolaboruje z obecnym reżimem i jest jego agentem wpływu lub prowokatorem. Jest współodpowiedzialny za utrzymywanie obecnego reżimu. Jest współodpowiedzialny, za uniemożliwienie wymierzenia sprawiedliwości czerwonym skurwysynom.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 728
Krzysiu, nie za ostro?
Nie.
Jak ktoś broni kapusiów stawiając znak równości pomiędzy katem a ofiarą, to jest albo idiotą albo agentem wroga. W każdym razie wykonuje robotę agenta wroga, czyli tego zasranego państwa, które mnie okupuje. Twierdzę że złamał NAP, czy świadomie czy nie, to inna kwestia.
Ten pajac nie prowadził merytorycznej dyskusji na argumenty, on trollował za bezkarnością dla skurwysynów.

OP
OP
A

artur1978

Guest
Bycie kapusiem PRL-owej bezpieki, czy obecnej Rzeczpospolitej nie podlega jakiejkolwiek dyskusji co do moralnej oceny. Agresja i koniec.

Czyli pierdololo co?
Nikt nie zaczął, nikomu się nie stała krzywda, a jak się stała, to wszyscy winni, co? Ja tego komuszego heglowania nie kupuję.

Tu klasyczny macie przykład mylenia palca z hujem w wydaniu czerwonej małpy.
Jeśli zasrany intelekt komuszej małpy nie odróżnia płatnika podatków czyli ofiary, kapusiowej kurwy która temu systemowi czynnie pomaga i czerpie z niego korzyści, czyli od bandyty, to nie ma o czym dyskutować.

Powiem tyle. Dla mnie osobnik o nicku artur1978 kolaboruje z obecnym reżimem i jest jego agentem wpływu lub prowokatorem. Jest współodpowiedzialny za utrzymywanie obecnego reżimu. Jest współodpowiedzialny, za uniemożliwienie wymierzenia sprawiedliwości czerwonym skurwysynom.
Ty sie chyba z chujem na glowy pozamieniales tyle ci powiem i za taki tekst to bym polamal kosteczki frajerze.
Nie jestes zadna ofiara tylko jebanym mieczakiem ktory pluje jadem na monitor a w prawdziwym zyciu siedzi cicho jak ciota i nawet glowy nie podniesie zeby zrobic cokolwiek konkretnego.

Boni byl kapusiem ale tez byl opozycjonista ty jestes tylko miekka faja, ktora napierdala zalosnymi tekstami pozorujac sie na macho.

Jak kurwo nie biegasz po lesie i nie odstrzeliwujesz strazy granicznej to mi tutaj nie wyjezdzaj z tym kto jest za co wspolodpowiedzialny.

I miej jaja zeby pisac w drugiej osobie a nie jak jakas pizda w trzeciej.

Mozesz sobie na takie teksty pozwolic tylko dlatego ze jetses anonimowy wiec sie tym cioto ciesz, bo gdyby przychodzilo odpowiadac za slwoa i czyny to jestem pewien ze bys dawno na wozku jezdzil.
Znalazl sie frajerski spec od moralnych ocen i wyznaczania tego co jest dobre a co zle.
Pewnie sie tasujesz za kazdym razem jak napieszesz taki pedalsko agresywny tekst i czujesz sie taaaaaki mocny

OP
OP
A

artur1978

Guest
wtf? od kiedy na śląsku w lesie można natrafić na straż graniczną?
A sorry jak ze slaska to po prostu koles genetycznie zjebany od zanieczyszczen, na twoim miejscu tez bym sie przebadal bo symptomy podobne.
Precyzyjnie sie wyrazilem o co mi chodzi ale jak ktos ma zamiast mozgu jakies rzadkie gowno to wszystko interpretuje po swojemu.
W skrocie jesli nei mysle jak krzychu jestem agentem rzadu.
Ja pierdole taka logike bo nie bedzie mi kazdy frajer ktory umie przeklnac dyktowac jak mam myslec a takie "kozactwo" mnie co najwyzej smieszy.Mozna wytrzymac raz ,drugi ale w koncu trzeba kopnac malego pieska jak probuje ugryzc za nogawke

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 145
Troche to smieszne z tym transwestyta bo jak Korwin zajebal Boniemu to od razu zaczelo sie szukanie usprawiedliwienia dlaczgeo mogl tak zrobic.
Cos m isie widzi ze NAP bedzie rownie subiektyny jak obecne prawo
Mógł tak zrobić, bo odjebka kogoś kto złamał NAP nie jest złamaniem NAPu. Zgodnie z libertariańską etyką - odkąd Boni został kapusiem etatystów, działając na szkodę innych - każdy może na niego splunąc, walnąć go w pysk, albo kopnąć w zad, ew - odstrzelić mając jakikolwiek powód, lub - nie mając żadnego powodu. Tyle w tym temacie

OP
OP
A

artur1978

Guest
hehe ale pojeb z ciebie hehe
a i o mnie sie nie martw, daje se rade...
a i nie chodzi o to że nie zgadzasz sie z krzyśkiem ino pierdolisz jak jakaś menda ze zrytym przez państwową propagande beretem...
A moze konkretnie czy tez tylko plujesz na monitor i podniecasz sie samym soba?
Napisalem ze zarzut kolaboracji jest zbyt ogolny zeby wyciagac z niego jakas ogolna zasade.
Jelsi nagle powstanie akap to czemu nie mialbym odjebac ciebie razem z potomstwem jesliby sie okazalo ze twoj stary byl kapusiem na przyklad?
Albo ciebie jesli byles w jakiejs organizacji?
I dlaczego taka menda jak Korwin ktora DOBROWOLNIE byla w ZMSP i SD nagle sie okazuje tutaj jakims wzorem cnot i akurat tym ktory ma wymierzac sprawiedliwosc za PRL.?

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 166
po chuj mam sie tym podniecać? po chuj cokolwiek tu argumentować, kogo to obchodzi jak jakieś komuchy se po ryju daja?
niech sie napierdalają, należy sie im wszystkim...
nie jestem zwolennikiem odpowiedzialności zbiorowej jak coniektórzy...
nie uważam korwina za wzór cnot, jest dla mnie komuchem ale za to konkurencyjnym komuchem do komuchów przy władzy, komuchem który namiesza i zrobi rozpierdol...

OP
OP
A

artur1978

Guest
po chuj mam sie tym podniecać? po chuj cokolwiek tu argumentować, kogo to obchodzi jak jakieś komuchy se po ryju daja?
niech sie napierdalają, należy sie im wszystkim...
nie jestem zwolennikiem odpowiedzialności zbiorowej jak coniektórzy...
nie uważam korwina za wzór cnot, jest dla mnie komuchem ale za to konkurencyjnym komuchem do komuchów przy władzy, komuchem który namiesza i zrobi rozpierdol...
W zupelnosci sie z toba zgadzam , nie trzeba bylo ryja otwierac jak nie masz nic do powiedzenia i nic cie to nie obchodzi, nastepnym razem proponuje sie dostosowac do wlasnych zasad, ktore nie wiem czemu probujesz mi wcisnac.

Generalnie widze ze racjonalne i sceptyczne podejscie nie jest tu w modzie, zawsze mi sie wydawalo ze liberalizm to system, w ktorym najwazniejszy bedzie prymat rozumu i obiektywizmu a na razie widze, ze to bylo dosc naiwne.
W modzie jest infantylny ekstremizm, podniecanie sie przemoca i homeopatia :D

Do góry Bottom