Sons of Anarchy

D

Deleted member 427

Guest
Nie ma za co! :)

W każdym razie warto obejrzeć - sezon ma coś koło 12 odcinków i 10 trzyma mega wysoki poziom, a dwa ostatnie ssą pałkę niestety. Dobry jest odcinek, w którym Indianie torturują ruskiego mafioza - od razu przypomniały mi się słowa Krzysia, że "co najbardziej odstrasza napastnika, to nieprzewidywalność żądań ofiary" ;)

A

Anonymous

Guest
Obejrzałem wszystkie sezony. Faktycznie końcówka przegięta! Poza tym serial w hooy dobry, wiele zwrotów akcji, fajni bohaterowie giną. Nieźle jest pokazane jak ludzie łamią się służbom, a służby to po prostu konkurencyjna banda.

Obejrzałem już chyba większość dobrych seriali. Panowie polećcie jakiegoś konkretnego tasiemca!

D

Deleted member 427

Guest
Ja polecam "Oz". Oz to stanowe więzienie o zaostrzonym rygorze. Akcja rozgrywa się głównie na oddziale eksperymentalnym zwanym Em City, gdzie dyrekcja wdraża z mocno lewacki program resocjalizacyjny, polegający na mieszaniu kultur i integrowaniu więźniów. Eksperyment generalnie kończy się katastrofą i krwawym buntem. Są tu wszystkie "rodzaje" osadzonych - naziole, muzułmanie, czarni-gangsta, pedały, kaleki, członkowie włoskiej mafii, członkowie gangów motocyklowych, jakuza, seryjniacy etc. Serial mega brutalny, palenie żywcem, gwałty analne, wieszanie, krzesła elektryczne, wydłubywanie oczu, łamanie kończyn, sranie na twarz, gotowanie żywcem, zamurowywanie żywych ludzi oraz inne atrakcje. Swego czas koszmar dla telewizji, bo jednym ciosem żelaznej pięści połamał wszystkie telewizyjne bariery i ustanowił nowe standardy w pokazywaniu przemocy. Pierwsze 3 sezony genialne, potem spadek formy (wyczerpała się formuła).

Do góry Bottom