Socjobiologiczne wyjaśnienie niechęci do kapitalizmu

Till

Mud and Fire
1 070
2 288
Raczej jesteście tworem III RP i demoralizacji szerzonej przez jej "nie-rządy", czego efektem jest brak zaufania do pańśtwa. ;)

Nasz "brak zaufania do państwa" oznacza, że nasze umysły nie zostały stępione publiczną "edukacją". Zachowaliśmy przez to logikę, zdrowy rozsądek i właściwy osąd rzeczywistości.

pawel-l

Ⓐ hultaj
1 915
7 932
Jaka jest przyczyna tak diametralnie różnych poglądów niemców i francuzów o kapitalizmie ?
Jaka jest prawidłowa odpowiedź na pytanie z ankiety :)
capitalism-france.gif

S

shogu2

Guest
Wszyscy nie mogą mieć skłonności do komuny, inaczej byśmy tu nie rozmawiali :) . Jesteśmy genetycznymi potomkami tych, którzy nie chcieli się dzielić z całym plemieniem, zagarniali dla siebie bogactwa i kobiety :p .

No i właśnie nawet nie wiesz ze to jest kolejny strzał w stopę dla kapitalizmu wolnorynkowego.

W interesie jak wielu osób jest darwinistyczna walka zgodna z ideologia wolno-rynkowa ???
Bo ja jakbym miał walczyć na śmierć i życie to by mnie żadne ideologie nie interesowały tylko rezultat.

D

decha_131

Guest
Jaka jest przyczyna tak diametralnie różnych poglądów niemców i francuzów o kapitalizmie ?

Bo Francuz to w sumie synonim etatysty. Francuzi nawet stworzyli rewolucję gdyż stwierdzili, że państwo za mało się wpieprza w ich sprawy.

FatBantha

sprzedawca niszowych etosów
Członek Załogi
8 902
25 790
Wiem, że to zakrawa na jeden z running joke'ów na lib.necie, ale czy wspominałem Wam już jak bardzo nienawidzę i gardzę Francuzami?

Jeśli ktoś jeszcze ma ochotę zapytać dlaczego, ta ankieta powinna stanowić zwięzłą odpowiedź...

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 153
Czasem dzwonią do mnie zagraniczni headhunterzy (choć za rzadko, niestety) i pytają, czy mogę i chcę się relokować. Odpowiadam, że nie ma problem, wszędzie, za wyjątkiem Francji.

Piter1489

libnetoholik
2 072
2 035
No i właśnie nawet nie wiesz ze to jest kolejny strzał w stopę dla kapitalizmu wolnorynkowego.

Gdybym wiedział, że tu wrócisz i będziesz traktował wszystko poważnie, to bym nie rzucał żartami o zagarnianiu bogactw i kobiet :( .

Do góry Bottom