Seria Fallout

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 881
12 264
Nie o to chodzi, ja do niego robiłem ze 3 podejścia, w tym postacią biegającą z kijem bejsbolowym zamiast klasycznego guna i zwyczajnie nie byłem w stanie się jakoś w to wciągnąć :)

freelancer

Dobrowolnościowiec
163
184
Zainstalowałem jakiegoś XP na lapku zony, przekonałem ją do porzucenia Malinowej Mandarynki, niestety poległem na konfiguracji sieci, windoza nic nie wykrywa :) dzisiaj spróbuje posiedzieć nad tematem :/

bo Fallout pod Wine nie zachęca

Hmm... wiadomości sprzed 5 lat. Obecnie to prędzej ci pójdzie na linuchu niż na windzie, z racji, że M$ olewa stare gry po całości. Osobiście to F1 był moim pierwszym RPGiem i niestety tak oldschoolowa rozgrywka była dla mnie zbyt wielkim wyzwaniem. Do dwójki podszedłem parę lat później i wtedy się tym uniwersum zachwyciłem. Niestety przypadło to mniej więcej na ten okres kiedy straciłem wszelkie zainteresowanie grami i do dziś moje sejwy kurzą się gdzieś na dysku.

pampalini

krzewiciel słuszności
Członek Załogi
3 585
6 855
Same gimbusy i linuksiarze? ;) Ja zaczynałem od Fallouta jedynki (najpierw demko z Secret Service bodajże, potem cała gra). Zarąbista była, wciągnąłem się jak nie wiem, ale za jakąś szczególnie nowatorską jej nie uważałem - miałem już wcześniej na koncie Daggerfalla, Ultimę, Diablo, XCom (a nawet Laser Squad - jeszcze wcześniej na C64), Syndicate, Darklands, Betrayal at Krondor itp. Więc to było naturalne rozwinięcie tych pozycji. Aż taką estymą Fallouta nie darzyłem, żebym pamiętał, w którą stronę się drzwi Vaultu otwierały. Może dlatego trójka też mi się podobała. Motyw z miastem w kształcie arki, który się modli do bomby, mnie na przykład rozwalił. Albo te roboty z osobowościami Ojców Założycieli. New Vegas jeszcze przede mną.

PS. Kultem to ja darzyłem tekstowego Hobbita na C64. :) Ten dopiero rozwijał angielski. Musiałem ze słownikiem siedzieć i każde słowo wypróbowywać. :)

Piter1489

libnetoholik
2 072
2 035
Nawiązanie do tematu o postapokalipsie.

Jak wszyscy (fani fallouta) wiemy, Vault-Tec robiło eksperymenty z kryptami. Jak by się skończyło zamknięcie w krypcie samych akapów? :D

EDIT:

W New Vegas (ale pomysł był starszy) była krypta gdzie wszyscy mieli dostęp do broni palnej. Nie skończyło się dobrze... mieszkańcy chcieli mieć jeszcze dostęp do wyrzutni rakiet i materiałów wybuchowych więc się zbuntowali :p .

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 881
12 264
Ściągam, robimy wyścig kto pierwszy doleci do New Reno? :)

D

Deleted member 4151

Guest
Ja tam bym chętnie zagrał. Miejmy tylko nadzieje ,że bethesda nie ukróci tego w imię własności intelektualnej.

Do góry Bottom