Secesja Szkocji

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 168
słyszałem taki argument za niepodległością szkocji, że ukip zrobiła sie zbyt silna i szkoci boją sie że utracą członkowstwo w eu dlatego wolą sie oddzielić od anglików by pozostać w ue...

C

Cngelx

Guest
Szkoda, że zarówno Szkocja jak i Katalonia są bardziej socjalistyczne i lewackie od krajów od których chcą się oddzielić. Cóż, w razie czego ludzie znowu zagłosują nogami. Myślę, że jednak Szkoci zagłosowali za pozostaniem w Wielkiej Brytanii...
Jakoś ciężko mi sobie wyobrazić naprawdę lewackiego Szkota. Co innego Katalonia.

Denis

Well-Known Member
3 825
8 522
Typowy Szkot po dostaniu zasiłku.
scottish-numpty.jpg

Caleb

The Chosen
511
271
Zbyt piękne, żeby było prawdziwe. O ile wyniki nie zostały zmanipulowane, pewnie przed referendum przeprowadzono wnikliwe sondaże. A sygnał jest dość wyraźny - nie próbujcie secesji, bo i tak się nie uda!

Denis

Well-Known Member
3 825
8 522
Niby Katalonia lewacka, ale i tak życzyłem jak najlepiej. Ich lewactwo to poniekąd wynik dawnych prześladowań i centralizacji ze strony Madrytu.
Z nienawiści skierowali się na tory całkowitej sprzeczności z wyznaczonymi regułami.

Wróg - monarchia to my republika.
Wróg - kler to my antyklerykalni.
Odpowiedzią dla wielu była komuna, ale było też sporo anarchistów z indywidualnym spojrzeniem na świat i z umiejętnością dostrzeżenia jednostki w wszystkim.

Do góry Bottom