Rządowa propaganda

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 882
12 269
Antałek napisał:
Ja oszustwo. Zastanawia mnie po jaką cholerę to umieszczają w sieci.

Już pisałem, że najprawdopodobniej poszedł prikaz z razwiedki, że skoro gówno wybija z kanalizy to komucha Tuska pora zmienić już na komucha Palikota więc lemingi z peło zaczęły ochoczo same skakać w przepaść :) Najprawdopodobniej potrwa to jeszcze kilka miesięcy, w czasie których aktualna ekipa skompromituje się do cna, przy okazji przeprowadzając "reformy" które znów pozwolą odsunąć w czasie o kolejną kadencję bankructwo. Wtedy grunt dla palichujka będzie idealny, pojawi się nam tutaj w aureoli bohatera, który w końcu poprowadzi nas trzecią droga do dobrobytu i szczęśliwości i tylko kilka osób zauważy, że ta droga to nic innego jak gierkówka prosto w stronę Moskwy :)

Ten nowy spot zgłosiłem jako wykorzystywanie dzieci. W końcu to one w założeniu mają spłacać nasz socjal.

S

stormtrooper

Guest
Ten ostatni spot w pełni realizuje politykę divide et impera - Ty będziesz miał przejebane, ale innym też dojebiemy, więc spoko. Nastawia się wszystkich przeciwko wcześniejszym emeryturom (są tacy, którzy przechodzą na emeryturę w pełni sił), więc jak im ograniczą/zlikwidują te przywileje to pozostali są zadowoleni i sobie myślą: "no w sumie to jest potrzebne, wszyscy tak będą mieli, nawet w końcu ograniczą mundurówki, ta reforma jest dobra". Ten ostatni film jest propagandowo najgroźniejszy.

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 882
12 269
Jak dla mnie to raczej zbiorowe samobójstwo niż szczwany plan wywołania wojny domowej. Wystarczająco się już tutaj nienawidzimy, przecież nie bez przyczyny pisze się o tym ujebywaniu łbów, nie? :) Myślałem, że mundurowi mają być ostatnim bastionem nierządu, zwłaszcza przed igrzyskami w czerwcu.

S

stormtrooper

Guest
Chodzi o to, że reszcie łatwiej będzie przełknąć reformę, jak zobaczą, że mundurówka itd. straci pewne przywileje. To nie plan wywoływania wojny a prewencyjne uspokojenie nastrojów. :)

Do góry Bottom