Rządowa propaganda

W sieci zawisł kolejny materiał propagandowy broniący rządowej reformy. Tym razem mowa o podniesieniu wieku emerytalnego:

[video=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2xZP_pI3-QM[/video]

Łapiecie przekaz? Ty nie będziesz musiała zapierdalać do 67 roku życia. Dotyczy to tylko twoich dzieci/wnuków więc się tak nie spinaj. One to nie ty. Martw się o siebie. Końcówka rozpierdala wszystko.

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 113
Przecież z tego wynika, że przed nowym wiekiem ratuje tylko bycie rok przed starą emeryturą. Wszyscy inni zapierdalać mają dłużej.

No chyba że zdecyduje się na wcześniejszą eutameryturę (aka emerytanazję).
W sumie ta wcześniejsza nie jest zła, mniej się człowiek nacierpi.

S

stormtrooper

Guest
Te wcześniejsze emerytury wg nowych zasad to już jest w ogóle kurewstwo skończone, w wieku 65 lat facet (czyli wiek emerytalny do tej pory) będzie mógł przejść na emeryturę wcześniejszą, ale uwaga dostanie 50% emerytury. Czyli zapierdalasz 40 lat, płacisz im składkę a oni Ci dają 50% mniej z powodu 2 lat. To w takim myśleniu przeciętnego człowieka, który systemu emerytalnego nie ogarnia pojawia się myśl: jak to 50% to w 40 lat wyrabiam 50% emerytury a ostatnie 2 lata też 50%?

A

Antoni Wiech

Guest
Taka propaganda wyprowadza mnie z równowagi, serio. Kurwy wyłączyły komenty co już jest ich porażką, a ludzie minusują. Chociaż tyle.

S

stormtrooper

Guest
[video=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DBLgRy4AGks&[/video]

Tu kolejne, ale w sumie jak patrzę na ten spot to się zastanawiam (i w sumie łudzę), że może wiele osób zastanowi się po obejrzeniu - jaki jest zatem sens państwowego systemu emerytalnego.

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 882
12 269
Minusujcie to gówno. Że też gnoje wyłączyli komentarze, widać musieli w końcu zatrudnić kogoś sprytniejszego niż "admin/admin1" :)

18 głosów na tak, 425 głosów na nie.

Antałek

Member
179
5
Film plusują aktorzy ;) z dostępem do internetu, jeszcze kilku typów z kancelarii i twórcy i będzie komplet, jeszcze trochę brakuje. Chyba że nie dobiją do tej liczby bo ktoś z tego grona się wyłamie.

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 882
12 269
Dobry pomysł z tym naruszeniem zasad ale którą kategorię wybrać:

Treści o charakt. seksualnym
Przemoc/treści budzące odrazę
Treści krzywdz./szerz. nienaw.
Szkodliwe, niebezpieczne sceny
Wykorzystywanie dzieci
Spam
Naruszenie moich praw

Na pierwszy rzut oka nie pasują tylko treści o charakterze seksualnym, chociaż w sumie jak się dobrze zastanowić to ostro nas jebią :)

Edytka: dałem ostatecznie znęcanie się nad zwierzętami :)

S

stormtrooper

Guest
Przemoc/treści budzące odrazę - przemoc z udziałem dorosłych/propaguje terroryzm

father Tucker

egoista, marzyciel i czciciel chaosu
2 337
6 528
Ciek napisał:
Dobry pomysł z tym naruszeniem zasad ale którą kategorię wybrać:

Treści o charakt. seksualnym
Przemoc/treści budzące odrazę
Treści krzywdz./szerz. nienaw.
Szkodliwe, niebezpieczne sceny
Wykorzystywanie dzieci
Spam
Naruszenie moich praw

Na pierwszy rzut oka nie pasują tylko treści o charakterze seksualnym, chociaż w sumie jak się dobrze zastanowić to ostro nas jebią :)

Edytka: dałem ostatecznie znęcanie się nad zwierzętami :)

Ja wybrałem Spam => Naciąganie / Oszustwo :cool:

Smok

Zradykalizowany
150
64
Pojawił się następny.

[video=youtube]http://youtu.be/27y9oKknonc[/video]

Już to widzę jak zajmują się służbami mundurowymi i księżmi. A jeśli tak, będzie młyn na Euro. Do tego dojdą wielce poszkodowani przedstawiciele zawodów regulowanych oraz kierowcy ze względu na ceny benzyny i pozamiatane.

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 113
Tym razem dałem terroryzm. Ta babka na początku wyraźnie jest zastraszana i boi się rozzłościć zamachowca: "mam pracować dłużej? w porządku".

Do góry Bottom