Przemoc wobec kobiet

J

jaskółka

Guest
Nie widziałam zdjęcia ale czytam komentarze userów, że forumowiczka ubiera za krótkie spódniczki i tym może prowokować mężczyzn do przemocy wobec niej( gwałtu)
To jest powodem mojego tematu .

Wiem, są kobiety,które celowo prowokują i ja takie kobiety potępiam .Prowokuje czyli chce - to nie fair potem mówić że nie chciała!!
Dziadek powiadał, że jak baba gołym tyłkiem kusi, to ją chłop zgwałcić musi
Ale nie wytłumaczysz takim panienkom, a potem płacz i ryk bo ktoś je napastował lub zgwałcił. Chciały to miały. Także lepiej wcześniej pójść po rozum do głowy
Potwierdziły to badania
cytuję
"Naukowcy zaprosili do udziału w badaniu ponad 100 Brytyjczyków w wieku od 18 do 70 lat, o różnych zainteresowaniach i profesjach. Poproszono ich o wyobrażenie sobie różnych scenariuszy spotkania z atrakcyjną kobietą w klubie nocnym. Po analizie ewentualnych zachowań okazało się, większość badanych uznało skąpe odzienie, alkohol i flirt ze strony kobiety jako prowokację do wymuszenia seksu."

Wiadomo ze "okazja czyni gwałciiciela" - gdyby nie prowokowały złych wydarzeń szansa że się przydarzą spada .
Sa mężczyni o nadmiernej pobudliwości sexualanej, ktorzy nie zawsze sa w stanie kontrolowac swoje zachowania bedąc ostro prowokowanym wiadomo,że nie wytrzymają - tak wiec takie panie moga miec pretensje tylko od siebie
To że kary dla gwałcicieli są zbyt pobłażliwe to jeszcze inne historia.. zresztą jak większość kar w Polsce
Wracając do przemocy wobec kobiet podam artykuł,który pokazuje jak są traktowane kobiety.Pomijam te ktore same prowokują do przemocy fizycznej i psychicznej
http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie...obec_kobiet__nie_zmieniajac.html#TRNajCzytSST
Przeraził mnie ten artykuł,aż się wierzyć nie chce ,czy te historie z policją opisywane powyżej są choć w połowie prawdziwe?

Co do przemocy jeszcze to jak znam życie to mężczyzni częściej używają przemocy fizycznej
( biją,gwałcą) ale kobiety za to są wyrafinowane, perfidne,są większymi manipulantkami
((fałszywe oskarżenia o gwałt, zaszczuwanie w sądach rodzinnych itp))

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
forumowiczka ubiera za krótkie spódniczki i tym może prowokować mężczyzn do przemocy wobec niej( gwałtu)
Jej sprawa.
Wiem, są kobiety,które celowo prowokują i ja takie kobiety potępiam
Bo jesteś konserwą i masz ograniczone horyzonty myślowe. Jak chcą to niech prowokują. Nie znasz tych kobiet i nie znasz ich toku myślenia, więc łaskawie jak typowa konserwa naszykuj mężowi rosołek i siedź cichutko.
Prowokuje czyli chce - to nie fair potem mówić że nie chciała!!
Może chciała tylko filtru? Filtr nie oznacza od razu zgody na gwałt.
Ale nie wytłumaczysz takim panienkom, a potem płacz i ryk bo ktoś je napastował lub zgwałcił. Chciały to miały. Także lepiej wcześniej pójść po rozum do głowy
Jakby chciały to nie ma mowy o gwałcie. Skoro ktoś bez jej zgody wepchnął kutasa w dupala to taki ktoś jest odpowiedzialny za uszczerbek na zdrowiu psychicznych lub czasami fizycznym. Powtarzam jeszcze raz - ubranie miniówki nie jest akceptacją dla współżycia seksualnego. Skoro dany facet wziął babę pod przymusem to ona widocznie nie chciała dobrowolnie wejść z nim w intymne stosunki. A skoro nie chciała to ten facet nie miał prawa jej wepchnąć w dupala. Czy to jasne? A teraz pilnuj rosołku dla mężusia.
Wiadomo ze "okazja czyni gwałciiciela" - gdyby nie prowokowały złych wydarzeń szansa że się przydarzą spada .
Jak ktoś zamierza zgwałcić to może dla niego czynnikiem prowokującym być równie dobrze poprawienie grzywki czy zwykły uśmiech. Tak samo możesz sprowokować mordercę do morderstwa zwykłym grymasem na ryju lub brzydkim zapachem z ust czy głupkowatym uśmieszkiem.
Sa mężczyni o nadmiernej pobudliwości sexualanej, ktorzy nie zawsze sa w stanie kontrolowac swoje zachowania bedąc ostro prowokowanym wiadomo,że nie wytrzymają - tak wiec takie panie moga miec pretensje tylko od siebie
A teraz zrobimy taki mały myk. Zamień to zdanie i wymyślone zdarzenie na mordercę i ofiarę.
Czy twoim zdaniem ofiara ponosi winę za swoje zamordowanie? To jedyna logiczna konsekwencja twojego wywodu. Ofiara ponosi winę za swoje zamordowanie w równym stopniu jak zgwałcona kobieta za gwałt na sobie.
Co do przemocy jeszcze to jak znam życie to mężczyzni częściej używają przemocy fizycznej
( biją,gwałcą)
A wiesz dlaczego mężczyźni częściej gwałcą? Bo może mają czym gwałcić? Nie pomyślałaś o tym? A bicie jest wynikiem większej siły i fizycznej dominacji większości mężczyzn nad kobietami? Tak ciężko to zrozumieć?

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 006
Nie macie pojęcia, jak mnie wkurwia, że reagujecie na takie typy, a potem jojczenie do admina o bana. To swoją drogą, ale pierwsza zasada: IGNOROWAĆ - wtedy uschnie, albo zacznie tak srać, że Tosia wykopie na zbitą mordę. Nie rozumiem tego włączania się w wątki. Jest akcja, jest reakcja, więc założyciel troll-wątku triumfuje. Więcej odpowiedzialności kurwa!

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Wbrew pozorom z głupkowatego na samym początku tematu "Bóg stworzył człowieka" użytkownicy tacy jak Xynoslav, GAZDA, libertarianin.tom, Aterlupus, Jaranek stworzyli coś ciekawego i wyprowadzili to z poziomu ameby do poziomu poważnych dyskusji teologicznych.
Niestety dziś Jaskóła wróciła i próbowała znowu sprowadzić to do poziomu swojej inteligencji lub raczej jej braku, ale ufam w powrót dyskusji na właściwe tory.

Także na pierwszy rzut oka gówienko, ale jak tylko Jaskóła schowała łepek do norki to panowie wyżej wymienieni uczynili cuda niczym Jezus przed laty w pewnej bajkowej książce. Chwała im za to!

K

krasnys

Guest
Odwrotnie- przemocy ze strony kobiet do męzczyzn to myślisz ,że nie ma?
Chcecie się bronić przed zbokami to obowiązkowo powinnyscie chodzić na kursy samoobrony.Mozna tez nosić jakiś nóż w kieszeni .Palikota sensownie chciał walczyć z tym problemem przemocy w Polsce, ale wszyscy go wkopali w ziemię.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

pampalini

krzewiciel słuszności
Członek Załogi
3 585
6 855
Nie macie pojęcia, jak mnie wkurwia, że reagujecie na takie typy, a potem jojczenie do admina o bana. To swoją drogą, ale pierwsza zasada: IGNOROWAĆ - wtedy uschnie, albo zacznie tak srać, że Tosia wykopie na zbitą mordę. Nie rozumiem tego włączania się w wątki. Jest akcja, jest reakcja, więc założyciel troll-wątku triumfuje. Więcej odpowiedzialności kurwa!
Najgorsze, że każde posiedzenie z libnetem zaczynam od lektury nowych postów z troll-wątków, bo wiem, że dobra beka będzie. :( To przez takich jak ja zginął Chrystus :(

Ostatnia edycja:

Kelsi

Well-Known Member
1 040
19 979
Odwrotnie- przemocy ze strony kobiet do męzczyzn to myślisz ,że nie ma?
Chcecie się bronić przed zbokami to obowiązkowo powinnyscie chodzić na kursy samoobrony.Mozna tez nosić jakiś nóż w kieszeni

Na pewno częściej spotykamy się z przemocą wobec kobiet.Jeśli możesz podaj przykłady przemocy wobec mężczyzn . "Obowiązkowe kursy samoobrony"?Taki kurs może daje kobiecie większą pewność siebie?. Nie wiem. Wyobrażam sobie,że taki trening musi trwać bardzo długo no i ,żeby pokonać takiego mężczyznę-napastnika to muszę mieć dużo lepszą od niego technikę,nieprawdaż?Noszenie noża w kieszeni jako narzędzia samoobrony ?Nie wiem czy to jest dobrym rozwiązaniem.Przypuśćmy,że zranię nim osobnika albo nawet zabiję to mogę mieć postawiony zarzut planowania przestępstwa z uwagi na przekroczenie dopuszczalnej granicy obrony koniecznej. A co jeśli napastnik też zaatakuje nożem albo napastników będzie kilku?Ja chętnie dowiedziałabym się co mam robić jeśli tuż za nmną jest napastnik.W jaki sposób osiągnąć choćby sekundy na ucieczkę, bo chyba tylko ucieczka może być wybawieniem? Chciałabym poznać jakieś proste środki zaradcze bez edukacji książkowej , bez roli państwa.Może ktoś ma jakieś swoje ,wypróbowane pomysły?

Ostatnio edytowane przez moderatora:

GoldenColt

Well-Known Member
817
3 627
@jessod przemoc kobiet wobec mężczyzn jak najbardziej występuje (zwłaszcza psychiczna). Mało temu facet ma w takiej sytuacji przejebane, na policję nie pójdzie bo się wstydzi (a jak pójdzie to i tak go tylko wyśmieją), rozwód ciężki kawał chleba, bo wariatka może go obsmarować go na wszelkie możliwe sposoby a sąd rodzinny i tak będzie po jej stronie. Polecam ciekawy artykuł przełamujący tabu:

http://natemat.pl/76931,jak-nekaja-nas-kobiety-20-proc-mezczyzn-pada-ofiara-przemocy-psychicznej

Co do tematu:
http://www.romb.org.pl/index.php?id=147
W przypadku gdy kobieta broni się przed gwałtem przy użyciu noża lub broni palnej odsetek "zakończonych" gwałtów wynosi 3%. W przypadku gdy kobieta jest nieuzbrojona gwałciciele osiągają swój cel w 32% przypadków. (źródło: Law Enforcement Assistance Administration, Rape victimization in 26 American cities. US Department of Justice 1979)

W roku 1966 w odpowiedzi na falę napaści seksualnych miasto Orlando wprowadziło kursy posługiwania się bronią palną dla kobiet. W przeciągu roku liczba gwałtów spadła tam o 90%.

W czasie gdy Australia i Wielka Brytania wprowadzały u siebie bardziej restrykcyjne zasady posiadania broni, liczba broni w Amerykańskich domach rosła. W rezultacie w przeciągu 8 lat (od roku 1995 do roku 2003) liczba gwałtów:

w Australii wzrosła o 26,5%
w Wielkiej Brytanii wzrosła o 59,8%
w USA zmalała o 13,5%

DEZ.informacja

#osobno
118
68
Aksjomaty powinny dotyczyć tylko mężczyzn, bo kobiety to nie ludzie. Można zatem je bić i trzymać w klatce. Zresztą w akapie sobie sklonujesz i zgwałcisz kogo chcesz. Ech, te problemy pierwszego świata.

K

krasnys

Guest
Aksjomaty powinny dotyczyć tylko mężczyzn, bo kobiety to nie ludzie. Można zatem je bić i trzymać w klatce..

Powiedz tto swojej matce świerszczu
Generalnie na dziś mam dośc bab ale takiego zrytego mózgu jak ty masz jeszcze nie mam .Często takie świerszcze biją baby bo nie potrafią stanąc do walki jak równy z równym .Dla mnie takie chloptysie bijące baby są mięczakami, ciemajdami bez jaj.Powinno sie takiemu dac po ryju ale mnie szkoda byloby zdrowia dla jednego strzału w morde takiemu swierszczowi!

R

Ronbill

Guest
Kobiety są poddane przemocy, to fakt niezaprzeczalny. Jednak nie umniejszałbym przemocy zadawanej mężczyznom. Przykłady podał nam Colt. Przemoc psychiczna nie jest wydumanym bajaniem, a każdy jej poddany może to potwierdzić. Nękaniem można doprowadzić człowieka do targnięcia sie na własne życie i takie sytuacje maja miejsce w praktyce

@jessod
Musisz sobie kupić broń;)

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Z pozwoleniem na broń to raczej zachęcam próbować sił w innych rejonach. W Polsce tylko rasa ps... pan... policjantów ma broń. O pozwolenie będziesz miała ciężko.
Chociaż jak twój mąż ma wtyki w policji lub dawnej milicji - "bo to jeden pies" - to może załatwisz.

Do góry Bottom