Powiedział (prawdę) co myśli o kobietach w policji

M

Matrix

Guest
Na antenie Radia Opole Ignacy Krasicki, szef NSZZ opolskich policjantów stwierdził, że do policji powinno się przyjmować mniej kobiet. Ponieważ "po roku, dwóch, trzech, są, jak to się mówi, pylne, wiatropylne, zachodzą w ciążę i jest już po służbie". - Po roku (powrocie z urlopu macierzyńskiego - red. ) są mniej efektowne. Mniej efektowne i mniej bojowe - powiedział Krasicki.

Teraz ma kłopoty, jak to jest w końcu z tą wolnością słowa.

http://www.tvn24.pl/0,1737525,0,1,polic ... omosc.html

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 113
Ale bełkot.
I nie rozumiem co szef związkowców ma do tego kogo zatrudnia policja?

T.M.

antyhumanista, anarchista bez flagi
1 412
4 450
Kobiety po urodzeniu dziecka są mniej bojowe? Nie do wiary... Od dawna trwała nagonka na kobiety: zapisujcie się do służb mundurowych! Te wszystkie peany dla policjantek i żołnierek na łamach prasy dla pań. I co?

I znowu dyskryminacja pozytywna nie zdała egzaminu. Kryterium płciowości okazało się chybione. Mi oczywiście zwisa, że policjant (państwowy, bo państwowy) jest czarnoskórym transwestytą zoofilem, jeśli dobrze spełnia swoje obowiązki. Ale kogo obchodzi efektywność, gdy liczy się RÓWNOŚĆ (feeeee!).

OP
OP
M

Matrix

Guest
Skoro kobieta sobie radzi jako policjantka, ten zawód całkiem zniewieściał. Może to i dobrze, ale przestępcy mają lepiej przez to. Zresztą jaka jest rola policjanta ? Święta krowa, której nie wolno się przeciwstawić, która zawsze ma racje, bo może być kobietą.

D

Deleted member 427

Guest
Ten cały Krasicki robił jakieś badania? Opublikował je gdzieś? Wątpię, żeby je robił i za kryterium obrał płeć - to praktycznie rzecz biorąc faszyzm. Więc pewnie nie robił i jest zwykłym szowinistą, reprodukującym szkodliwe stereotypy i hołdującym binarnym opozycjom metafizyki Zachodu (kobieta - mężczyzna).

Matrix napisał:
Skoro kobieta sobie radzi jako policjantka, ten zawód całkiem zniewieściał.

Bo brakuje takich gliniarzy:

[video=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OXgj9WIMevM[/video]

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 739
Kobiety w policji i ochronie są niezbędne, by przeszukiwać inne kobiety. Takie są przynajmniej zwyczaje w naszej cywilizacji. Chyba że chcecie, by to chłopy macały baby?

OP
OP
M

Matrix

Guest
kr2y510 napisał:
Kobiety w policji i ochronie są niezbędne, by przeszukiwać inne kobiety. Takie są przynajmniej zwyczaje w naszej cywilizacji. Chyba że chcecie, by to chłopy macały baby?

Jakoś w zawodzie ginekologa,(zresztą każdy lekarz może) chłopy mogą to robić. Twój argument jest chybiony.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 739
Matrix napisał:
Jakoś w zawodzie ginekologa,(zresztą każdy lekarz może) chłopy mogą to robić. Twój argument jest chybiony.

Matrix. Jesteś oślicą.

Czy ginekologa wybiera się dobrowolnie, czy biorą do niego na chama?
Poza tym ginekolog, ze swymi paluszkami-serdelkami, to zawodowy macant. ;)

Chyba za bardzo marzysz o tym by Cię macały na chama młode silne chłopy... Gusta nie podlegają dyskusji, ale nie narzucaj ich innym laskom i nie stresuj ich facetów.

Duch

New Member
9
0
kawador napisał:
Ten cały Krasicki robił jakieś badania? Opublikował je gdzieś? Wątpię, żeby je robił i za kryterium obrał płeć - to praktycznie rzecz biorąc faszyzm. Więc pewnie nie robił i jest zwykłym szowinistą, reprodukującym szkodliwe stereotypy i hołdującym binarnym opozycjom metafizyki Zachodu (kobieta - mężczyzna).

Matrix napisał:
Skoro kobieta sobie radzi jako policjantka, ten zawód całkiem zniewieściał.

Bo brakuje takich gliniarzy:

[video=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OXgj9WIMevM[/video]
Brakuje bo 9 na 10 takich policjantów zginęło w pierwszej swojej akcji.

D

Deleted member 427

Guest
I to jest właśnie 1 przypadek na 10, kiedy nie ginie. Poza tym jeśli oglądałeś uważnie ten film, to powinieneś wiedzieć, że kolesiowi dokładnie o to chodziło - żeby zginąć. Dlatego porywał się na coraz to bardziej karkołomne akcje w pojedynkę. Co więcej, twoja wypowiedź sugeruje, że filmy kręcone w kapitalistycznej Ameryce kłamią - posłanka Piekarska powinna się nimi zająć zaraz po tym jak zakaże emitowania oszukańczych reklam.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 739
Duch napisał:
Brakuje bo 9 na 10 takich policjantów zginęło w pierwszej swojej akcji.

Tylko tyle?
Więcej.

Przecież to kretyński film. Co za osioł ostrzeliwuje się z karabinu zza płyty stalowej jak ma lepszy mur? Dlaczego wystawia karabin na zewnątrz zamiast strzelać z głębi pomieszczenia, jeśli można? Dlaczego nie zdjął Mela Gibsona za pierwszym lub drugim strzałem? Przecież to był łatwy strzał z małej odległości. Dlaczego latał z karabinem i nim machał, zamiast spokojnie leżeć/klęczeć gdzieś przyczajony z okiem na linii muszka-szczerbinka? ...itd...

Takich scen w filmach nie powinno się wstawiać. Uczą głupoty.

S

stormtrooper

Guest
Matrix napisał:

Zgadzam się z kr2y510, policjant reprezentuje przymus państwowy, lekarz świadczy Ci usługę. Poza tym na marginesie uważam, że jest różnica między typowym lekarzem-ginekologiem a typowym policjantem-krawężnikiem, ten pierwszy jest z pewnością bardziej "delikatny" (brakuje mi słowa), bardziej okrzesany.

U mnie na studniówce policjanci nas sprawdzali, czy alko nie wnosimy (odgórnie chyba dyrekcji pomysł) i był i facet i baba, po tym jak rok czy dwa lata wcześniej dziewczyny miały problem, że macał je facet.

A

Antoni Wiech

Guest
Nie wiem, ale jeśli już to ja bym zamienił wszystkie przynajmniej patrole uliczne na kobiety. :D 9 na 10 lasek co widziałem to były wysportowane, szczupłe fajne dupki :D

T.M.

antyhumanista, anarchista bez flagi
1 412
4 450
To nie jest dokument, więc nie wymagaj realizmu. Zresztą prawdziwa potyczka bronią palną jest tak nudna, że nikomu nie chciałoby się oglądać. Siedzi dwóch facetów i czeka na okazję do strzału. Oglądałem w życiu może kilka filmów, gdzie w miarę realistycznie pokazano użycie np. karabinu, ale na pewno nie były to filmy akcji.

Ja nie twierdzę, że nie ma kobiet nadających się do pracy w policji. Jak zresztą w każdym zawodzie. Moja znajoma jest świetnym mechanikiem, aż głupio mi z nią rozmawiać o samochodach ;) Inna jest zajebistą programistką. Tyle, że to maleńki ułamek wszystkich pań, tak samo jak niewielu facetów np. maluje akwarele. Problem powstaje, gdy zaczyna się WYRÓWNYWANIE SZANS. Socjały nigdy nie pojmą znaczenia słowa "jednostka".

Do góry Bottom