- Moderator
- 3 591
- 1 504
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... _moja.html
...gdyby nie pomylili, to uderzanie głową kobiety o podłogę byłoby ok?
...gdyby nie pomylili, to uderzanie głową kobiety o podłogę byłoby ok?
Koszt odszkodowania zostanie pokryty z budżetu państwa czyli z naszych pieniędzy
MichalD napisał:Rzeczywiście ostro przesadzili. Policja powinna zapłącić milionowe odszkodowanie.
http://www.tvn24.pl/-1,1738833,0,1,poli ... omosc.html
Koszt odszkodowania zostanie pokryty z budżetu państwa czyli z naszych pieniędzy
Funkcjonowanie jakichkolwiek służb automatycznie wiąże się z ryzykiem odszkodowawczym i powinien być brany przy przygogotowywaniu budżetu..
Mam nadzieję, że to nie kryptoreklama...Planeta FM, w samochodzie słuchałem..Z wrażenia o mało jakiejś staruszki nie przejechałem na pasach, heh.TeeM napisał:@margines NIE WIERZĘ. W jakiej stacji??
Przede wszystkim jak jest nabór do antyterrorystów, to powinni zatrudniać ludzi, którzy umieją liczyć do dziesięciu, może wtedy nie pomyliliby pięter.TeeM napisał:Od kilku godzin toczę na ten temat internetową dyskusję ze znajomym. Bo on cały czas: że to OS, nie zwykła prewencja, w mieszkaniu mieli być gangsterzy, to przełożeni i rozpoznanie powinni być pociągnięci do odpowiedzialności... Ale czy uderzanie głową o podłogę to jest skuteczne i profesjonalne obezwładnianie groźnego przestępcy? A ponoć mamy w Polsze takie dobre oddziały antyterro.
Premislaus napisał:Druga rzecz, mówili też o tym terroryście we Francji, że od 10 godzin jest otoczony, że zabarykadował się w swoim domu i że negocjują. Przechuje, zamiast przypuścić szturm albo pierdolnąć z radością jaką bombę, to się certolą. Jak widać jeśli ktoś ma broń i jest zdeterminowany, to mundurowi nie kozaczą.
grudge napisał:Przede wszystkim jak jest nabór do antyterrorystów, to powinni zatrudniać ludzi, którzy umieją liczyć do dziesięciu, może wtedy nie pomyliliby pięter.TeeM napisał:Od kilku godzin toczę na ten temat internetową dyskusję ze znajomym. Bo on cały czas: że to OS, nie zwykła prewencja, w mieszkaniu mieli być gangsterzy, to przełożeni i rozpoznanie powinni być pociągnięci do odpowiedzialności... Ale czy uderzanie głową o podłogę to jest skuteczne i profesjonalne obezwładnianie groźnego przestępcy? A ponoć mamy w Polsze takie dobre oddziały antyterro.
Po drugie wykonywanie rozkazów nie zwalnia od myślenia.
Zacytuję fragment skeczu KMN:
- My tylko wykonywaliśmy rozkazy.
- Wszyscy Niemcy tak mówią.
jak wymusić na policjantach odpowiedzialność za swoje czyny?
Wiesz jakbym wiedział, że moje błędy będą pokryte z Twoich pieniędzy to przestałbym przejmować sie następstwami swoich czynów (to był oczywiście żart gdyż moralność by mi na takie czyny nie pozwoliła).
To w takim razie bardzo ciekawy dzień był.Dziś rano w audycji "live" w jednej z komercyjnych stacji jeden z prowadzących wyzywał psów od debili i wrzeszczał do mikrofonu, że nienawidzi policji Ciekawe jak długo tam jeszcze popracuje