PL - gadżety

Aterlupus

Well-Known Member
474
971
Wydawało mi się i dalej wydaje, że libertarianin to osoba, która toleruje postawy i opinie innych (oczywiście jeśli nie naruszają wolności drugiej osoby), dlatego to ja nie mogę pojąć dlaczego oburzasz się, że komuś mogą podobać się napisy na tej koszulce.

Dlaczego masz pretensje, że ktoś się oburza? Przecież to nielibertariańskie ;).

Kwestia jest taka, że większość (albo chociaż część) ludzi zgadza się co do tego, że pewne rzeczy są, a inne nie są. Na przykład ta strona internetowa nie jest szczytem estetyki. Tak samo dwa napisy na jednej koszulce to po prostu za dużo.

ermak

Jajestyzm
110
62
I nic nie mam do tego, że tak uważacie.

Dlaczego masz pretensje, że ktoś się oburza? Przecież to nielibertariańskie ;).
: )
Wiemy - bezwzględnie, że gusta są różne (zależne od osoby) - względne. Dlatego nie mogę pojąć, jak osoba która zdaje sobie z tego sprawę (no chyba, że przeceniłem Hitcha) może się w taki sposób oburzać.
Może źle odebrałem to co Hitch napisał. Dla mnie jego wypowiedź niosła ze sobą przekonanie, że tylko on ma rację. A chyba wiemy, że jeśli coś jest względne to: punkt widzenia zależy od punktu siedzenia : ).

Na przykład ta strona internetowa nie jest szczytem estetyki. Tak samo dwa napisy na jednej koszulce to po prostu za dużo.
Dla jednych tak dla drugich nie. Rozumiem jednak, że niektórzy ludzie pomijają regułkę: Uważam, że / Moim zdanie / itp., bo uważają, że jest to oczywiste, że mówią za siebie. Zwracam na to uwagę, bo większość ludzi, z którymi miałem i mam styczność, jest przekonanych wypowiadając się na jakiś temat, że jest właśnie tak jak oni twierdzą, pomijając fakt, że mogą się mylić^^

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 110
Jeśli jeden producent nie potrafi zaspokoić każdego gustu (i jeszcze się oburza, że ktoś ma jakieś życzenia XD), to potrzebna jest konkurencja XD.

Hitch

3 220
4 876
Może źle odebrałem to co Hitch napisał.

Źle, bo ja się nie oburzam. Po prostu piszę dlaczego coś jest łopatologiczne lub nie do końca przemyślane pod kątem kompozycji. No i gdybym miał w pogardzie ostatni projekt to chyba bym się nie pytał, kiedy będzie w sprzedaży :)

No i zarzut mogę tak samo odbić w twoją stronę. Czemu się oburzasz, że proponuję zmiany? Śmierdzą ci moje pieniądze? Przecież nie krytykuję dla samego krytykowania, tylko zależy mi na koszulce, którą będę nosić z dumą, a komuchy będą srać z trwogi na jej widok :)

ermak

Jajestyzm
110
62
Dlaczego nikt nie może pojąć, że napisy tylko psują całą kompozycję na koszulce?

To odebrałem jako oburzenie/pretensje. Mniejsza o to : )

W tym tygodniu ta jak i trzy (w sumie dwa) nowe wzory koszulek powinny się pojawić na stronie sklepu wraz z ofertą przedsprzedaży. Do kupienia będą prawdopodobnie od 20 lipca (może wcześniej).
[/quot]
Za rok?
Oczywiście 20 sierpnia : D

Niedoszły komuch

New Member
8
2
Nie chcę być niemiły, ale Rattlesnake nie masz smykałki do prowadzenia biznesu ;) Chodzi o to, że promując PRYWATNĄ inicjatywę produkcji gadżetów PL automatycznie pozbawiasz Partię Libertariańską w przyszłości zysków ze sprzedaży koszulek bo po co komu dwie koszulki z logiem PL. Wiem, że się trochę podjarałeś, że ktoś zrobił koszulki z logiem PL i że to będzie "darmowa" reklama, ale teraz zwykły Kowalski nie wie co to libertarianizm i jak na ulicy zobaczy kogoś w takiej koszulce to nic mu to nie powie. Teraz na fb PL ma 5 tys. polubień i w najbliższym czasie chyba się nic nie zmieni i osoby, które chciałyby kupić koszulki już to pewnie zrobiły tylko, że cały zysk pójdzie do prywatnej kieszeni a nie na działalność PL. Normalnie powiedziałbym, że to specjalne działanie aby nabić sobie kieszenie z frajerów podjaranych libertarianizmem ale taki sprytny to raczej nie jesteś.

ermak

Jajestyzm
110
62
Ooo to Rattle jest z Partii? ^^
Jak PL będzie chciało mieć koszulki, to zrobią reklamówki w cenie 20zł albo jeszcze taniej. Nie jestem pewien czy zostało sprzedanych chociaż 10 sztuk pierwszej wersji koszulek z logiem PL, a z obecnej zero albo jedna^^ (może wszyscy czekają na koniec konkursu 0.o).

Hitch

3 220
4 876
Raczej, jak na AKAPa przystało, Rattlesnake ma gdzieś to, że ktoś wykorzystuje logo jego partii do robienia koszulek i zarabiania na tym. Gdyby była taka potrzeba, na stronie PL też byłby dział z koszulkami. Jak widać nie ma i wszyscy są szczęśliwi :)

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 871
12 259
Jak PL będzie chciał ciąć kasę na koszulkach, to wypuści serię sygnowaną przez Jacka Sierpińskiego (dla ideowców) albo zacznie sprzedawać koszulki noszone i przepocone przez Nene (dla perwersów) i wsio.

Hitch

3 220
4 876
Z racji, że już za cztery tygodnie premiera GTA5, postanowiłem zrobić logo dla swojej ekipy do trybu multiplayer:

q0qu.jpg

Zbyszek_Z

Well-Known Member
1 021
2 466
Całkiem całkiem, chociaż zmieniłbym nieco kompozycję. Tzn. IMO jest zbyt dużo wolnego miejsca, dlatego powiększyłbym gwiazdy (największa mogłaby nieco nachodzić na lufy), skrzydła oraz rewolwery. Do tego, usunąłbym linie w miejscu przecięcia się broni i zmniejszył szparę pomiędzy lufą a bębenkiem (ale to drobnostka). Pamiętaj też, że klapa zasłaniająca otwór do umieszczania naboi znajduje się tylko z prawej strony, dlatego rewolwery nie powinny być do końca odbiciem lustrzanym (kolejna drobnostka).

No i zmień ten paskudny żółty kolor, nie było przyjemniejszych odcieni?

Hitch

3 220
4 876
O ile kompozycję da się zmienić, tak nie ma możliwości ingerowania w wygląd clipartów. Niestety, emblematy dla ekip do gier Rockstara można tworzyć tylko za pomocą edytora na ich stronie, który ma bardzo ograniczone opcje. Ogólnie całość polega na zmienianiu kolorów lub rozmiarów gotowych elementów i nie da się chociażby importować grafik z neta albo dysku. Oczywiście będę jeszcze przy tym dłubał, ale jak na pierwszą wersję, myślę że jest bardziej niż OK :)

Dzięki za uwagi. Te które są możliwe do wykonania z pewnością zostaną uwzględnione przy kolejnych wersjach.

Do góry Bottom