Nowy Świt - Akcja informacyjna

N

nowy.świt

Guest
Witam,

chciałbym was zainteresować nową inicjatywą opartą na propagowaniu libertarianizmu poprzez ulotki, przedstawiające założenia libertarianizmu i odnośnik do strony na bazie FAQ (pytań i odpowiedzi)
każdy, kto chciałby pomóc w merytorycznym opracowaniu strony - proszę o kontakt na nowyswit.pl@gmail.com

Ulotki wyglądają tak:

A strona informacyjna tak : www.nowy-swit.info
Proszę tez o pulsowanie filmu z ulotkami - ponieważ yt pokazuje w propozycjach filmy z dużą ilością plusów i wyświetleń.
Co znowu zwiększy szansę na zaangażowanie większej ilości osób w akcje.

Proszę też o podanie innych grup dyskusyjnych i stron propagujących libertarianizm/ blogów, aby można było je zaproponować w stopce.

OP
OP
N

nowy.świt

Guest
Dlatego zostaną rozdane do domów, albo na placu sprzedawcom - mają w przerwach od klientów trochę czasu - już rozdawałem na placu i zupełnie inaczej podchodzi człowiek do ulotki jak jest zmuszony stać w jednym miejscu, a nie jak w przypadku rozdawania na rynku - spieszy się gdzieś - wtedy zgodzę się - lądują w śmietniku.
Przód ulotki tez przyciąga wzrok (jest tam banknot 200 zł podzielony na podatki - przykuwa uwagę myślę)

Kolejne pomysły na partie ulotek są mile widziane - i jeszcze coś : nie poradzę sobie z tym sam.

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 115
Ta ulotka wygląda sekciarsko. -arianizm, filozofia, nowy-świt, jakieś trudne słowa: samoposiadanie, aksjomat. Serio, wygląda jak reklama nowej religii, która tylko m.in. popiera wolny rynek (a przeciętny ludź uważa, że jest on teraz).

RiGhT_WiNg

Schizoid
233
44
Treść tej ulotki dla przeciętnego człowieka jest niczym kosmos. Mimo wszystko wielki plus za inicjatywę. Myślę, że lepiej byłoby połączyć siły z Partią Libertariańską i/lub http://www.libertarian.pl/ a nie tworzyć osobną stronę. No i nazwa "Złoty Świt" odstrasza :D

OP
OP
N

nowy.świt

Guest
Wszelkie propozycje lepszej treści ulotek proszę wysyłać na maila albo tutaj.

A strona ma charakter edukacyjny - a tymczasem wszystkie strony libertariańskie to platformy do dyskusji miedzy libertarianami.
Poza tym nie mogłem nic znaleźć w google - strony których adresy tutaj otrzymałem są niepozycjonowane.
Połączyć siły? - nie zamierzam działać pod jakąś inną banderą - jeśli interesuje cię dlaczego - mogę odpowiedzieć o mojej przygodzie.

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 987
15 158
A strona ma charakter edukacyjny - a tymczasem wszystkie strony libertariańskie to platformy do dyskusji miedzy libertarianami.

Problem w tym, że to nieprawda. Libertarianizm.pl ma wyłącznie charakter edukacyjny, nie ma tam żadnych dyskusji. Wpisy na blogach wolnościowych też głównie edukują (choć bywa dyskusja).

Co do pozycjonowania, to rzeczywiście ciekawe jest jak Google serwuje wyniki dla różnych wariantów słowa "libertarianizm". Dla hasła "libertarianizm" to to forum i libertarianizm.pl znajdują się w ścisłej czołówce. Mój blog jest w drugiej 10, ale nie ma Sierpa z jakiegoś powodu. Gazety Libetariańskiej to w ogóle nie ma. Natomiast na hasło "libertariański" pojawia się Gazeta wysoko i trochę innych ciekawych wyników.

Natomiast dużo gorsze są wyniki dla "wolnościowy" czy "wolnościowiec" - pojawia się tam mnóstwo tałatajstwa, z którym nie chciałbym mieć nic wspólnego. To pokazuje, że libertarianizm jest w miarę dobrze przez nas zagospodarowanym terminem i trzeba się go trzymać.

OP
OP
N

nowy.świt

Guest
Niezłe!
Mam pytanie - ile kosztuje wydrukowanie tylu ulotek?

440 zł z dostawą.

Problem w tym, że to nieprawda. Libertarianizm.pl ma wyłącznie charakter edukacyjny, nie ma tam żadnych dyskusji. Wpisy na blogach wolnościowych też głównie edukują (choć bywa dyskusja).

Libertarianizm.pl nie planuje chyba z tego co tam czytam, rozdawania setek tysięcy ulotek - liczy na to, że każdy sam do nich przyjdzie (lub opiera się na agitacji w internecie - a nie każdy siedzi na forach i czatach)
Plus - FAQ na libertarianizm.pl jest dobre, ale nie porusza wyszczególnionych kwestii.
FAQ na naszej turkusowej stronie jest połączone z wygodnym panelem CMS i można pozyskiwać nowe pytania bezpośrednio z poziomu FAQ.
Nie mówiąc już o tym, że na głównej stronie będzie dużo przycisków do filmów - (na razie są 3) dla tych co nie lubią czytać.

OP
OP
N

nowy.świt

Guest
Dlatego ulotek ideowych się nie rozdaje na rynku.
Będą rozdawane na placach i w domach - strona główna według mnie przyciąga uwagę obrazkiem banknotu na tyle, aby przeczytać chociaż trochę.

OP
OP
N

nowy.świt

Guest
Ale jest napis duży ZUS , Dochodowy itd - raczej wyłapie to ktoś okiem zanim pogniecie i wywali do kosza - taka jest przynajmniej intencja - ulotka jest inspirowana ulotkami UPR dawnymi.

Do góry Bottom