Nowoczesny patriotyzm w San Diego

Rebel

komunizm warstwowy
679
822
No właśnie. Nie wlicza się tu wszystkich ludzi ale nie z powodu że np. Bóg powiedział że dzieci mają być własnością rodziców, tylko z powodów praktycznych czyli że nie możliwa jest odpowiednia komunikacja. Kiedy nabierają taką umiejetność sytuacja się zmienia. Tak więc sprawa nie leży w wieku, tylko w komunikacji. Więc może nie leży też w gatunku. Jeśli tak to po spotkaniu kosmitów z językiem możliwym do rozszyfrowania ich status może nie być żadnym problemem w przypadku libertarianizmu (wiele innych systemów ideologicznych będzie miało problem). Tak samojeśli zostanie opracowana jakaś forma w miarę zaawansowanej komunikacji z jakimś rozwiniętym gatunkiem np. małp (coś ala planeta małp;))
Wiem że to s-f ale na tym forum jest dużo fantastyki więc i dla kosmitów myślę że jest miejsce ;).
Teraz tylko czy ktoś nie zarzuci że jest to dyskryminacja "niekomunikatywnych". Ale czy możliwe nie dyskryminowanie ich? Chyba żadne lewactwo nie radzi sobie z tym i niemowlaki zawsze są "dyskryminowane".
Właściwie to nie ma bardziej "postępowej" i niedyskryminującej idei niż libertarianizm.

Co do stanu naturalnego to założyłem temat w nierządzie.

Do góry Bottom