Na wiosnę rejestracja Partii Libertariańskiej - rozmowa z Jackiem Sierpińskim

Szynka

Złota szynka wolnego rynku.
1 209
2 055
A pod jaką nazwą? Zostaje 'Partia Libertariańska' czy zmieniacie na coś innego?

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 113
Bardzo dobre odpowiedzi na pytania. Nie mam się do czego przyczepić (choć, tak czy inaczej, nie należę do PL).

FatBantha

sprzedawca niszowych etosów
Członek Załogi
8 902
25 803
Czy Jacek Sierpiński będzie oprócz koordynowania programu także rzecznikiem prasowym partii, czy też możemy się spodziewać jakiegoś młodego talentu na tym stanowisku?

Claude mOnet

Well-Known Member
1 034
2 339
Ja deklaruję się zapisać, i będę opłacał składki! Osoba Jacka Sierpińskiego jest gwarantem sensowności tej partii. Tylko żeby przynajmniej z rok podziałała...

Alu

Well-Known Member
4 638
9 700
Dopóki w tej partii prym będą wieść ludzie tacy jak Jacek Sierpiński można być spokojnym. Pytanie jak długo taki stan potrwa. Ja szczerze mówiąc nie bardzo wierzę, że te "libertariańskie" masy, które lubią ich na fejsbuku, są koszerne.

D

decha_131

Guest
Pan Sierpiński - to taki libertariański Korwin. Bardzo mądra publicystyka. Czyli jak u Korwina. Tylko wątpliwa myśl, że człowiek o tak ekstremistycznych poglądach coś osiągnie. Może 0,01%. Tak jak NOP. Weźcie kogoś bardziej umiarkowanego, inaczej dajcie sobie spokój, bo inaczej tylko popełnicie błędy partii Korwina.

Wystarczy że padnie ulubiony przez manipulatorów temat zastępczy, jakim jest aborcja i partia powoli zaczynie się rozpadać.
Ja mam coś mocniejszego: http://www.niniwa2.cba.pl/PEDO.HTM
Pamiętam jak Korwin powiedział coś o pedofilii, to różni koliberałowie i libertarianie mówili, że nie nadają się do polityki. W przypadku Sierpińskiego to Himalaje nieprzydatności do polityki.

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 503
Wystarczy że padnie ulubiony przez manipulatorów temat zastępczy, jakim jest aborcja i partia powoli zaczynie się rozpadać.

Na to akurat wymyśliłem patent, który jak dotąd się sprawdza bez zarzutu, bo były już próby rozwalenie PL z użyciem tej kwestii. Inna sprawa, że min jest znacznie więcej...

D

Deleted member 427

Guest
Weźcie kogoś bardziej umiarkowanego, inaczej dajcie sobie spokój, bo inaczej tylko popełnicie błędy partii Korwina.

lol, decha - wujek dobra rada, że ja pierdole. A w przypadku mędrca z Józefowa to nie ekstremistyczne poglądy stanowiły problem, ale mistrz sam w sobie.

alfacentauri

Well-Known Member
1 164
2 181
Moim zdaniem partie, które chcą zaistnieć powinny być wyraziste. Jak ktoś chce czegoś umiarkowanego, mdłego i bez wyrazu to ma to u władzy.

Caleb

The Chosen
511
271
Wywiad świetny, interesujące odpowiedzi na istotne tematy. Nadal martwi mniej jak długo wytrzymają ze sobą zwolennicy minarchizmu czy anarchokapitalizmu. Wiem, że furtką do późniejszego rozłamu jest możliwość secesji. Zastanawiałem się nad dołączeniem do szeregów PL głównie ze względu na osobę Sierpa. Jednak czytając dyskusję na forum PL, zwłaszcza mając na uwadze anarchokapitalistyczne wartości stanowiące mniejszość nie widzę siebie w szeregach partii. Dodatkowo nie podoba mi się fakt podania na tacy (w jednej bazie danych) służbom osób chcących prowadzić działania mające na celu popularyzację ruchu libertariańskiego. kr2y510 wspominał o organizowaniu rozproszonych działań. Może lepiej rozważyć właśnie taki sposób?

D

Deleted member 427

Guest
jak długo wytrzymają ze sobą zwolennicy minarchizmu czy anarchokapitalizmu

Ale podział nie przebiega miedzy zwolennikami minarchizmu a anarchokapitalizmu. Podział przebiega miedzy zwolennikami przymusu edukacyjnego i ochrony zabytków/dotowania kultury a libertarianami. Innymi słowy, między sierotami po różnych konserwowo-liberalnych kanapach a libertarianizmem.

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 503
Sons of Anarchy... ;)
321432_453930251339589_874012842_n.jpg

Do góry Bottom