Hikikomori napisał:Raczej nie wierzę, że ludzie się zmieniają, a nawet jeśli, to raczej degenerują się przez życie w państwie opiekuńczym (przynajmniej na naszym kontynencie).
Jeśli państwo opiekuńcze degeneruje, to operacje pod narkozą też.
Hikikomori napisał:Raczej nie wierzę, że ludzie się zmieniają, a nawet jeśli, to raczej degenerują się przez życie w państwie opiekuńczym (przynajmniej na naszym kontynencie).
Jakoś nie widzę związku. Państwo opiekuńcze to pasożyt albo choroba, jeśli już mają być porównania medyczne.Nachasz napisał:Jeśli państwo opiekuńcze degeneruje, to operacje pod narkozą też.
Hikikomori napisał:Wasz sąsiad wyjeżdża ze swojej posesji na parę dni i wynajmuje grupę prywatnych ochroniarzy do jej ochrony. Ochroniarze stwierdzają, że pierdolą umowę i zamiast ochraniać działkę, zawłaszczają ją dla siebie,
Z przodu łata, z tyłu łataNa wolnym rynku zwyciężą ci, którzy mają powszechne poparcie.
Hikikomori napisał:Z przodu łata, z tyłu łata
Idzie Krzysio demokrata?
Hikikomori napisał:Nie chcę siać defetyzmu, ale libertarianizm nie ma społecznego poparcia.
Hikikomori napisał:Ależ ja właśnie o tym napisałem - egzekucja prawa może być nieskuteczna. Przecież w libertarianiźmie chodzi o zbudowanie systemu (anarchicznego, czy nie), który zapewniałby m.in. skuteczną egzekucję praw, wynikających z NAP (życie, własność itd.).
...
Fajnie, tylko, że Stirner był ćmą barową, która nie potrafiła wypłacić się z własnych długów.
...
Nie rozumiem, o co chodzi z "człowiekiem marksistowskim". Raczej nie wierzę, że ludzie się zmieniają, a nawet jeśli, to raczej degenerują się przez życie w państwie opiekuńczym (przynajmniej na naszym kontynencie).
...
Wierzę właśnie w pokój oparty na wolnym handlu i wcale nie uważam, żeby to była jakaś pacyfistyczna utopia. Nie chodzi o całkowitą likwidację przemocy, tylko o powstrzymanie jej eskalacji.
Hikikomori napisał:Ty piszesz, jakby twoim marzeniem było życie w jakiejś pierdolonej Afryce Środkowej, do której nie pojechałbyś nawet na wakacje. Jakby było inaczej, to wstąpiłbyś do Blackwater albo Legii Cudzoziemskiej, a nie spędzał czas wolny na pisaniu 1.19 postów dziennie na inteligenckim forum dyskusyjnym
kr2y510 napisał:Nie demokrata. Głosować mają wyłącznie "strzelby z jajami".
Takie głosowanie jest prawie zawsze negatywne, czyli wolnościowe.
"k*wa Krew, k*wa Honor, k*wa Wolność a jak nie to zajebie i odk*wie maczetą łeb od reszty" i "musi to k*wa na Rusi a Polsce to k*wa jak kto chce".
Mało tego, będzie wygłaszał tyrady o wolności w wierszyku o psie i wilku.
Trzeba tylko wyprać czerwone brudy ze łba i pokazać inny wolny wyższy stołek.
Madlock napisał:Niestety, dla Twojej teorii, Wielcy Przedwieczni nie istnieją.
Nachasz napisał:Jeśli państwo opiekuńcze degeneruje, to operacje pod narkozą też.
RiGhT_WiNg napisał:Kompletnie nie rozumiesz o co chodzi. Piszesz prawie to samo co ja jednocześnie mnie krytykując. Przeczytaj moje posty raz jeszcze.
RiGhT_WiNg napisał:Pozwól, że pozostanę suwerenem własnych marzeń i własnego czasu (również wolnego).
kawador napisał:Nachasz, wykładasz karty na stół czy zamierzasz tak pierdolić półsłówka? To nie jest zjazd socjaldemokratów, tutaj możesz mówić otwarcie.
Hikikomori napisał:Nachasz napisał:Jeśli państwo opiekuńcze degeneruje, to operacje pod narkozą też.
A nie?
Nachasz napisał:Ależ skąd... wywiedzieć się... Zaś... cytat... miał być tylko ornamentem...
Nachasz napisał:Jednakowoż nie zamierzasz chyba rezygnować z niej, gdybyś napotkał na swojej drodze konieczność krojenia?
Hikikomori napisał:Nachasz napisał:Ależ skąd... wywiedzieć się... Zaś... cytat... miał być tylko ornamentem...
Zgub tę pedalską manierę. Nikomu tutaj nie imponują twoje studia humanistyczne.
Nachasz napisał:Ależ skąd. Chciałem tylko wywiedzieć się, czy kr2y510 przewiduje pośród głosujących strzelb z jajami jakieś miejsce dla kobiet.
kr2y510 napisał:Natomiast nie jestem jakimś lewicowym obciągaczem, by przewidywać jakieś specjalne uprzywilejowane miejsce dla kobiet, pedałów czy niepełnosprawnych.
Nachasz napisał:Czyli jednak Goj. W sumie mogłem się spodziewać. Aj waj!
Hikikomori napisał:Nachasz napisał:Czyli jednak Goj. W sumie mogłem się spodziewać. Aj waj!
Tego samego Jeffersona, który nienawidził bankierów, kupców i przemysłowców, a także popierał państwowe powszechne szkolnictwo?Tym, że na "naszych" hardcorowych posesjach będzie obowiązywała doktryna Locke'a-Bastiata-Jeffersona, a nie Bismarcka-Marksa-Lenina-Róży-Luksemburg-Balcerowicza. To robi różnicę?