Libertarianizm po rosyjsku

OP
OP
Karmazynowy Mściciel

Karmazynowy Mściciel

To ja będę budował drogi w akapie
421
522
Propaństwowość (randyści są państwowcami) generalnie u Ruskich mnie nie dziwi - to wynika z ogromnych kompleksów. Ale czym się różni „randyzm progresywny” od randyzmu „zwyczajnego”?

Generalnie szukam czegoś, co by mnie zainteresowało i jednocześnie czegoś, do czego nie miałbym dostępu w innym języku. W ten sposób wiele lat temu miałem ogromną motywację, by opanować angielski. Są jacyś ruscy wybitni ekonomiści austriaccy? Może jakieś fajne, koszerne książki historyczne, autorzy?

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 728
Oni nie są pro-państwowcami a pragmatycznymi minarchistami dopuszczającymi swobodne odłączenie się republik. Ich randyzm sprowadza się do luzackiego obiektywizmu (większość z nich to ateiści) powiązanego z kultem Rand, który jest traktowany z przymrużeniem oka. No bo Rand urodziła się w St.Petersburgu a własnych, czyli urodzonych w Rosji, austiaków nie mają.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 728
@Karmazynowy
Ja Ci dałem to rln.fm, bo mają tam podkasty i wideo. Możesz się "osłuchać". A inne strony ruskich lib są takie sobie. Albo blogi rzadko aktualizowane, albo mało nowości, albo te same tłumaczenia co u nas. Jedyne miejsca gdzie coś się dzieje w wolnościowej materii w Rosji, to St.Petersburg i daleko, daleko...Moskwa.

Do góry Bottom