GAZDA
EL GAZDA
- 7 687
- 11 169
ile razy byłem u dentysty, czy z żoną u ginekologa, czy z dzieckiem to nigdy nie płaciłem przed dopiero po zabiegu pani lekarka mówi w recepcji co było robione i wtedy płaciłem, nigdy z góry...Gówno prawda chyba że u ciebie tak jest Jak korzystalem z laryngologa prywatnie to musialem za wizyte placic z gory a potem okazalo sie ze drobny zabiegt trzeba zrobic to jak sie zgodzilem to mnie najpierw do kasy wysłał zebym zaplacił
widocznie wyglądasz jak żul jakiś czy komuch abo złodziej i bali sie że nie zapłacisz i uciekniesz...
no mi nie zarejestrowała no i faktem jest że sprawdzają i musiałeś i tak zaświadczanie i papierki dostarczac, czyli całe to pierdolenie pisowców i innych komunistów że w prywatnej każą zdechnąć jak nei bedzie kasy/polisy a w pańśtwowej za friko robią każdemu bez problemó to po prostu kłamstwo...Co do rejestracji w państwowej przychodni tez nie prawda Kiedys chyba ze 2 lata temu nie zabralem dokumentow to mnie zarejestrowali ale musialem dostarczyć dokument w ciagu 2 tyg.
poza tym miałem bezpośrednio możliwość porównania państwowej i prywatnej służby zdrowia w niemczech... dwa światy... prywatna taniej i lepsze usługi państwowa droga i chujowe usługi... państwowa służba istnieje tam ino dlatego że nie każdemu wolno se wybrać gdzie sie chce ubezpieczyć, pracownicy na etatach nie mogą, mogą wszyscy freelancerzy, samozatrudnieni, przedsiembiorcy, i co ciekawe kurwa urzędnicy państwowi hehe