Lepiej oni niż ja

military

FNG
1 766
4 727
Przeczytałem gdzieś newsa o tym, że skarbówka dojebała gościowi ok. 150 tys. zł kary za nic, to się facet wziął i powiesił.

I tak się zastanawiam: czemu? Dlaczego ludzie w takich sytuacjach wolą się zabijać, zamiast zabijać tych, którzy im wyrządzili krzywdę? Podejrzewam, że w tak skrajnej sytuacji, zapędzony przez system w kozi róg, gdybym nie miał żadnego wyjścia, po prostu zacząłbym wycinkę pracowników winnego urzędu. Zabrałbym ze sobą tylu skurwieli, ile można.:)

Ale czemu inni mieliby myśleć inaczej? Czy ludzie kompletnie stracili, hm, wolę walki? Chęć przetrwania? Zwykłe poczucie jakiejkolwiek własnej wartości? Jak można w ogóle dać się bez walki?

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 113
Ciekawe czy chociaż zabezpieczył swój majątek, przekazując go rodzinie. Ale to by z kolei oznaczało jakieś logiczne myślenie.

D

Deleted member 4683

Guest
Szkoda chłopa. A że nie zgarnął kilku śmierdzieli ? Pewnie nie był mordercą.

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 168
gdybym był młodszy to bym pewnie od razu tak zrobił, w sumie są to moje plany b i c hehe
ale za dużo czasu poświęciłem na to wszystko co mi państwo rozjebało i zabrało, więc zemsta jest moim głównym planem...
powny początek to lata może dekady by zbudować wszystko od nowa, jakoś aktualnie nie chce mi sie nic zaczynać mając świadomość jak szybko mogą to wszysko roz-/zajebać...

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 168
jak ktoś ma przejebane i chce uciekać to nie pyta sie o pozwolenie ino ucieka...
kto cie na granicy ma zatrzymać, chyba jedynie na ruskich granicach i na lotniskach bo tam są kontrole...

C

Cngelx

Guest
A można wyjechać z kraju, kiedy ma się przejebane u skarbówką?
Można i to jest jedna z głównych zalet integracji europejskiej, dlatego też trochę wkurwiają mnie ludzie, którzy chcieliby rozjebania UE dla zasady (oczywiście gdyby jednocześnie padły PL, DE, FR, UK i inne europejskie państwowe molochy to też nie miałbym nic przeciwko) ;)

fortis

Pierwsza wróżka akapu
69
103
Można i to jest jedna z głównych zalet integracji europejskiej, dlatego też trochę wkurwiają mnie ludzie, którzy chcieliby rozjebania UE dla zasady (oczywiście gdyby jednocześnie padły PL, DE, FR, UK i inne europejskie państwowe molochy to też nie miałbym nic przeciwko) ;)

Ale układ z Schengen nie jest częścią Unii i jest od niej dużo starszy. Co więcej, obejmuje państwa nie będące w Unii, np. Szwajcarię.

C

Cngelx

Guest
Ale układ z Schengen nie jest częścią Unii i jest od niej dużo starszy. Co więcej, obejmuje państwa nie będące w Unii, np. Szwajcarię.

Samo Schengen to zdecydowanie mało, bo np. we wspomnianej Szwajcarii tamtejsze służby mogą się dojebać o przemyt kanapki z szynką.

D

Deleted member 427

Guest
Czyli co? Mogę nie zapłacić w Polszy 150 tys zl podatku, wyjechać do Niemiec i pod tym samym nazwiskiem zacząć tam pracować legalnie i płacić podatki i NIC? Moje nazwisko nigdy nie wypłynie? Ta Unia to rzeczywiście super sprawa :)

GoldenColt

Well-Known Member
817
3 630
Jak się człowiek załamie to nie myśli racjonalnie, stąd może podjąć działanie którego by nie popełnił gdyby zaczekał, aż emocje trochę opadną. Nie jest to łatwe, stąd zdarzają się takie samobójstwa. Swoją drogą zamiast się wieszać mógł się wysadzić w powietrze w Urzędzie Skarbowym :p

deith

Active Member
230
169
gdybym był młodszy to bym pewnie od razu tak zrobił, w sumie są to moje plany b i c hehe
ale za dużo czasu poświęciłem na to wszystko co mi państwo rozjebało i zabrało, więc zemsta jest moim głównym planem...
powny początek to lata może dekady by zbudować wszystko od nowa, jakoś aktualnie nie chce mi sie nic zaczynać mając świadomość jak szybko mogą to wszysko roz-/zajebać...
Coś w tym jest, gdybym był starszy to pewnie trochę inaczej bym na to patrzył.

Do góry Bottom