Leming z PO

Alu

Well-Known Member
4 634
9 696
Wg mnie marnujesz czas. Skoro facet od wielu lat jest w PO, to żeby się z Tobą zgodzić musiałby przyznać, że był idiotą, albo że ma z tego jakieś korzyści. Tym bardziej, że sam mu to zasugerowałeś.

Ostatnia edycja:

Morwin Kike

Active Member
38
121
Też ostatnio gadałem z osobą, która ma jakąś tam mało znaczącą organizacyjną funkcję w PO i poruszyłem temat afery taśmowej. Rzekłem więc, że "trochę" ta afera kompromituje polityków PO, a ona mi na to, że na każdego się znajdzie jakiś paragraf. Po tym tekście rzuciłem tylko na odchodne, że na PO głosują tylko kurwy, lemingi albo coś pomiędzy kurwą i lemingiem. Tak więc nigdy już nie mam zamiaru dyskutować z wyborcami PO, bo po co sobie nerwy strzępić ? ano po nic

simek

Well-Known Member
1 367
2 122
Rzekłem więc, że "trochę" ta afera kompromituje polityków PO, a ona mi na to, że na każdego się znajdzie jakiś paragraf.
To jest właśnie najgorsze w opinii Polaków, sam się z tym bardzo często spotykam: pogląd, że przecież nikt nie jest święty i każdy jakby został posłem, to trochę by ukradł, więc nie ma się co czepiać tych, których złapano za rękę, bo to normalne, a jeśli sądzimy, że istnieją ludzie, którzy by na stanowisku nie kradli, to jesteśmy naiwni jak dzieci. Ja w takich przypadkach mówię, że dążę do zminimalizowania (a następnie zlikwidowania) środków jakimi dysponują politycy, jak nie będzie kasy do rozdysponowania, to nikt nic nie ukradnie, wszystko zostanie u ludzi, którzy wydadzą je sobie u kogo i na co chcą.

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom