Ks. Natanek orze Kościół Katolicki

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 739
Dla Kościoła Rzymskokatolickiego wszystko co jest poza nim jest określane jako szatan lub lucyfer. A i wiele różnych nawet wrogich grup posługuje się tym słowem.
Więc jak ksiądz mówi szatan czy lucyfer, to może to być praktycznie wszystko.

A

Antoni Wiech

Guest
kr2y510 napisał:
Dla Kościoła Rzymskokatolickiego wszystko co jest poza nim jest określane jako szatan lub lucyfer. A i wiele różnych nawet wrogich grup posługuje się tym słowem.
Więc jak ksiądz mówi szatan czy lucyfer, to może to być praktycznie wszystko.
Byle to nie była kremówka :D

Cyberius

cybertarianin, technohumanista
1 441
36
TeeM napisał:
Bunt w dążeniu do lepszego świata (uszczęśliwiania ludzkości). Nie mogę oprzeć się wrażeniu, że już gdzieś to słyszałem.
Nie ma w tym nic złego, to robią wynalazcy, odkrywcy, naukowcy, pisarze. założyciele nowych państ albo miast. A że uzurpatorzy chcieli mieć na to monopol to zupełnie inna sprawa :)
Oni chcą mieć na wszystko monopol.

A słyszałeś to chyba u Rand:) albo czytałeś.

Antoni Wiech napisał:
Byle to nie była kremówka :D

Jedna mała kremówka czasami może być. Tamte były podobno z alkoholem, i to cały myk :)

T.M.

antyhumanista, anarchista bez flagi
1 412
4 450
Antoni Wiech napisał:
TeeM napisał:
zaczynamy zbaczać ze sfery ratio w fides.
Z czego w co kurwa? :D

Chodziło mi o to, że zaczynamy się zajmować teologią. Którą ciężko traktować jako naukę. Rozum nie kłóci się z wiarą, ale obecnie KK robi wszystko, żeby uznano go za ostoję nawiedzonych oszołomów. Pewnie zaraz ktoś napisze, że zawsze tak było, ale to nieprawda. I proszę, nie piszcie o procesie Galileusza :D

Do góry Bottom